perjantai 29. toukokuuta 2020

Vuokra asunnon ostaminen

Anna meidän auttaa sinua sen oikean löytämisessä ja omaksi ostamisessa! Laajassa kohdevalikoimassamme on kaikenkokoisia koteja kaupungeissa ja maaseudulla! Vuokra - asunnon etsiminen.


Kuntien ja kaupunkien vuokra -asuntojen asukkaat valitaan sosiaalisin perustein. Saatat nimittäin joutua tinkimään jostain muusta, mikäli jätät asuntolainan kilpailuttamatta tai maksat asunnosta ylihinnan.

Tilastot kertovat myös, että Suomesta löytyy useita alueita, joilla asuntojen hinnat ovat kohtuulliset vuokra -asumiseen verrattuna. Tämä tarkoittaa sitä, että asunnon ostaminen ja lainanlyhentäminen on kuukausitasolla kannattavampaa kuin vuokraaminen. Monet asuntosijoittavat suunnittelevat vuokratuloista lisäturvaa eläkepäivien varalle. Sijoitusasunnon tuotto. Asuntosijoittamisen perusidea on, että sijoittaja ostaa asunnon ja vuokraa sen, jolloin syntyy vuokratuloja.


Lyhennykset omaan taskuun. Jos vuokraamisen sijaan ostat asunnon , maksat alueesta, asunnon koosta ja korkotilanteesta riippuen suurin piirtein vuokrakulua vastaavan määrän, yhtiövastikkeen, lainakoron ja lyhennyksen muodossa. Kun unelmien koti löytyy ja lainalupaus on olemassa, voit tehdä asunnosta ostotarjouksen.

Myyjän hyväksyttyä tarjouksesi kauppa mennään solmimaan ostajan pankkiin. Rahoitusvastikkeen lainan lyhennysosuus kertyy asukkaan hyväksi, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila. Palvelu neuvoo myös asunnon vuokraamisessa.


Asunto on hyvin suunniteltuna järkevä pitkäaikainen sijoituskohde. Ideana on, että sijoittaja ostaa asunnon ja vuokraa sen. Verotusajankohtaan ei vaikuta se, milloin saat kauppahinnan. Jos et aikanaan ole saanut asuntoa kerralla, vaan olet saanut sen esimerkiksi kahdella eri kaupalla tai perintönä kahdessa osassa, ilmoita myynti kahtena eri luovutuksena.


Voit ostaa joko asunto-osakkeen tai kiinteistön. Kun vuokraat asunnon , sinun on sitouduttava sopimuksen mukaiseen vuokranmaksuun. Tilastot myös osoittavat, että Suomesta löytyy useita alueita, joilla asunnon ostaminen ja lainanlyhentäminen on kuukausitasolla kannattavampaa kuin vuokraaminen. Asumisoikeusasuntoon sinulla on elinikäinen asumisoikeus, mutta sitä ei voi ostaa omaksi.


Esimerkiksi Kajaanissa omistusasujalle jää käteen kuukaudessa 1euroa enemmän kuin vastaavan kokoisessa asunnossa vuokraa maksavalle henkilölle. Suurin osa vuokrakäytössä olevista asunnoista on pieniä, useimmiten yksiöitä tai kaksioita. Tämä on myös se kokoluokka, johon kohdistuu markkinoilla eniten kysyntää ja siten paras vuokrattavuus. Aina ei myöskään voi valita vuokrallaolon ja omistusasumisen välillä.


Vaikka laskelmassamme oli oletettu, että asunnon hankkija ottaa koko hinnan verran lainaa, käytännössä pankki ei sitä anna kuin ehkä prosentin verran. Lisäksi hänen vastuullaan on yleensä vesi- ja sähkömaksut.

Suomessa vuokra -asumista sääntelee laki asuinhuoneiston vuokrauksesta. Asunnon neliömäärän ohella on tärkeää. Huoneenvuokrasuhde syntyy sopimuksella, jolla rakennus tai sen osa, yleensä. Kun olet päättänyt myydä asuntosi, alkaa asunnon myynti sen hinnan arvioimisella.


Asuntosi myyntihinnan arvioiminen onkin asunnon myynnin yksi vaikeimmista ja tärkeimmistä vaiheista. Eräissä omistusasunnon tyypeissä rahoitus perustuu taloyhtiön ottamaan lainaan, joka kattaa suuren osan asunnon kokonaiskauppahinnasta. Myös nämä asunnot katsotaan omistusasunnoiksi, koska omistusoikeus siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit