keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Verotuspäätös 2018 verkossa

Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Tärkeitä henkilöasiakkaan päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin veronpalautukset maksetaan jne. Useimmilla asiakkailla oli veroilmoituksen mukana verotuspäätös , josta näkyvät veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja maksupäivät. Saat esitäytetyn veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen.


Jos et korjaa veroilmoitusta, tämä verotuspäätös jää voimaan. Jos korjaat veroilmoitusta, saat myöhemmin uuden verotuspäätöksen. Muista tarkistaa myös uusi verotuspäätös. Säilytä verotuspäätös ja erittelyosa, jonka saat keväällä veroilmoituksen mukana.


Samalla se jää pois käytöstä, sillä jatkossa verokortteihin liittyvät asiat hoidetaan OmaVero-palvelussa. Verohallinnon sähköiset palvelukanavat ovat poissa käytöstä järjestelmien muutostöiden takia 30. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31.


Verotuspäätös 2018 verkossa

Palautusaikaan voi saada pidennystä poikkeustapauksessa (esim. sairauden vuoksi). Lisäaikaa on haettava kirjallisesti. Hakemuksessa on mainittava perustelut sille, miksi veroilmoituksen antamiseen tarvitaan lisäaikaa. Eduskunta hyväksyi menettelymuutoksen keskiviikkona. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Mikäli veroilmoitukseen tekee korjauksia, uusia verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet postitetaan lokakuun loppuun mennessä. Jäännösveron eli tutummin mätkyjen maksupäivät ovat 29.


Veronpalautukset puolestaan maksetaan tilille joulukuun alussa. Jos ei ole korjannut veroilmoitusta, keväällä saatu verotuspäätös jää pääsääntöisesti voimaan, Verohallinto kertoo verkkosivullaan. Mutta jos on korjannut veroilmoitustaan tai Verohallinto on saanut muualta asiakkaan verotukseen vaikuttavia tietoja, tulossa on uusi verotuspäätös. Miksi näin, verohallinnon viestintäpäällikkö Pirjo Korvola?


Valitettavasti sähköinen palvelumme ei ole vielä niin pitkälle kehittynyt. Voit myös hakea ennakkoon vain osan tulevista veronpalautuksistasi. Korko on kiinteä hakemasi veronpalautuslainan määrästä ja vain € hakemusmaksu, ei muita kuluja.


Vanhempainpäivärahat eli äitiysraha, erityisäitiysraha, isyysraja ja vanhempainraha ovat veronalaista tuloa, ja niitä verotetaan verolakien mukaan. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, ennakonpidätysprosentti ei välttämättä pienene. Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä kuin palkkatulosta. Esitäytetyt veroilmoitukset saapuvat asiakkaille huhtikuun aikana. Huhtikuussa kotiin tuleva esitäytetty veroilmoitus täytyy tarkistaa.


Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 9. Kelan asiointipalvelut yhteistyökumppaneille. Asiointipalvelut yhteistyökumppaneille. Suurin osa kumppanien asiointipalveluista edellyttää tällä hetkellä Katso-tunnistetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit