tiistai 20. lokakuuta 2020

Yhdistyksen tilinpäätöksen vahvistaminen

Tilinpäätöksen käsittely. Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Sääntömääräisten kokousten osalta on tärkeätä, että vuosikokous on kutsuttu koolle säännöissä määrätyllä tavalla.


Kaupparekisteriin on toimitettava rekisteröitäväksi hallituksen jäsenen tai toimitusjohtajan ilmoitus tilinpäätöksen vahvistamisen päivämäärästä ja yhtiön voittoa koskevasta yhtiökokouksen päätöksestä (ks. kysymys 2). Tämän vuoksi nido lomakkeeseen yhtiökokouksen pöytäkirja tai pöytäkirjanote. Muita käsiteltäviä asioita ei lain mukaan ole pakko mainita kutsussa.


Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Osakeyhtiön ja osuuskunnan kohdalla tilinpäätöksen ilmoittamisen laiminlyönti voi johtaa yrityksen poistamiseen kaupparekisteristä. Poistomenettelyyn voi joutua sekä toimimaton että toimiva osakeyhtiö tai osuuskunta. Lue lisää poistomenettelystä, kun tilinpäätöstä ei ole ilmoitettu. Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.


Kevätkokous päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myön-tämisestä. Miikka Vinnikainen – Samuli Perälä. Yhdistyksen ja säätiön tilinpäätösmalli, 13. Tätä listausta ei kannata pelästyä, sillä lähes kaikissa tapauksissa riittää luotettava ja asianmukainen kirjanpito sekä yhdistyksen sääntöjen toteuttaminen.


Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Sääntöjen määräyksellä voidaan hallitukselle kuitenkin antaa oikeus myydä, vaihtaa tai kiinnittää yhdistyksen omaisuutta. Tarkemmat säännökset tilinpäätöksen tase- ja tuloslaskelmakaavoista, toimintakertomuksesta, rahoituslaskelmasta, tilinpäätöksen liitetiedoista, konsernitilinpäätöksen laatimiseen liittyvistä vastaavista kaavoista, asiakirjoista ja liitetiedoista sekä tase-erittelyistä ja liitetietojen erittelystä annetaan valtioneuvoston. Myöhästymismaksu näkyy verotuspäätöksessä.


Verohallinto ei yleensä ota yhteyttä yhteisöön tai yhteisetuuteen ennen kuin määrää myöhästymismaksun. Niitä ei kuitenkaan normaalisti tarvitse antaa tilinpäätöksen mukana ulkopuolisten tarkasteltavaksi. Liitetietojen laatiminen. Jäsenmaksun suuruus. Toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnantarkastuskertomus ovat saatavilla kevätkokouksessa.


Tilaisuus jatkuu jäsentilaisuudella, jossa yhdistyksen tutkielmastipendillä palkittu Susanna Jokela alustaa aiheesta ”What’s up with Whatsapp? Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 7. Pohjanmaan Syöpäyhdistys – Österbottens Cancerförening ry.


Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 8. Muut kokouskutsussa mainitut asiat 9. Kokouksen päättäminen. Kutsu tähän kokoukseen on lähetetty jäsenille 29. Hallituksen vastuuvapaus. Seuraavan toimintavuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.


Osakeyhtiössä hallitus ja toimitusjohtaja allekirjoittavat ja päiväävät tilinpäätöksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit