torstai 16. heinäkuuta 2020

Vuokralainen rikkoo asuntoa

Vuokralaiset markkinajohtajan ammattitaidolla. Turvaamme vuokratulosi. Vuokranantajan vakuutus on paras turva sijoitusasunnollesi. Lain mukaan myös se, että vuokralainen rikkoo terveyden ja järjestyksen säilyttämiseksi tarpeellisia määräyksiä, voi oikeuttaa purkamaan vuokrasopimuksen. Tällaisia ovat muun muassa terveys- ja pelastusviranomaisten ohjeet sekä kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiön järjestyssäännöt.


Riidan seurauksena vuokralainen rikkoo keittiön kaappeja, sisäovia sekä sisäikkunan. Asunnon vuokravakuus ei saa olla enempää kuin kolmen kuukauden vuokra. Jos vuokralainen ei anna vakuutta, vuokranantaja voi purkaa sopimuksen heti. Vuokavakuus vaaditaan yleensä vuokranmaksun turvaamiseksi.


Lisäksi vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus mm. Mikään vakuutus ei korvaa tahallista rikkomista. Käräjäoikeuden antaman häätötuomion jälkeen ulosottomies toimittaa häädön viranomaisvetoisesti ja häätää vuokralaisen pois asunnosta.


Hyvä artikkeli, mutta olisi hyvä, jos sivuillanne käsiteltäisiin myös rivitaloasunnon hoitoa. Minulla on vuokranantajana kokemusta tapauksesta, jossa vuokralainen ei leikannut asunnon piha-alueelta ruohoa lainkaan vuoden aikana. Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Korvaamme myös vuokralaisen aiheuttamia tahallisia vahinkoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että irtisanomiskynnyksen ylittymistä arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja kynnyksen ylittymiseksi rikkomuksen tulisi olla merkittävä.


Mikäli vuokralainen on edellä tai kohdassa tarkoitetussa tapauksessa menetellyt erittäin moitittavalla tavalla, ei varoitusta tarvita. Häätö vaatii lisäksi sen, että vuokralainen ei suostu lähtemään asunnosta. Varoitus on annettava tiedoksi todisteellisesti.


Saat korvauksen menetetystä vuokratulosta, jos vuokralainen ei pysty asumaan asunnossa vahingon jälkeen. Vahingon omavastuu on yhden kuukauden vuokrasta. Tulipalon jälkeen huoneisto on asumiskelvoton kk ajan. Mukaan jo yhdellä vakuutuksella.


Laske hinta ja osta! Tavallinen kotivakuutus korvaa kuitenkin vuokratun asunnon kohdalla tahallisen vahingonteon ja varkausvahingon vain murron yhteydessä. Maksa vakuutuslaskut erässä.


Sivuiltamme löydät kattavasti vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea. Siitä reilut puolet on vapaa-rahoitteisia ja loput ovat niin sanottuja Ara-asuntoja, joiden rakentaminen on rahoitettu valtion. Voi olla, että vuokralainen soittaa, ja sanoo tarvitsevansa pian vakuusrahat. Jos vuokranantaja on vaikka mökillä eikä ole aikoihin lähdössä kaupunkiin, hän saattaa siirtää rahat vuokralaiselle asuntoa tarkastamatta, kertoo Metsola. Asuinhuoneiston alivuokralaisen on muutettava viimeistään alivuokrasuhteen päättymistä lähinnä seuraavana arkipäivänä.


Vuokrasopimus Vuokrasopimuksen kesto Vuokrasopimus voi olla määräaikainen tai se voi olla voimassa toistaiseksi. Määräaikainen vuokrasopimus tarkoittaa, että vuokrasopimuksessa on päättymispäivä. Et voi muuttaa pois asunnosta ennen tuota päivämäärää. Muuten joudut maksamaan vuokranantajalle. On myös erittäin tärkeää, että et oikeasti mene luovuttamaan asuntoa , ennen kuin vakuus on maksettu.


Huomaathan, että rahavakuus saa olla korkeintaan kolminkertainen kuukausivuokraan nähden. Näin kirjaat henkilötakaajan sopimukseen. Joissakin tilanteissa pelkkä rahavakuus ei riitä, esimerkiksi jos vuokralainen on hyvin nuori.


Toteutuessaan muutos olisi johtanut tilanteeseen, jossa talon vakituisille asukkaille olisi jäänyt käytännössä ikuinen oikeus autopaikkaan, kun sijoittajaosakkaan vuokralaisen vaihtuessa uusi vuokralainen olisi aina joutunut jonon hännille. Asuntoa olisi ollut lähes mahdotonta enää vuokrata ilman autopaikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit