perjantai 17. huhtikuuta 2020

Viisumi viroon

Katso alta mitä muut sanovat. Tarvitaanko viisumia kun matkan päämääränä on Viro? Viro on Eurooppaan kuuluva alue, jonka maakoodi on EE, ja joka on liittynyt Schengenin sopimuksen piiriin ja lisäksi se on Euroopan unionin jäsen.


Useimmat valtiot vaativat periaatteessa kaikilta maahan saapuvilta ulkomaalaisilta viisumin, mutta käytännössä monien valtioiden välillä on sovittu vastavuoroisesta viisumivapaudesta. Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Laivayhtiöt ja satamaviranomaiset on velvoitettu tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code). Yleensä viisumi tarvitaan kun lähdetään ulkomaille. Lähellä voi olla joskus enemmän.


Viro on paljon muutakin kuin sen pääkaupunki Tallinna, joka useimmille suomalaisille lienee tuttu. Maan valtteja ovat sen luonnonkauniit maisemat ja värikäs historia, joka on jättänyt jälkensä kaikkialle. Poikkeuksen muodostavat Valko-Venäjän Minskiin lentäen saapuvat ja sieltä lähtevät matkustajat, jotka voivat vierailla Valko-Venäjällä päivää ilman viisumia. Tarvitsetko viisumia kansainväliselle matkalle? Visumservice on miljoonien ympäri maailmaa sijaitsevien matkailijoiden suosima yritys, joka hankkii matkalle tarvittavat viisumit nopeasti, varmasti ja turvallisesti.


Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan lähetystöön. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Viisumi ja oleskelulupa Suomeen.


Yleisin tyyppi on yhden kerran viisumi , mutta voithan haluta vierailla myös Pietarissa, sitten matkata Viroon ja palata takaisin Pietariin (tuplavierailu). Ehkäpä haluat käydä myös Latviassa, Ukrainassa, Kazakstanissa tai Georgiassa. Tallinnasta Kouvolaan, jossa hänen virolainen puolisonsa asui ja työskenteli. Parisuhde ei riittänyt syyksi pidempiaikaiselle oleskelulle, joten Koolille myönnettiin seitsemän päivän viisumi – tosin uusittava sellainen, jolloin sadan markan käsittelymaksua ei tarvinnut maksaa aina uudestaan. Ulkoministeri Haavisto Tarton rauhan 100-vuotisjuhlallisuuksiin Viroon.


Suomen viisumi , oleskelulupa, kansalaisuus. Suomi kuuluu Schengen-maihin, joilla on yhteinen viisumikäytäntö. Matkalla tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1. Matkustaessa Suomesta Viroon moottoriajoneuvolla on alkuperäinen rekisteriote oltava ehdottomasti mukana.


Tietyt maat edellyttävät viisumin hankkimista ennen matkaa. Pietarin ja Leningradin alueen sähköinen viisumi avautui! Jos olet hakemassa sähköistä viisumia Samimatkojen matkalle, ota meihin yhteyttä ennen hakua. Kyllä tarvitaan viisumi ! Kuten olit viestissäsi kopioinut ihan oikein: Viron kanssa viisumivelvollisten maiden kansalaisilla on matkustettaessa Viroon oltava voimassaoleva viisumi. Tämä koskee myös päiväristeilyllä olevia matkustajia.


Jos siis sinulla on kaverina itä-timorilainen ystäväsi, niin se tarvitsee viisumin. Suomalaisella tulee Viroon ja muihin Baltian maihin matkustettaessa olla mukana voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Euroopan ulkopuolelle matkustaessa on hyvä varmistaa passin lisäksi myös viisumiasiat jo reilusti ennen matkaa. Käytännöt vaihtelevat maakohtaisesti. Joihinkin maihin viisumi on haettava jo ennen matkaa, mutta joihinkin sen saa vasta rajaa ylittäessä.


Hinnat ja maksutavat vaihtelevat. Maksuton e- viisumi ei ole syönyt Etelä-Karjalan matkatoimistojen bisnestä – erityisesti iäkkäämmät toivovat apua viisumin hakemisessa 21. Suomalainen passi mahdollistaa matkustamisen melkeinpä kaikkiin maailman maihin turhia kyselemättä.


Siitä huolimatta ennen reissua kannattaa aina tarkistaa, pääseekö kohdemaahan viisumitta. Risteilylle Tallinnaan tai lentäen vähän kauemmas - valmismatkoja sekä omatoimimatkoja kaikkialle maailmaan! Passi on aina henkilökohtainen, ja 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit