tiistai 9. tammikuuta 2018

Reflektoiva referaatti

Referaatti on kuullun tai luetun tekstin selostamista. Tärkeintä referaatin teossa on säilyttää referoitavan tekstin keskeiset merkityssuhteet. Joskus on tarpeen selostaa jonkin tekstin sisältö sellaiselle, joka ei tunne tekstiä entuudestaan. Tällöin kirjoittajan on perehdyttävä tekstiin huolellisesti ja sen jälkeen pyrittävä kertomaan tekstin ydinsisältö.


Referoija selostaa jonkun toisen esitystä – joskus myös omaansa. Reflektio Kokemuksen reflektointi. Tätä pohdintaa kutsutaan usein termillä reflektio. Tietotekniikan valinnaisena opintojaksona voidaan laatia annetusta aineistosta referaatti.


Oudoksumisen syyksi on esitetty mm. Olkoon siis tässäkin referaatti. Käytännössä referaatiksi ja tiivistelmäksi kutsutut tekstit voivat olla aivan samanlaisia, mutta erojakin niiden välillä usein on. Yleensä referaatilla tarkoitetaan objektiivista referaattia, joka ei arvota eikä arvioi alkuperäistä tekstiä. Kriittinen eli kommentoitu referaatti sisältää 1) kirjoittajan kannanottoja alkutekstin näkemyksiin 2) kirjoittajan omaa pohdintaa alkutekstin pohjalta.


Mikä on reflektoiva. Mitä tarkoittaa reflektoiva. Ilmainen sivistyssanakirja. Referointi on omin sanoin lyhyesti selostamista aiemmin kuullusta tai luetusta.


Referaatilla tarkoitetaan kuullun tai luetun tekstin selostamista selvästi lyhentäen niin, että pohjatekstin olennainen sisältö välittyy ja painotukset pysyvät muuttumattomina. Kysymyksesi on kyllä kovin laaja. Referaatin vaatimuksia ovat kattavuus, tarkkuus, selkeys ja tiiviys. Mutta eräs keino saada akateemiseen esseeseen ns.


Tieteessä reflektoiva pääsee parempaan teoreettiseen itseymmärrykseen. Yksilö on omaa tai työyhteisönsä toimintaa arvioiva subjekti. Ihmisenä kasvaminen on myös osa ammatillista kasvua. Evaluation on esimerkiksi opetuksen arvon.


Tämä on sopeutuvan oppimisen eli empiirisen yleistämisen prototyyppi. Kokeileva, reflektoiva liikkuminen tekijän,kohteen ja välineen välilläon uudistavan oppimisen eli teoreettisen yleistämisen alkumuoto. Ratkaisuinnovaatioita tuottava oppiminen on luonteeltaan hetkellistä.


Omaäänisessä tekstissä puolestaan voi olla piirteitä useilta tasoilta referoinnista analyysiin ja arviointiin. Laadi reflektoiva referaatti jostakin kirjan pääluvusta. Esityksen laajuus on – sivua. Fiktion maailmassa ei oleilla loputtomiin, vaan sieltä siirrytään kirjoittamisen alueelle, jossa ratkotaan käytännön ratkaisuja, kuten kuinka valittua näkökulmaa voidaan kehittää ja miten aiheesta saadaan toimiva tarina. Kommentoiva referaatti , 0-5.


Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet. Opintojakson kokoava ja reflektoiva tapaaminen 23. Psykologian perusteiden ja terapeuttisten perusvalmiuksien osalta kirjallinen reflektoiva oppimistehtävä, hylättyyn tehtävään on tehtävä opettajan pyytämät täydennykset kuukauden sisällä.


Toteutus ja hallinnointi. Projektin suunnittelu ja organisointi 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit