keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Valtionlainoihin sijoittaminen

Säännöllinen säästäminen kannattaa. Lue lisää säästövakuutuksesta! Rahastojen tilanne tänään. Alexandria löytyy läheltä. Avaa maksuton asiakkuus jo tänään!


Kuten osakkeissa, myös valtionlainoissa epäsuositut arvopaperit ovat usein myös ne kaikkein tuottoisimmat. Osakesijoitukset hajautetaan maailmanlaajuisesti suomalaisia osakkeita painottaen. Säästöpankki Korkosalkku -rahasto.


Korkorahasto, jonka varat sijoitetaan kansainvälisesti rahamarkkinoihin, valtionlainoihin , korkeamman luottoluokituksen Investment Grade -yrityslainoihin, alemman luottoluokituksen High Yield -yrityslainoihin sekä kehittyvien markkinoiden yrityslainoihin. Toinen vaihtoehto on sijoittaa inflaatiosuojattuihin valtionlainoihin. Korkojen nousu johtuu usein inflaatiosta ja esimerkiksi Saksan inflaatiosuojattuun kymmenen vuoden lainaan sijoittamalla korkosijoittaja voi lukita itselleen noin prosentin vuotuisen reaalimääräisen tappion.


Se ei kovin kummoinen suoja, Leppelmeier toteaa. Yrityslainojen odotetaan tuottavan paremmin kuin useimpien muiden korkosegmenttien. Samalla niissä on myös enemmän riskiä, sillä maailmantalouden kehitys ja eurooppalaisten yritysten kilpailukyky vaikuttavat yrityslainamarkkinoihin voimakkaasti. Yrityslainat tarjoavat myös hyvää hajautushyötyä suhteessa valtionlainoihin ja osakkeisiin.


Valtionlainoihin sijoitettaessa arvioidaan valtion kykyä ja halua maksaa lainat takaisin analysoimalla mm. Makromuuttujat kuten inflaatio ja talouden kasvuvauhti vaikuttavat myös ESG-riskeihin ja -mahdollisuuksiin. Kaiken kaikkiaan kyllä Trumpin perusteella sijoittaminen on tosiaan niitä viimeisiä neuvoja, joita mistään mitään tietämättömälle voi antaa. Hyvin harva ammattilainenkaan Trumpin vaikutuksia analysoiden pystyy rahaa tekemään. Täysin arvaamaton Trump ei kyllä ole tähän asti ollut, vaan on toteuttanut tasan lupaamaansa politiikkaa.


Nordea Capital on monipuolinen ja joustava sijoitusratkaisu, joka sopii erityisesti aktiiviseen ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Sijoitat yhden sopimuksen sisällä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin ja vaihdat sijoituskohteita ilman vaihdon yhteydessä tapahtuvaa tuoton verotusta. Säästä enemmän itsellesi ilman turhia kuluja. Maksat vain kaupankäynnistä. Tutustu hinnoitteluun ja avaa tili.


Tietyt vastuullisuustekijät ja ihmisoikeuksien toteutumisen indikaattorit kuitenkin korostuvat rahoittaessamme valtioita kehittyvillä markkinoilla. Emme sijoita sellaisten maiden valtionlainoihin , jotka Financial Action Task Force (FATF):n julkilausuman mukaan eivät täytä kansainvälisiä velvoitteita rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämisestä1. Lisäksi emme saa sijoittaa sellaisten valtioiden lainoihin, joihin sijoittaminen on kielletty EU:n finanssipakotteiden perusteella2.


KER suosii omaisuudenhoitajia, jotka arvioivat kohdevaltioiden vastuullisuusnäkökulmia. Erityisesti kehittyvien maiden valtionlainoihin sijoittavien omaisuudenhoitajien tulee huomioida miten valtiot noudattavat kansainvälisiä ihmisoikeus-, ympäristö- ja muita kestävään kehitykseen liittyviä sopimuksia ja suosituksia. Osakemarkkinoiden selvästä laskusta huolimatta sijoittajat eivät ole rynnänneet vielä voimalla valtionlainoihin , mikä olisi selvempi taantuman merkki, vaan suosivat ennemmin rahojen pitämistä rahamarkkinasijoituksina, joista paluu osakemarkkinoille voi tapahtua nopeasti, Suominen arvioi. Miten piensijoittajan kannattaa nyt toimia?


Sijoittaminen on helppo aloittaa, mutta siinä onnistuminen ei ole. Jokaisen sijoittamista harkitsevan kannattaa ymmärtää että sijoittaminen on riskinottamista. Ilman riskiä ei ole tuottoa. Jos et uskalla sijoittaa, voit harkita säästämistä.


Opiskele perusteet Sijoittamaan ei kannata lähteä kuin soitellen sotaan, eli asioista kannattaa ottaa selkoa ennenkuin mitään oikeasti. Jos korkoihin sijoitat, niin mielestäni mahdollisimman pitkiin valtionlainoihin , koska ne tuottavat keskimäärin paremmin ja liikkuvat vahvemmalla negatiivisella korrelaatiolla osakkeita vastaan eli pörssiromahduksen tullen todennäköisemmin tasoittavat tehokkaammin notkoa kuin maltillisemmin arvoaan muuttavat lyhyet valtionlainat. Käy kauppaa kymmenillä eri markkinoilla ja kymmenillä tuhansilla eri sijoituskohteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit