maanantai 5. lokakuuta 2020

Yrittäjän työttömyysturva 2018

Yrittäjän työttömyysturva 2018

Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Jos jäät työttömäksi Lähtökohtaisesti voit saada päivärahaa, jos yritystoimintasi on kokonaan lopetettu tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt. Yrityksen lopettamisen käsite työttömyysturvassa riippuu yritysmuodosta ja kokonaisuudesta.


Yrittäjän työttömyysturva 2018

Jos lopetat yritystoimintasi, tai oma työllistymisesi yrityksessä on päättynyt, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE. Pikaopas yrittäjän työttömyysturvaan. Kun olet yrittäjä, sinulla ja joissain tapauksissa myös perheenjäsenilläsi edellytykset työttömyysturvan saamiseen ovat hyvin erilaiset palkansaajiin verrattuna.


Lisäksi säädetään kuukauden tarkastelujakso, jonka aikana yrittäjän perheenjäsenellä ei ole saanut olla omistusta tai määräysvaltaa yrityksestä. Miksi muutos tehdään? Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. Yrittäjä ja työttömyysturva.


Yrittäjän työttömyysturva 2018

TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi. Jos yrittäjän tulot ovat pienet, hän saa päivärahan vähimmäismääräisenä. Aktiivimalli koskee myös työttömyysetuutta nauttivaa. Vaikka menestyvälle yrittäjälle ajatus työttömyydestä saattaa tuntua kaukaiselta, aloittelevan yrittäjän tai yrityksen perustamista harkitsevan kannattaa kuitenkin varautua ennalta tähänkin mahdollisuuteen. Yritystoiminta ja työttömyysturva.


TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija. Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan. Jos olet ollut työelämässä vähintään vuotta ja nykyisessä työssäsi reilun vuoden, sinulla voi olla mahdollisuus vuorotteluvapaaseen.


Erinomaista, että yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturva paranee. Hallitus antoi tänään eduskunnalle lakiesityksen yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvasta. YEL-työtulon on vastattava sellaista palkkaa, joka olisi kohtuudella maksettava, jos tilallesi palkattaisiin yhtä ammattitaitoinen työntekijä tai sitä korvausta, jonka muuten voidaan katsoa vastaavan tekemääsi työtä. Jos olet yrittäjätoiminnan rinnalla palkkatyössä oman yrityksesi ulkopuolella, päivärahaa laskettaessa huomioidaan sekä palkkatulo että YEL-työtulo. Lisätietoa yrittäjän työttömyysturvasta löydät esim.


AYT-kassan verkkosivuilta. Toisin sanoen, perheenjäsenesi työttömyysturva on lähtökohtaisesti riippuvainen siitä, oletko itse työllistynyt yrityksesi kautta. Palkkakerrointa käytetään tulevan työeläkkeen laskennassa ja sen perusteella korotetaan myös työttömyysturvan vähimmäisansiota työstä, joka kerryttää yrittäjän työssäoloehtoa. Sivutoimisen yrittäjän työttömyysturva.


Yrittäjän työttömyysturva 2018

Suomessa yrittäjän työttömyysturvan perusajatuksena on, että päätoiminen yrittäjä ei voi olla oikeutettu työttömyysetuuteen. Sairausvakuutus ja työttömyysturva v. Hienoa, että nämä vihdoin muutetaan ja perheenjäsenen asema paranee, Hellstén sanoo. Ollakseen oikeutettu ansiopäivärahaan, on yrittäjän oltava kassan jäsen vähintään edellistä kuukautta. Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa prosenttiosuuden vuosittain.


Työeläkeyhtiö Elon YEL-laskurilla voit arvioida, minkä kokoinen maksu voisi kohdallasi olla. YEL-maksut ovat kokonaisuudessaan verovähennyskelpoisia. Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille. Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille.


Päätoimisen yrittäjän on kuitenkin yritystoiminnan aloitettuaan hyvä harkita liittymistä yrittäjien työttömyyskassaan katkottoman ansioturvan varmistamiseksi mahdollisen työttömyyden aikana. Jäät KOKO-kassan jäseneksi. Jäsenenä on mahdollista olla korkeintaan kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta. Toisinaan voidaan tulkita, ettei yrittäjän puolisolla tai perheenjäsenellä ole oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyskorvaukseen, koska oletuksena on, että tämä voisi työllistyä perheen yritykseen. Tietopankkiin olemme koonneet kattavat paketit tietoa kaikesta mahdollisesta työttömyysturvaan liittyen.


Täältä voit lukea muun muassa Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenyydestä, ansiopäivärahasta, ansioturvan kompastuskivistä ja aktiivisuuden osoittamisesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Työkyvyttömyyden arviointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit