torstai 28. toukokuuta 2020

Veroprosentti 0

Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää? Palkansaajan tuloveroaste eli työtulojen veroprosentti kertoo maksettavien tuloverojen ja veronluonteisten maksujen osuuden palkasta kyseisellä tulotasolla. Marginaaliveroprosentti kuvaa kuinka suuren osan verojen nousu vie tulojen noususta.


Tilasin uuden verokortin, koska olin aiemmin tänä vuonna töissä, enkä saanut edellistä koskaan takaisin.

Syötin sivuilla tiedot ja kone laski prosentiksi , miten tämä voi olla mahdollista? Olin kk kesälomalla, kk työtön ansiosidonnaisella ja aloitin uudessa työssä syyskuussa. Tein verolaskelmat ja totesin, että olen maksanut veroa ihan tarpeeksi sille vuodelle.


Hain joulukuuksi uuden verokortin, jossa ennakonpidätysprosentti oli 0. Se on täysin mahdollista. Ennakonpidätysprosentti. Tällöin veroja maksettaisiin yhteensä n.

Kyllä meillä monestikin on ollu loppuvuonna nolla veroprosentti , mutta se edellyttää noita työmatkakuluja ja asuntolainan korkoja ja lisäksi alkuvuoden tulot pitää olla jääny alle arvioidun (tai työmatkan kasvaa tai korkojen nousta). Ja miksi ihmeessä antaa niitä rahoja verottajalle lainaan, kun ne voi saada jo käyttöön itselleen. Ansiotulovero on Suomessa usein tapetilla, sillä Suomessa on käytössä progressiivinen veromalli, jossa veroprosentti kasvaa ansiotulojen myötä. Progressiivisen verotuksen lisäksi maailmalla on käytössä tasaveromalli, jossa veroprosentti on sama tuloista riippumatta. Tasavero on käytössä esimerkiksi Virossa ja Venäjällä.


Eläkkeensaajan tuloveroaste kertoo maksettavien tuloverojen ja veronluonteisten maksujen osuuden eläkkeestä kyseisellä tulotasolla. Jos on osan vuotta töissä ja osan päivärahalla niin keskimääräinen veroprosentti voi olla selvästi alle. Kunnan tuloveroprosentti säilyy ennallaan 2. Kokouksessa hyväksytty ,prosenttiyksikön korotus tietää vajaan miljoonan euron tulolisäystä. Vasemmistoliitto olisi halunnut korottaa kuntaveroa ,prosenttiyksiköllä ja perussuomalaiset olisivat pitäneet kuntaveron 2:ssa.


Naapurikunta Siilinjärven veroprosentti on maakunnan korkein. Osinkojen verovapaasta osasta johtuen v. Yritysten veroprosentti on 2. Olen ollut viime syksystä (valmistumisen jälk) työttömänä ja saanut työttömyysturvaa. Millainen veroprosenti työttömällä pitäisi olla?

Tämä yllättää valtiovarainministeriön finanssineuvoksen Elina Pylkkäsen mukaan monia, jopa kansanedustajia. Lisätulojen sijaan voidaan marginaaliveroaste laskea myös ns. Näin saatu luku tarkoittaa sitä veroa, joka säästyisi, jos tulot laskisivat. Lisätulon ja viimeisen saadun euron marginaaliveroaste eivät välttämättä ole samat. Ne eroavat tulojen osuessa lähelle kohtaa, jossa veroprosentti muuttuu.


Kunnallisveron tuloveroprosentti on Raumalla ensi vuonna 2ja yleinen kiinteistöveroprosentti ,93. Ensi vuonna vakituisten asuinrakennusten veroprosentti on Raumalla ,4 muiden asuinrakennusten veroprosentti ,9 rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti sekä yleishyödyllisen yhteisön. Sairauspäivärahan veroprosentti on yleensä sama kuin palkkasi veroprosentti. Jos palkkasi veroprosentti on alle , sairauspäiväraha verotetaan :n mukaan, ellet hae muutosverokorttia. Verokorttia ei yleensä tarvitse toimittaa Kelaan.


Kela saa perusverokorttien tiedot suoraan Verohallinnosta. Tämän lisäksi menee liitolle vielä about 50euroa jäsenmaksuja (jos oon osannu laskea sen oikein) Mulla on muutosverokortti, johonka pitäis keksiä se perusveroprosentti, joka siis tällä hetkellä on 0. Tampereen kaupunginvaltuusto on päätymässä kompromissiin kuntaveron korotuksen suhteen. Pormestari Lauri Lyly (sd.) esitti maanantaiaamuna alkaneen budjettikokouksen aluksi, että kuntavero nousisikin vain ,prosenttiyksikköä. Kannattaa katsoa Verohallinnon sivuilta verolaskuri.


Jos ja kun kuntoutustuki on ikään kuin eläke ja verotetaan eläkkeenä, niin on mahdollista että minimiä ei veroteta ollenkaan ja silloin on ihan oikein. Jos taas kyseessä olisi esim. Yleinen arvonlisäverokanta on Suomessa prosenttia.


Lisäksi käytössä on kaksi alennettua verokantaa (ja ) ja nollaverokanta (myynti verotonta mutta myyjälle palautetaan tuotantopanosostoihin sisältynyt arvonlisävero).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit