torstai 9. heinäkuuta 2020

Vuorotteluvapaa osa aikatyö

Tehdystä työstä voit lähettää laskun ilman omaa yritystä. Lue lisää ja liity ilmaiseksi! Mietityttääkö jokin? Katso vastaukset kysymyksiisi! Vuorotteluvapaa Vuorotteluvapaa hyödyttää monia osapuolia.


Se edistää työntekijän jaksamista. Työtön työnhakija saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta määräaikaisesta työstä. Työnantaja voi saada uutta osaamista työyhteisöön. Duunitorilta löydät avoimet työpaikat ammatin ja alueen perusteella. Jos teet osa -aikatyötä, jossa.


Palkattomaan poissaoloon rinnastetaan sellainen osa - aikatyö , jossa työaika on korkeintaan prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän työajasta. Kuitenkin sairaudesta tai tapaturmasta johtuva poissaolo rinnastetaan vuoden työssäoloa laskettaessa työssäoloon kokonaan riippumatta poissaolon kestosta tai yhteispituudesta. Miten vuorotteluvapaa lasketaan. Sen tulee olla minimissään päivää.


Eli käytännössä se voi olla ihan mitä sinä haluat ja 3päivän välillä. Lisää tietoa vuorotteluvapaasta täältä. Vapaan ajalta et saa palkkaa, mutta saat lomakorvausta. Jo alkaneisiin osa -aikaeläkkeisiin eläkeuudistus ei vaikuttanut, vaan osa -aikaeläkkeesi jatkuu normaalisti, kunnes jäät vanhuuseläkkeelle. Vuosilomapäivien kuluminen osa -aikatyötä tekevällä henkilöllä.


Esimerkkihenkilön vuosiloman pituus on vuosilomapäivää, työaika ja hän tekee päivää työtä joka toinen viikko (eli keskimäärin työpäivää viikossa). Olemme saaneet taas paljon kysymyksiä vuorotteluvapaaseen liittyen. Moniin niistä on vastattu vuorotteluvapaa -kirjassa. Yhteensä kysymystä ja tarkkaa vastausta on koottu osaksi kirjaa, joten suosittelemme tutustumaan siihen. Esimerkki: Osastopäällikön lähtiessä vuorotteluvapaalle, hänen sijaisekseen siirtyy osaston erityissuunnittelija ja hänen sijaisekseen suunnittelija, jonka sijaiseksi palkataan työtön työnhakija.


Hakemus liitteineen kannattaa jättää työttömyyskassalle sen kuukauden aikana, jolloin vuorotteluvapaa alkaa. Päätös vuorottelukorvauksesta tehdään, kun TE-toimisto on antanut lausunnon ja hakemus kaikkine liitteineen on työttömyyskassalle toimitettu. Korvauksen takautuva hakuaika on kuukautta. Vuosilomaa ei kerry, jos osa -aikatyötä on kalenterikuukaudessa alle päivää tai alle tuntia. Työssäolon veroiselta ajalta kertyy vuosilomaa vuosilomalain mukaisesti.


Syötä luvut kenttiin ja klikkaa LASKE. Osa -aikatyötä tekevällä on kuitenkin oikeus vapaaseen. Näin saat suuntaa antavan arvion päivärahasi suuruudesta sekä bruttona että verojen vähentämisen jälkeen nettona. Laskurin avulla voit myös laskea, miten esimerkiksi osa -aikatyöstäsi maksettava palkka tai saamasi sosiaalietuus vaikuttaa päivärahan määrään. Ennakkomaksu on mahdollinen silloin, jos palkan odottaminen viivästyttää kohtuuttomasti työttömyysetuuden maksamista.


Jos olet osa -aikaisessa palkkatuetussa työssä, sinulla voi olla oikeus soviteltuun työttömyysetuuteen. Kohtuuttomalla viivästyksellä tarkoitetaan noin viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit