maanantai 31. elokuuta 2020

Yrityksen toiminnan suunnittelu

Voit aluksi kokeilla yrittäjyyttä esimerkiksi sivutoimisesti tai kevytyrittäjänä. Tarvitset yritystoiminnassasi sekä ammatillista että yrittäjäosaamista. Myös tietyistä persoonallisuuspiirteistä voi olla sinulle hyötyä yrittäjänä.


Uusyrityskeskus tarjoaa tietoa ja yritysneuvontaa suunnitteluvaiheessa, yrityksen perustamisessa ja vielä sen jälkeenkin. Tämä opinnäytetyö käsittelee yrityksen perustamista ja siinä seurataan yrityksen ensimmäi-sen tilikauden tapahtumia suunnittelu - ja perustamisvaiheesta ensimmäiseen tilinpäätök-seen asti. Opinnäytetyö jakaantuu kahteen osaan.

Ennen oman toiminnan suunnittelua on perehdyttävä toimintaympäristöön ja kilpailutilanteeseen. Tämä sivu käyttää kehyksiä, mutta käyttämäsi selain ei tue kehyksiä. Toiminnan suunnittelu.


Työterveyshuollon toiminta tulee suunnitella ja toteuttaa yhteistyössä työnantajan, työntekijän ja työterveyshuollon välillä. Yhdessä asetetut tavoitteet ja sovitut toimintatavat ovat vaikuttavan toiminnan edellytys. STRATEGINEN SUUNNITTELU. Strategia tarkoittaa pitkän aikavälin suunnitelmia, yrityksen toiminnan punaista lankaa.


Valtakunnallista ja paikallista vaikuttamista pk-yrittäjien puolesta.

Joskus yrityksen markkina-alueella olevien ostajien määrä voi olla niin pieni, että yrityksen ei tämän vuoksi kannata rajata asiakaskohderyhmäänsä markkina-alueensa sisällä. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, kun yritys toimii pienellä paikkakunnalla, jolla ei ole toista kilpailevaa saman alan yritystä. Hyvin laaditusta toimialasta käy selvästi ilmi, millä alalla yritys toimii, ja mitä se tekee. Miten ilmaiset toimialan? Yrityksen toimiala.


Aloittavan, kasvuhakuisen yrityksen rahoitussuunnitelman aikajänteeksi suositeltavinta on ulottaa suunnittelu kahden-kolmen vuoden päähän vähintään siten, että seuraava vuosi eteenpäin on suunniteltu kuukausitasolla, ja tämän jälkeistä aikaa kuvataan karkeammin vuositasolla. Liikeidean suunnittelu on keskeinen osa yrityksen markkinoinnin suunnittelua. Liikeidea vaikuttaa yrityksen imagoon eli siihen, miten ja millaisena ulkopuoliset ja asiakkaat näkevät yrityksen ja sen tuotteet.


Pienessä yrityksessä mielikuva yrityksestä ja sen todellinen toiminta eivät voi olla kauan ristiriidassa keskenään. Vaikka toiminta ei olisikaan tappiollista, voi kannattavuus olla kuitenkin niin heikko tai velkaantuneisuus niin suuri, ettei sillä kyetä kattamaan yrityksen rahoituksellisia velvoitteita, kuten lainojen korot ja lyhennykset. Tällöin heikko rahoitusrakenne voi olla syynä yrityksen vaikeuksiin.


Kaupparekisteriin ilmoitettavassa toimialassa määritellään yrityksen elinkeinotoiminta. Esimerkki: Ajoneuvojen kauppa, huolto ja korjaus. Haun tarkentaminen on suositeltavaa.


Voidaan väittää, että mitä tarkemmin yrityksessä tulevaisuutta suunnitellaan, sitä parempaan tulokseen toiminta yleensä johtaa, niin taloudellisilla kuin ns. Käytännössä yrityksen ylemmän toimihenkilön tehtävä on suunnittelu -, konsultointi- tai asian-tuntijatehtävä taikka esimiestehtävä. Ylemmän toimihenkilön toimi on suunnittelu - ja konsulttialan toimihenkilöiden työ ehto-sopimuksen soveltamisalan sisältämiä toimia vaativampi.

Tuotevastuuvakuutus suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle. Kannattaa siis tarkistaa, mitä yrityksen nimi muilla kielillä tarkoittaa. Gooleta ajattelemasi nimi, niin olet sen käyttökelpoisuudesta astetta viisaampi parissa minuutissa.


Samalla lomakkeella voi ilmoittautua myös Verohallinnon rekistereihin kuten esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit