maanantai 29. lokakuuta 2018

Kunnan talouden suunnittelu

Talousarviota on noudatettava kunnan toiminnassa. Valtiovarainministeriö seuraa ja arvioi kuntatalouden tilaa erityisesti kuntien tilinpäätöstietojen perusteella. Arvioinnin tueksi valtiovarainministeriö on kehittänyt talouden suunnittelun ennuste- ja suunnittelumalleja, joita kunnat voivat hyödyntää talousarvion ja taloussuunnitelman laadinnassa. Kunnan talouden ennustettavuus tarkentuu ja pitkäaikainen suunnittelu helpottuu, kun erikoissairaanhoito poistuu menoarviosta.


Muut budjetin menoerät ovat helposti ennakoitavia, selittää Vuolteenaho. Kasvavassa kunnassa kuten Kontiolahdella, talouden tasapainottaminen on jatkuvaa taiteilua eri toimialojen sekä eri kunnan osien välillä. Toisaalta pitäisi tukea kyliä ja toisaalta keskittää palveluja tehokkuuden nimissä. Jos kunnan taloutta halutaan tasapainottaa pysyvästi, on tehtävä muutoksia palvelu- ja henkilöstörakenteisiin.


Näin säästät oikeudenkäyntikuluissa. Suoraan ulosottokelpoisia maksuja ovat kunnan tai valtion saatavat kuten verot, sakot, pysäköintivirhemaksut, joukkoliikenteen tarkastusmaksut, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut, sairaalalaskut, kunnan elatustuki tai päivähoitomaksu ja liikennevakuutusmaksut. Mitä muita asiakirjoja tms.


Kunnan talouden suunnittelu

Operatiivista toimintaa ohjaavat työkalut ja asiakirjat Puoluepoliittiset linjaukset, ohjelmat yms. Kirjoita kunnan nimi. Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 12. Niukkoina aikoina talouden osaamisen merkitys korostuu. Kunta-alan talous on yksityistä sektoria tarkemmin säädeltyä ja alan toiminnalliset erityispiirteet vaikuttavat yksityissektoriin verrattuna erilaisiin käytäntöihin ja vaatimuksiin esimerkiksi arvonlisäverotuksessa ja kirjanpidossa.


Talouden ohjaus, rahoitus ja laskentatoimi. Valtakunnallinen vanhusneuvostopäivä ke 21. Löysitko sopivan kurssin? Haluatko lisätietoa?


Tämä on nykyisin melkoisen vaikeata pankkien moninaisten palvelumuotojen, lukuisien tarjolla olevien tilimuotojen sekä kiristyneen palvelumaksupolitiikan vuoksi. Vaivaton ja varma taloushallinto. Teemme sekä pienien yhteisöjen että isojen kuntakonsernien taloushallinnosta vaivatonta. Takaamme asiakkaillemme modernit ja kuntatalouden hoitamiseen sopivat järjestelmät ja sen, että osaavaa henkilöstöä on aina riittävästi saatavilla. On vaikea nähdä tilannetta, jossa talouden seurantaa ei tarvittaisi lainkaan.


Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa. Ulospääsyä on etsittävä kunnan strategiasta, operatiivisen tehokkuuden parantamisesta, hyvistä sidosryhmäsuhteista sekä taitavasta verkottumisesta. Sähköinen hyvinvointikertomus toimii kunnan strategiatyön sekä toiminnan ja talouden suunnittelun perustana.


Se on valmistelussa ja kunnan johtamisessa hyödynnettävä työkalu. Teknisen toimialalla on talousarviovuonna suunnitteilla keskuskeittiön ja kunnan ruokahuoltotoiminnan siirtyminen liikkeenluovutuksella yksityiselle toimijalle. Kunnan investointisuunnitelmien vuoksi uusia lainoja nostetaan talousarviovuonna noin milj. Lataa alta talouden tervehdyttämistoimien hakemista varten hakulomake.


Osiosta ”Vaaditut liitteet” voit tarkistaa, mitä muita liitteitä hakemuslomakkeen mukana on lähetettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit