torstai 29. lokakuuta 2020

Yhdistyksen vuosikokous

Vuosikokouksista puhutaankin myös sääntömääräisinä kokouksina. Riistanhoitoyhdistyksessä päätösvaltaa käyttää riistanhoitoyhdistyksen vuosikokous. Kokoukseen voivat äänioikeutettuina osallistua kyseisen riistanhoitoyhdistyksen vuotta täyttäneet jäsenet, joilla on voimassaoleva metsästyskortti.


Yhdistyksen vuosikokous

Alle 18-vuotiailla yhdistyksen jäsenillä on kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus. Ennen yhdistyksen kokousta lähetetään kokouskutsu. Puheenjohtajan on syytä tuntea kyseisen kokouksen luonne (esim. onko kyseessä hallituksen kokous vai sääntömääräinen vuosikokous ) ja ne sääntöjen kohdat, jotka määräävät tämän kokouksen työskentelyä. Pöytäkirjanote esimerkiksi yhdistyksen pankkitilin avaamista ja tilin käyttäjäoikeuksien vaihtamista varten.


PDF sisältää ohjeita. Sääntömääräiset kokoukset ovat yhdistyksen tärkeimpiä kokouksia. Niistä määrätään laissa ja säännöissä. Jäsenen on tiedettävä mihin hän yhdistyksen jäsenenä sitoutuu.


Yhdistyksen vuosikokous

Jos yhdistys pitää kaksi sääntömääräistä kokousta vuodessa, niiden epäviralliset nimet ovat yleensä kevätkokous ja syyskokous. Yhdistyksen jäsenten velvollisuudet määritellään yhdistyksen säännöissä. Arthurin Aurola-salissa Helsingissä. Kokouksessa oli läsnä hallituksen ja toimihenkilöiden lisäksi jäsentä, yhteensä henkilöä.


Master Class -kurssi on tarkoitettu foorumiksi, jossa hankalia tai tavallista erikoisempia potilastapauksia pohditaan yhdessä alustusten kera. Niiden toiminta on hyvin monenlaista. Jos kiinnostut yhdistystoiminnasta, kannattaa ensin ottaa selvää, millaisia yhdistyksiä jo toimii omalla paikkakunnalla tai omassa kaupunginosassa.


Jäsenyyt-tä hakevalle kerrotaan jäsenyyteen perustuvista oikeuksista ja velvollisuuksista. Suomen Reumatologisen yhdistyksen (SRY) tarkoituksena on liittää yhteen Suomen reumatologiasta kiinnostuneet lääkärit, edistää reumatologian tieteellistä ja käytännöllistä kehitystä maassamme sekä toimia Suomessa pohjoismaisen ja kansainvälisen reumatologisen yhdistyksen edustajina. Mitä tapahtuu yhdistyksen vuosikokouksessa? Mitä asioita tulee huomioida vuosikokoukseen liittyen? Mitä yhdistyslaki määrää vuosikokouksesta?


Milloin ja miten vuosikokouksessa äänestetään? Videolla esitellään kuvitteellisen Nuppulan kyläyhdistyksen vuosikokouksen kulku. Turun seutukunnan asiantuntijat ja esimiehet Pro ry:n sääntömääräinen vuosikokous ke 27.


Yhdistyksen vuosikokous

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUS. Radisson Blue Marina Palace, Linnankatu 3 Turku, kokoushuone Dining Room, katutaso. Kahvitus alkaen klo 17. Economicumilla osoitteessa Arkadiankatu Helsinki.


Jos jostain syystä kokous pidetäänkin esim helmikuun puolella, onko kokous silloin päätösvaltainen vai ovatko kaikki kokouksessa päätetyt asiat tällöin kumottavissa oikeusteitse, koska kokous on järjestetty sääntöjen vastaisesti? Jäsenet saavat ajankohtaisia tiedotteita, halvemman osallistumismaksun päihdelääketieteen päiville ja kansainväliseen ISAM-konferenssiin. Lisäksi on vuosittain vaihtuvia jäsenetuja kuten yhdistyksen myöntämät apurahat. Kerran vuodessa järjestetään kaikille jäsenille avoin yhdistyksen vuosikokous.


Hallitus sai vastuuvapauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit