tiistai 28. heinäkuuta 2020

Yritysten välinen autokauppa

Löydä autoliikkeiden merkkiedustukset, vaihtoautot ja uudet autot heti ajoon! Suomen johtava yritysten välinen autojen myyntipalvelu Myy yrityksen ajoneuvoja helposti, nopeasti ja luotettavasti, jopa alle tunnissa Yhdessä A-Katsastuksen ja yli 1. Käytetyn auton myynti ja ostaminen lyhyesti. Lue helpot ohjeet yksityisten väliseen autokauppaan ja vältä sudenkuopat.


Nettiauton tekemän asiakaskyselyn mukaan käytetyn auton kauppoja tehdään eniten myyjän kotona, missä myytävä autokin sijaitsee. Siksi että kuluttajansuojalaissa todetaan, että sitä sovelletaan ainoastaan elinkeinonharjoittajan ja yksityishenkilön välisiin kauppoihin, ei yksityisten välisiin, eikä yritysten välisiin. Tässä artikkelissa käydään läpi tilannetta, jossa yritysten välinen kauppa on mahdollista purkaa syyllistymättä sopimusrikkomukseen. Yritysten välisen kaupan lähtökohtana sopimusvapaus. Syyskuussa ilmestyneen tutkimuksensa uutuutena IDC pitää havaintoa Euroopan kiihdytyksestä yritysten välisessä verkkokaupassa.


Yrityksen ja kuluttajan välisissä puhelimessa tehdyissä sopimuksissa on kuluttajalla eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta päivän peruuttamisoikeus, jonka kuluessa kuluttaja voi perua sopimuksen ilman erityistä syytä. Myyjäliike ei ota mitään vastuuta hommasta kun kyseessä on yritysten välinen kauppa. Vähän homma haiskahtaa siltä, että mittaria on ruuvattu suht raskaalla kädellä. Ei varmaan ihan normaalia että diesel pannu hajoo käsiin 100t km ajollla.


Eli kysymys kuuluis, että saako myyjää mitenkään vastuuseen kauhean pommin myimisestä? Virheen ja ominaisuuden välinen raja ei ole aina selvä. Ominaisuus ei kuitenkaan saa estää auton normaalia käyttöä eikä aiheuttaa uhkaa liikenneturvallisuudelle.


Sitä, onko kyseessä ominaisuus vai virhe, arvioidaan kuluttajan perusteltujen, objektiivisten odotusten perusteella. Myytävien hyödykkeiden hinnat ilmoitetaan eri tavoilla sen mukaan, onko kyseessä kuluttajakauppa vai elinkeinonharjoittajien välinen kauppa. Kulutushyödykkeiden myynnissä on noudatettava kuluttajansuojalakia. Yksityisten välinen autokauppa. Minilexin ja asiakkaan välinen sopimukseen perustuva.


Autokauppa on tunnetusti toimintaa, jossa tapahtuu paljon hämärää toimintaa ja vilunkia. Siksi niin auton ostajan kuin myyjänkin on syytä tuntea oikeutensa ja velvollisuutensa. Näin vältytään hankalilta kiistatilanteilta – ja voidaan jopa tunnistaa ajoissa huijausyritykset.


Jos myönnät ostajalle maksuaikaa, mutta luovutat ajoneuvon heti, on viisasta tarkastaa luottotiedot. Sopimuskoneella voit halutessasi tarkastaa sekä yritysten että yksityishenkilöiden luottotiedot parilla hiirenklikkauksella suoraan kauppakirjan laatimisen yhteydessä. Yhteistyön myötä Bilialla on huomattu, että Smileen palvelu on varmistanut yrityksen verkkosivujen palvelukykyä niin aukioloaikojen puitteissa kuin niiden ulkopuolellakin. Myös yritysten välinen kommunikointi saa kehuja. Teoreettisessa osuudessa perehdytään takuun eri muotoihin, sen käyttöön yritysten välisessä kaupassa sekä virhevastuuseen.


Teoriaosuudessa esitellään myös oikeustapauksia. Empiirinen osuus toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena analysoimalla kuutta eri myyntisopimusta. Virheen arvioinnin lähtökohta on osapuolten välinen sopimus. Tilastoon sisältyvät teollisuuden lisäksi kaikki muutkin toimialat, kuten tukku-, vähittäis- ja autokauppa , kaivostoiminta ja rakentaminen, jälleenvientiä harjoittavat yritykset ja palvelutoimialoille kuuluvien yritysten käymä tavarakauppa. Palveluilla käytävä ulkomaankauppa ei sisälly tilastoon.


Tilisiirtoja ja maksuja on mahdollista tehdä useilla eri tavoilla: verkkopankissa, maksuautomaatilla tai konttoripalveluna. Tilisiirtoon tarvitset saajan IBAN-muotoisen tilinumeron (International Bank Account Number).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit