tiistai 5. toukokuuta 2020

Trafi rekisteriote

Palvelusta voit tilata autolle, moottoripyörälle tai muulle ajoneuvollesi uuden rekisteröintitodistuksen molemmat osat (tekninen osa ja ilmoitusosa) tai pelkän teknisen osan. Teknisen osan tarvitset, kun matkustat ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Koko todistuksen tarvitset, jos myyt ajoneuvon rekisteröitäväksi ulkomaille tai Ahvenanmaalle. Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen.


Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Luovutuskirjan ja luovutusilmoituksen tekeminen säästää ikäviltä yllätyksiltä. Trafin sähköisistä palveluista on mahdollista varmenteen luomisen yhteydessä tulostaa esitäytetty luovutuskirja. Mitä auton rekisteröinti on? Auton rekisteröinti tarkoittaa ilmoitusta auton omistajan vaihdoksesta.


Aina kun auto tai muu ajoneuvo vaihtaa omistajaa, se pitää rekisteröidä, riippumatta siitä, onko kyseessä uusi vai käytetty ajoneuvo. Trafi kertoi maanantaina, että sen julkiset ajoneuvotiedot -palvelu on uudistunut. Nyt hakupalvelusta saa ilmaiseksi muun muassa ajoneuvon tekniset tiedot ja seuraavan katsastusajankohdan pelkällä rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla, Trafi kertoi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on julkaissut ajoneuvoliikennerekisterin tietoja maksutta saataville sivuillaan. Paperiset rekisteriotteet siirtyvät vähitellen historiaan.


Marraskuun puolivälin jälkeen autoilijan ei tarvitse enää säilyttää autossa rekisteriotteen teknistä osaa. Jos sinulla on autoosi rekisteriote (eli rekisteröintitodistuksen tekninen osa), suosittelemme ottamaan sen mukaan. Ota mukaan mahdollinen todistus enintään kolme kuukautta ennen katsastusta tehdyistä päästömittauksista. Helppo ja nopea ajoneuvotietojen nettihaku rekisterinumerolla. Saat raportissa auton, matkailuauton, moottoripyörän, mopon, kuorma-auton, mönkijän, peräkärryn tai työkoneen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikenneasioiden rekisterin ajantasaiset tiedot.


Nollakakkosen rekisterinumerohausta saatavia tietoja on tarkoitus käyttää tilanteissa, joissa halutaan tietoja ajoneuvosta. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi osto- ja myyntitapahtumat sekä tilanteet, joissa pitää saada yhteys ajoneuvon omistajaan tai haltijaan. Tarkista auton tai muun ajoneuvon tiedot. Rekisterinumerohaku kertoo hetkessä omistajatiedot ja muut ajoneuvotiedot. Esimerkki­viesti: ABC-123.


Oman auton ajoneuvoveron tiedot voi helposti hakea Trafin uudesta maksa ajoneuvovero -palvelussa ja suorittaa rästissä olevat maksut reaaliajassa. Näin ollen maksettu vero näkyy heti esimerkiksi poliisi järjestelmissä, jolloin mahdollisesti erääntyneet verot voi maksaa vaikkapa tienpäällä matkapuhelimella. Ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja voi tehdä haltijan lisäystä, vaihdosta tai poistoa koskevan rekisteri-ilmoituksen. Rekisteri-ilmoitus tehdään ajoneuvon voimassa olevan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla.


Selvitä ajoneuvon rekisteritiedot nopeasti. Trafin rekisteritiedot –osiosta löydät laajat, tekniset sekä historiatiedot mm. Trafi muistuttaa, että myös rekisteröintitoimipisteet palvelevat edelelen henkilökohtaista asiointia haluavia, sillä sähköisen asioinnin laajeneminen ja yleistyminen ei poista mahdollisuutta paikalliseen asiointiin. Sähköinen varmenne toimii myös rekisteröintitoimipisteessä asioidessa.


Trafi rekisteriote

Tilaa rekisteröintitodistuksen tekninen osa Trafin nettisivujen kautta. Huomioi postin kulkuun menevä aika! Jos rekisteriotteella on kiire, hae se katsastusasemalta, josta saat sen välittömästi mukaasi.


Mitkä ovat auton päästöt? Kuinka painavaa jarrullista peräkärryä autolla saa vetää? Millaiset renkaat autoon sopivat?


Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen lataamalla Tekniset tiedot -raportin. Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yrityksestä kaupparekisteriin merkityt tiedot. PRH lähettää sinulle aina rekisteriotteen, kun.


Osta kaupparekisteriote netistä. Saat kaupparekisteriotteen nopeasti ja edullisesti Virre-tietopalvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit