tiistai 21. huhtikuuta 2020

Valttikortti pätevyydet

Valttikortti on sirullinen henkilötunniste,. Yhdistimme pätevyydet toimialasta riippumatta yhteen sähköiseen rekisteriin. Näin erillisiä kortteja ja pätevyystodistuksia ei tarvita. Rakennusalan kolmekymmentä yleisintä pätevyyttä on mahdollista saada valttikorttiin sekä taitorekisteriin Alertumin koulutuksista.


Taitorekisteri tukee tällä hetkellä yli 30:a rakennusalan yleistä ammattipätevyyttä. Tiedon viemiseen tarvitaan lupa asiakkaalta. Ne voidaan myös tarkastaa tai niitä voidaan hallinnoida helposti sähköisesti.


Aluehallintoviraston ylläpitämä tieto. Muut luvat ja pätevyydet työmaakohtaisten määräysten mukaisesti. Työturvallisuuslaki edellyttää, että rakennustyömaalla työskentelevillä. Pätevyydet aktivoitavissa pienellä lisämaksulla käyttöön.


Sijainnin asettamisen jälkeen Janne lisää kuvat kohteesta, aika-arvion, käytettävät ajoneuvot, vaadittavat pätevyydet ja klikkaa tehtävän lisätyksi. Teemu, Ville ja Heikki saavat ilmoituksen älypuhelimeensa ja kuittaavat sen. Sitten he tarkistavat tehtävän ohjeistukset, pari lisätietoa työkoneiden manuaaleista ja aloittavat työt. Rakentamisen tiedonantovelvollisuus on tuonut haasteita rakennusalalle. Nyt ammattipätevyyden osoittaminen ja tarkastaminen hoituvat yhdestä sähköisestä tietokannasta, mistä löytyvät henkilön voimassa olevat pätevyydet yhden haun takaa.


Urakoitsijoiden pätevyydet saatetaan kirjata paperilomakkeille tai pätevyyskorteista otetaan valokopioita, jolloin työmaahan liittyvän arkistoitavan paperin määrä vain kasvaa. Miten pätevyyksien ja lupien hallinta kannattaa sitten hoitaa? Vartija-, järjestyksenvalvoja- sekä turvasuojaajakortin osalta maksun perii viranomainen. Laadukas työnteko ja laatuun panostaminen ovat näkyneet YTT-Konepajan jokapäiväisessä toiminnassa jo neljännesvuosisadan ajan.


Vastaamme alan muuttuviin standardeihin ja laatuvaatimuksiin sekä kehitämme toimintaamme aktiivisesti alan viimeisimpiä kehitystrendejä seuraten, koska haluamme ylittää itsemme sekä tuotteiden laadussa että turvallisuudessa. Verohallinnon tarjoama palvelu eikä Verohallinto edellytä myös sen käyttämistä. Lindén urakointi tarjoaa sähköurakointia yrityksille, julkiselle sektorille sekä yksityishenkilöille.


Esimerkiksi märkätila-asentajan osaaminen, asbestipurkutyön oikeudet omaavan henkilön tai sähkötyöturvallisuuden taitajan pätevyydet löytyvät palvelusta. Henkilöpätevyydet rakennus- ja kiinteistöalalla koottiin yhteen tietokantaan. Useimpien viranomaisten tai työn tilaajien vaatimat pätevyydet tulee uusia viiden vuoden välein, ja siinä HSM Turvallisuuspalvelut astuu kuvioihin.


Tällä hetkellä pääprioriteettini on saada töitä, jossa pääsen haastamaan itseäni ja oppimaan uusia asioita. Vahvuuteni sopivat loistavasti lajittelutehtäviin, sillä kärsivällisyys, tarkkavaisuus ja reipas suhtautuminen työntekoon ovat mielestäni jokaisen hyvän lajittelijan valttikortti. Yksittäiset pätevyyksiä todentavat muovikortit voivat jatkossa jäädä autoon tai kotiin. Tähän asti olemme jahdanneet kissojen ja koirien kanssa, onko kaikki pätevyydet suoritettu. Viitekehyksessä selvitetään, millaisia vastuita lait ja säännökset asettavat tilaajallea-.


Perehdytyksen hän arvioi vievän aikaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen suoritetaan tentti. Kerroit opiskelevasi kuntoutusrahalla. Tarkennan vielä, että jos opiskelet nuoren kuntoutusrahalla , niin sen aikana ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit