keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Taloyhtiön tietosuojaseloste

Osakeluettelon pitäminen ja velvollisuus kerätä tietoja osakkaiden tekemistä muutostöistä (remonttirekisteri) perustuvat asunto-osakeyhtiölakiin ja asukasluetteloa pidämme yllä, jotta saamme taloyhtiömme arjen pyörimään. Asunto-osakeyhtiömme henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä Fluxio Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Kalle Grönqvistiin. Taloyhtiössämme kerätään henkilötietoja kolmeen eri käyttötarkoitukseen. Tietosuojaseloste (ent. rekisteriseloste) Selkeä sekä helposti ymmärrettävä ja saatavilla oleva kirjallinen selostus mm.


Taloyhtiön tietosuojaseloste

Tarvitsemme osakkaan ja. Yhteen tietosuojaselosteeseen voidaan yhdistää tieto kaikista taloyhtiön ylläpitämistä henkilörekistereistä. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa talon asukkaalle, osakkaalle tai viranomaiselle lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Kaikki henkilötietojen käsittely tapahtuu kunnioittaen rekisterissä olevien henkilöiden yksityisyyttä.


Täältä löydät hyödyllistä tietoa maksutta taloyhtiön arkeen. Sisällöt on jaoteltu eri aihealueisiin, joten löydät helposti etsimäsi tiedot. Taloyhtiön tietosuojaseloste voi olla nähtävillä taloyhtiösivuilla.


Taloyhtiön tietosuojaseloste

Taloyhtiösivuilla annetaan käsityksemme mukaan tietoa taloyhtiön perusrekistereiden puitteissa eikä niissä tyypillisesti kerätä käyttäjistä henkilötietoja. Käytännössä näiden velvoitteiden hoidosta taloyhtiön puolesta huolehtii yleensä isännöintiyritys osapuolten välisen isännöintisopimuksen perusteella. Kuka esimerkiksi vastaa asunnon vesihanoista tai suihkukaapista?


Kuuluuko ulko-oven tiivistäminen taloyhtiön vai osakkaan vastuulle? Osana palvelujamme käsittelemme taloyhtiön asukkaiden ja osakkaiden henkilötietoja. Se on siis tietosuojaa koskevaa viestintää taloyhtiön asukkaille. Kaikissa taloyhtiöissä on henkilörekistereitä. Esimerkiksi osakeluettelo, remonttirekisteri ja asukasluettelo ovat sellaisia.


Näiden rekisterien takia taloyhtiössä on laadittava tietosuojaseloste , jossa kerrotaan tietojaan luovuttaneille, miten henkilörekistereitä käsitellään taloyhtiössä, miten tietoturvasta on huolehdittu ja kuinka rekisteröity voi tarkistaa ja oikaista. Rekistereitä ylläpitäessä pitää tehdä selkeä ero taloyhtiön ja isännöintiyrityksen rekisterien välillä. Hallitus vastaa, että taloyhtiön rekisterit kunnossa. Tällä sivulla on kaikkien taloyhtiöiden ja niiden toimijoiden käyttöön olevia lomakkeita. Henkilötiedot saamme kerättyä pääasiassa taloon muuton yhteydessä taloyhtiön osakkailta ja asukkailta itseltään eri viestintäkanavissa, kuten puhelimitse, postitse, sähköpostitse tai vastaavalla tavalla.


Lisäksi henkilöön liitettävissä olevia tietoja kertyy taloyhtiösivuille kirjautumisen yhteydessä sekä niitä käytettäessä. Käytämme tietoja taloyhtiön vastike- ja vuokravalvonnassa, saatavien perinnässä, asukastiedottamisessa sekä taloyhtiölle hankittujen palvelujen järjestämisessä – kuten mm. Tämä tietosuojaseloste on laadittu eteenkin Taloaseman asiakasyhtiöiden osakkaita, asukkaita ja muita sidosryhmiä sekä yhteistyökumppaneita varten, minkälaista henkilötietoa taloyhtiön asioiden hoitamisessa muodostuu ja miten rekisteröityjen oikeuksista on huolehdittu.


Taloyhtiön tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan organisaation tulee informoida rekisteröityjä henkilötietojen käsittelystä. Tämän informaation sisältö riippuu muun muassa siitä, onko henkilötiedot saatu rekisteröidyltä itseltään vai muualta sekä siitä, mikä on henkilötietojen käsittelyperuste. Turvallisuus on tärkeää oman taloyhtiön lisäksi myös omista henkilötiedoista huolehdittaessa. Käsittelemme henkilötietoja voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä noudattaen sekä huomioiden hyvän käytännöt tiedonhallinnassa sekä tietojen käsittelyssä.


Tuotteiden ja palvelujen toimittaminen. Henkilötietojen huolellinen käsittely onkin juuri siksi tärkeää meille. Voimme käsitellä henkilötietojasi tuotteiden ja palvelujen toimittamiseksi, mikäli sinä itse tai edustamasi yritys on esimerkiksi ostanut tuotteen tai palvelun meiltä, rekisteröitynyt käyttämään digitaalisia palvelujamme, tilannut sisältöjämme sähköpostiisi tai osallistunut tapahtumiimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit