keskiviikko 12. elokuuta 2020

Vilpittömän mielen suoja kiskonta

Vilpittömän mielen suoja tulee konkurssissa kyseeseen myös toisenlaisessa tapauksessakin. Tämä toinen tilanne tulee kyseeseen pesänhoitajaa määrätessä. Tarkemmin sanottuna konkurssipesä ei voi vedota pesänhoitajan kelpoisuuden tai toimivallan puutteeseen vilpittömässä mielessä ollutta toista osapuolta vastaan. Henkilö toimii vilpittömässä mielessä silloin kun hän on tietämätön jostakin sopimukseen vaikuttavasta asiasta sopimusta tehdessään.


Kiskomista on lain mukaan menettely, jossa osapuoli käyttäen hyväkseen toisen pulaa, ymmärtämättömyyttä, kevytmielisyyttä tai hänestä riippuvaa asemaa, on ottanut itselleen sellaista aineellista etua, joka on selvässä epäsuhdassa siihen, mitä hän on itse antanut. Se sisältää kohtuullisen miettimisajan ja vastauksen kulkuun menevän ajan. THESIS March 20Degree Programme in Business Economics Karjalankatu 802JOENSUU FINLAND Tel. Vastatarjouksen tekijällä on vilpittömän mielen suoja. A - Koeblergerhard.


Kiinteän omaisuuden osalta vastaavanlainen kumoava saanto voi tapahtua nautinnan perusteella. Oikea omistaja menettää tällöin omistusoikeutensa kiinteistöön lainhuudon, toisen henkilön saaman hallinnan, vilpittömän mielen suoja ja ajan kulumisen perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit