perjantai 3. huhtikuuta 2020

Tulli maksu

Selvitä tullimaksu ja arvonlisävero ennen kuin tilaat netistä. Netistä tilaajalle. Tavaran tilaaminen ulkomailta on helppoa, mutta tilaamisessa voi olla rajoituksia tai kieltoja, ja tavaran maahantuontiin voi liittyä tullaamista ja verojen maksamista.


Internetistä ostetut tuotteet tai osa niistä ei ehkä ole peräisin maasta jossa asut ja niistä tulee siksi maksaa tullimaksu. Arvonlisäveron (ALV) laskeminen. USA:sta tai muualta EU-veroalueen ulkopuolelta ostaessa tulee ottaa huomioon arvonlisävero joka peritään kun tilauksissa olevien tavaroiden arvo ylittää euroa.

Tervetuloa tullilaskuriin! Tä­män las­ku­rin a­vul­la vo­it hel­pos­ti las­ke­a mak­sut, jot­ka si­nun täy­tyy mak­saa tul­lis­sa e­si­mer­kik­si ul­ko­mail­ta ti­la­tuis­ta tuot­teis­ta. Hintatietojen haussa voit käyttää Verohallinnon määrittämää ajoneuvotunnistetta tai valita alempana olevista kentistä haluamasi vaihtoehdot.


Tunnistautumista vaaditaan, koska ilmoituksessa käsitellään luottamuksellisia tietoja. Voit varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla. Autoveron maksu välittyy Verohallinnolle 1-pankkipäivän kuluessa myös häiriötilanteissa.


Jos maksat autoveron autoveroilmoituspalvelussa ja palvelussa tulee häiriötilanne, maksu välittyy Verohallinnolle 1-pankkipäivän kuluessa. Rekisteröintilupa vahvistetaan Traficomille, kun maksu on tullut Verohallinnon tilille.

Ennen monissa maissa on ollut käytössä myös sisäinen tulli , jossa maaseudulta kaupunkiin tulevista tuotteista perittiin maksuja. Kaupunkien paikannimistössä on viitteitä näihin maatulleihin, esimerkiksi Töölön tulli Helsingissä. Nostavatko termit tulli ja tilaaminen netistä niskakarvasti pystyyn? Lue tämä tarkka kuvallinen kohdan tullaamisen opas ja opit tullaaman EU:n ulkopuolelta tilaamasi tuotteet kotisohvaltasi minuutissa! Jos maksu ei tule ajoissa, paketti lähetetään takaisin lähettäjälle.


Valintalistalta löytyy yli 2yleisintä tavaraa. Posti ottaa käyttöön uuden käsittelymaksun 31. Maksu koskee EU-alueen ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvia yli euron arvoisia tavaralähetyksiä, jotka tarvitsevat tullausta. Kaipailisin kokemuksia ASOS nettikaupasta. Lähinnä mietityttää että tuleeko tullimaksuja, pitääkö sinne laittaa omia korttitietoja vai voiko maksaa laskulla, kauanko toimitus suunnilleen kestää ja minne tavarat tulevat?


Kannattaa siis koittaa pitää yksittäisen lähetyksen arvo alle alv ja tullirajan jotta vältyt ylimääräisiltä maksuilta. Yhden täältä ostetun hinnalla saanut monta sieltä. Pitää vain muistaa että jos tilaa enempi tullia menee.


Muistaakseni DHL:n tullausmaksu oli kesäkuussa n. Opin tuon ja nyt tilaan vain vähemmän kerralla, niin ei tarvitse maksaa mitään, sen kun hakee. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Tulli ja ALV- maksu Kiinasta.

Sähköisellä EDI- tai XML-sanomalla. Tuojan on käytettävä tällaisessa tuonnissa henkilötunnustaan, kun tavara tule hänelle yksityiskäyttöön. E-ville postittaa tuotteet Suomeen Hongkongista sekä Shenzhenistä, Aasiasta, joka on ETA-alueen ulkopuolella. Kaikki e-villen lähetykset kulkevat tullin kautta.


Alle 2euron ostokset ovat kuitenkin verovapaita. Yli 200€ hintaisen tuotteen tullaus on helppoa. Maksut koskevat kaikkia niitä ajoneuvoja, joiden kokonaispaino yli tonnia. Niiden piirissä ovat yhtä lailla raskasta rekkaa ajavat ammattikuljettajat kuin yksityiset, esimerkiksi järeillä matkailuautoilla liikkuvat karavaanaritkin.


Käyttöoikeus päättyy, jos veroilmoitus tai tehty verotuspäätös peruutetaan. Kansainvälisessä logistiikassa esintyvää kuljetussanastoa selityksineen. Jäikö jokin sana tai käyttämämme termi mietityttämään?


Olemme koonneet sivustolle kuljetusalan sanastoa selityksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit