keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Valmis puhe englanniksi

Kauniit kitaramelodiat kantautuivat Längelmäen Oinasniemestä viikonloppuna järven pintaa pitkin vastarannoille Leo Mechelinin puhe (Vanhalla) englanniksi : Pääministeri Chamberlainin ilmoitus alahuoneelle 30. HARJOITTELE: Kirjoita puhe yhdestä tai useammasta annetusta aiheesta. You are selling an item at an auction.


Hyvän hääpuheen pitäminen, puhe hääparille, hääparin onnittelupuhe. Olemme laatineet esimerkin kiitospuhe-osiosta opinnäytetyössä, jotta voit nähdä paremmin miltä se voisi näyttää.

Pidä mielessä, että tämä osio on lähes poikkeuksetta osa esipuheen. Mitä kuuluu kiitospuheeseen? Esimerkki kiitospuhe Monen intensiivisen kuukauden jälkeen tänään on se päivä: tämän kiitospuheen kirjoittaminen on opinnäytetyöni viimeinen silaus.


Torkin mukaan puhe kannattaa valmistella niin, että se on valmis viikkoa ennen itse juhlaa. Samanlaisen vinkin hän antoi heti ensimmäiseksi omalle veljelleen, kun tämä pyysi vinkkejä itsenäisyyspäivän puheen suunnitteluun. Puhe alkaa ja päättyy kiittämiseen.


Väliin sopii lyhyt, ytimekäs ja tunteikas sisältö siitä, mitä palkinto saajalle merkitsee.

Osoita kiitokset mieluummin liian monelle kuin liian vähälle. Puhujaan itseensä liittyvä elegantti huumori on turvallinen keino tehostaa puheen sisältöä. Lyhyempi puhe on aina pitkää parempi. Kun puheesi on valmis : Harjoittele valmis puhe ennen tilaisuutta vaikkapa peilin edessä, koska myös puhujan ulkoinen olemus, ilmeet ja eleet jäävät kuulijan mieleen. Tee puheesi pääkohdista muistilista pienelle muistilapulle, josta siitä voit tarvittaessa virkistää muistiasi.


Jokainen voi joutua elämänsä varrella tilanteeseen, jossa on pidettävä puhe. Hyvä puhe naurattaa, itkettää ja koskettaa. Hyvällä puheella on sanoma, siinä on tunnetta ja se jää mieliin. RedFox on Suomen suurin sanakirja.


Sanakirja sisältää kieltä mm. Ilmainen sanakirja - kokeile. Kun joku käyttää kestopreesensiä, he ajattelevat jotakin, joka on keskeneräinen tai tai ei vielä valmis.


Maria Haukka 9A ja Arttu Kivikangas 9E. Me yhdeksäsluokkalaiset saamme huomenna päättötodistukset. Näyte annetaan kolme kertaa.


Kun olet valmis antamaan ääninäytteen paina “Start recording”.

Huomaa, että ääninäyte kannattaa antaa paikassa, joka on vapaa muusta melusta. Etsiydy mieluiten huoneeseen, jossa olet yksin näytteen antamisen ajan. Puhe tulee kirjoittaa ajatellen, että kuulija on enintään 12-vuotias. Silloin menee sanoma menee perille, ja ihmiset jäävät kuuntelemaan.


Eeva Räsäsen mukaan se, että puheesta tekee liian vaikean, on yksi puhujan suurimmista kompastuskivistä. Ainakin opettajilla voi olla se helmasynti, että puhutaan liian vaikeasti. Arvoisat rehtorit, opettajat, riemuylioppilaat, hyvä juhlayleisö ja te upeat uudet ylioppilaat, Tätä päivää ja hetkeä on odotettu vuoroin innolla vuoroin kauhulla viimeiset kolme vuotta.


Olen otettu, että saan pukea tämän hetken sanoiksi, sillä jokaisella meistä olisi varmasti eri sanat tätä tilannetta varten. DNA:n puhelinliittymät. Rajattomasti puheluita, tekstareita ja 4G-nettiä vai liittymä, jossa maksu käytön mukaan.


Mukaan myös EU-datapaketti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit