keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Tarinan aiheita

Aiheita efektisatuja ja muita kertomuksia varten Tämä on lähinnä itselle muistin tueksi niistä tarinoista, joita olen jo tehnyt tai sitten aiheita tuleviin tarinoihin. Kolmoskeitaan tapaus 1. Valtakunnallinen hassuttelupäivä 3. Sheikki flunssassa 4. Tarinan aiheita löytyy tuhansia, mutta parhaiden tarinoiden sapluuna on jo pitkään ollut sama. Gilgameshista South Parkiin löytyy toistuvasti sama rakenne.

Mikä tai kuka auttoi sinua selviytymään? Mitä toivoit tuossa tilanteessa? Millaiset luonteesi ominaisuudet, omat vahvuutesi tai ajatukset auttoivat sinua jaksamaan? Me ei koskaan saada valita aihetta vapaasti.


Joko kaikilla on sama aihe tai kirjotetaan tyylii jostai omasta arjen arkkivihollisesta. Kerran saatiin kyllä valita aihe Dixit-korteista, joka oli aika kivaa. Ite otin balettitossut ja kyhäsin jonkun tarinan jossa oli pikkusen fantasiaa mut muuten oli aika normaali tarina. Kirjoittajan on ratkaiseva kysymys, kuka kertoo tarinan ja miten.


Tarinan sävy ja vaikutus ja jopa merkityskin voivat vaihdella suuresti kertojasta riippuen.

Joku on aina lukijan ja tarinan toiminnan välissä. Joku kertoo tarinan omasta näkökulmastaan. Sen - Point of Viewn - kautta näytetään henkilöt, tapahtumat ja tarinan yksityiskohdat.


NÄILLÄ OHJEILLA RAKENNAT KIVAN TARINAN : 1. Suunnittele tarina hyvin. Kirjoita tarinan nimi (otsikko) tarinan alkuun ja jätä sen jälkeen tyhjä rivi ennen tarinan aloittamista. Jos et heti keksi tarinalle sopivaa nimeä, voit lisätä sen myöhemmin - mutta jätä otsikolle tarpeeksi tilaa! Muista isot alkukirjaimet, pilkut ja pisteet.


Mieti tarinan ja kerronnan aikalinjojen sovittamista, esim. Novellit -alueella vastauksia tulee yleensä niin hitaasti, siksi siis väärä alue. Hnnggh, haluaisin kovasti kirjoittaa, mutta tuo vanha tarinan tynkä ei ota edetäkseen, joten päätin aloittaa uutta. Inspiraatio on kuitenkin täysin hukassa, joten nyt ideoita kehiin. Mistä te haluaisitte lukea?


Esimerkkejä yksinäisyyden ja ystävyyden teemoihin liittyvistä taidemuodoista, joita voi käyttää ryhmässä. Etusivu Ihmissuhteet Etsitään ystävää Ihastuminen Perhe Rakkaus Seurustelu Sinkut Ystävät Lisää aiheita Keho Alapää Iho Kuukautiset Murrosikä Seksi Seksuaalisuus Uni Lisää aiheita Mieli Ahdistus Apua Itsetunto Masennus Mieliala Mielenterveys Syvälliset Lisää aiheita Netti ja tekniikka Demitys Instagram Pelit Puhelimet Some. Jokaisesta yrityksestä löytyy tarinan aiheita ja sosiaalinen media on hyvä paikka tuoda niitä esiin. Esimerkiksi Instagram on omistanut ja jopa nimennyt niitä varten kokonaisen työkalun. Tyypillisiä virheitä joihin somessa jatkuvasti kuitenkin törmää ovat liioittelu, jaarittelu, itsensä toistaminen ja jatkuva mainostaminen.


Tarinan kauniit tilat mahdollistavat leikin pienissä ryhmissä.

Tarinan talossa keinutaan liikkalassa niin että mahanpohjaa kutittaa, herkutellaan aamupala, lounas ja välipala kotoisassa tupakeittiössä, kirmataan kuistille ja puutarhamaiselle pihamaalle leikkeihin. Synopsisideoinnin hyvä puoli on se, että joudut määrittelemään tarinan tärkeimmät elementit: henkilöt ja konfliktin. Mies haluaa naisen, mutta edessä on esteitä.


Poika haluaa pelastaa maailman, mutta edessä on esteitä. Tarinan luomisessa helpottaa suuresti, jos sinulla on valmis näkemys siitä, millainen henkilöhahmosi maailma oikein on. Se lisää tarinan johdonmukaisuutta, ja helpottaa tapahtumien kuvittelua mielessä. Huolellinen suunnittelu voi auttaa tarinan kehittämisessä eteenpäin, ja auttaa uusien juonenkäänteiden kehityksessä. Aloituksia on niin paljon ja jopa yksittäisillä sanoilla on merkitystä.


Vuodenkiertoon liittyviä, ajankohtaisia aiheita ja perinnetietoa löytyy Vahvikkeen vuodenajoista Kesä, Syksy, Talvi ja Kevät. On paljon hyviä alkuja, joita imitoivat alut taas ikävystyttävät. Tämä on niitä aiheita , joissa jokainen on oma tapauksensa, varsinkin jos ajatellaan pidemmälle (esimerkiksi sitä, miten alku toimii loppuun suhteutettuna, lupaako se oikeita asioita ja niin edelleen). Abitreeneille lähetettyjen kommenttien perusteella eniten puhuttaneita aiheita olivat ajankäyttö, tekniset apuvälineet sekä tehtävien soveltavuus. Monella kokelaalla loppui kokeessa aika kesken.


Tarinan mahdollinen juoni: Nerokas melklamaagi on keksinyt keinon, kuinka kaapata osan kuningaskunnan kaupankäynnistä itselleen. Kuningaskunnan talous kaatuu, ja meklamaagi joutuu syytteeseen. Miten kotona voi auttaa lukemisen opettelussa?


Eskarista ekalle Hienomotorikkaharjoitukset kotona Opetushallituksen uudet kirjainmallit Tietoa ja tukea koteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit