tiistai 20. lokakuuta 2020

Yrityksen ostaminen hinta

Yrityksen ostaminen on yksi fiksu tapa ryhtyä yrittäjäksi. Saat monta asiaa valmiina, ja sinun on helpompi tehdä kehityssuunnitelmia olemassa olevan pohjalle. Me tarjoamme yritysjärjestelyissä lainoja ja takauksia kauppahinnan maksamiseen, investointeihin tai käyttöpääomaan. Tämä laskuri antaa suuntaa arvon määritykselle. Sen avulla voit karkealla tasolla arvioida, mikä yrityksesi käyttökatteeseen perustuva tuottoarvo olisi historiatietojen (kaksi edellistä tilikautta, T-ja T- ja kuluva vuosi T) perusteella.


Jos näin ei ole tehty, hinta -arvio tarkoittaa palvelun kokonaishintaa.

Yrityksellä on oikeus vaatia maksu hinta -arvion tekemisestä, mutta maksullisuudesta on kerrottava etukäteen. Oman yrityksen perustamiseen verrattuna toimivan yrityksen tai toimivan liiketoimintakokonaisuuden ostaminen mahdollistaa keskittymisen yrityksen kehittämiseen sen sijaan, että aikaa ja rahaa kuluu tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen tai asiakkaiden hankintaan. Mutta yrityksen goodwill arvo oli mielestäni erinomainen ja asiakaskunta valmiina. Nykyään olen kehittänyt pienestä vaatimattomasta kompleksista ison toimivan bisneksen.


Valmiin yrityksen ostaminen on hyvä ratkaisu vähittäiskaupassa, sinulla täytyy vaan olla joku näkemys ja idea yrityksen kehittämiseksi. Yrityspörssi on Suomen laajin kauppapaikka yrityksen ostajalle ja myyjälle. Tee yrityskaupat helpommin verkkopalvelumme kautta. Satoja myytäviä yrityksiä, löydä oma unelmasi.


Voit tutkia yrityksen nimiä eli toiminimiä ennakkoon PRH:n yrityksen nimipalvelussa.

Siirry nimipalveluun. Osakeyhtiön osakepääomalla ei ole vähimmäismäärää. Voit perustaa osakeyhtiön ilman osakepääomaa tai osakepääomalla.


Vain ani harvoin yrityksen ostaja maksaa koko kauppasumman omista rahoistaan. Lähes jokaisessa tapauksessa mukana kauppaa rahoittamassa ovat pankki ja Finnvera. Yhä useammin myös myyjä antaa maksuaikaa osalle kauppasummasta, jolloin myyjä voi saada paremman hinnan yrityksestään ja ostajan on puolestaan helpompi luottaa yritykseen, saada lainaa ja hoitaa lyhennykset.


Mikäli kaupan kohteena on vain yrityksen liiketoimintaan liittyviä varallisuuseriä, kuten kalustoa, varastoa, asiakasrekisteri ja sopimuskanta, puhutaan liiketoiminta- eli substanssikaupasta. Ostajat usein haluavat ostaa yritykseltä pelkän liiketoiminnan, jotta toiminnan vanhat vastuut jäisivät myyjäyritykselle. Uuden yrityksen oikeusturvavakuutuksen hinta voi pienimmillään olla vain joitain kymppejä, joten tämä vakuutus on yleensä syytä ottaa. Liikevaihdon ja riskien kasvaessa hinta toki pompsahtaa nopeasti kolminumeroiseksi. Hinta myös nousee, mikäli liiketoimintasi kohdistuu myös ulkomaille ja ulkomaisiin asiakkaisiin.


Yritystoimintaa aloittavallekin yrityskauppa on varteenotettava vaihtoehto. Kun kauppa on asiantuntevasti hoidettu, ei yllätyksiä tule ja liiketoiminta alkaa heti. Asiakasvirta ja laskutus eivät katkea.


Raha, joka kuluu yrityksen ostoon, menisi helposti uuden yrityksen markkinointiin, hankintoihin ja perustamiskuluihin epävarmoin tuloksin. Käänny asiantuntevan neuvojan puoleen yrityksen hinnan määritystä varten. Tee talousarvio, jotta tiedät voitko harjoittaa kannattavaa yritystoimintaa ja maksaa ne lainat, jotka sinun on otettava.


Talousarviosi osoittaa onko keskustelemanne hinta realistinen.

Lähtökohtana on, että ostettavan yrityksen tulee kyetä tekemään hyvää tulosta (myös) tulevaisuudessa. Muutokselle ja niihin liittyville ajatuksille ja tunteille kannattaa antaa aikaa. On hyvä sisäistää, että yrityksen uusi omistaja saattaa tehdä suuriakin uudistuksia ja viedä yritystä täysin uudenlaiseen suuntaan. Vanhan yrityksen kuulumisia ei ehkä kannata seurata päivittäin, vaan keskittää katse omaan tiehen. Kuluttajalla on oltava oikeus luottaa siihen, että esimerkiksi markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea ja hän saa ostaa tuotteen manostettuun hintaan.


Virheellisesti ilmoitettu hinta ei sido myyjää, jos virhe on niin selvä, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virheellinen tieto. Valmiin osakeyhtiön ostaminen voi olla monellakin tavalla parempi vaihtoehto kuin yrityksen perustaminen alusta alkaen. Valmisyhtiö on erittäin nopea ja helppo tapa aloittaa liiketoiminta. Vältyt byrokratialta ja turhalta odottelulta.


Näin voit aloittaa yritystoiminnan heti. Tähän artikkeliin olemme koonneet yleisimmät rahoitusvaihtoehdot, joiden kautta aloittava tai kasvava yritys voi saada lainaa, avustusta tai muunlaista rahoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit