torstai 10. joulukuuta 2020

Ytj yhdistysrekisteri

Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta.


Tutustu hakuohjeeseen. Yhdistysrekisteri Rekisterissä 16. Verohallinnon perustiedot. PRH pitää yhdistysrekisteriä, johon merkitään rekisteröityjä yhdistyksiä koskevia tietoja.


Rekisteriin merkitään esimerkiksi yhdistyksen säännöt ja nimenkirjoittajat eli henkilöt, joilla on oikeus toimia yhdistyksen puolesta. Katso yrityksen perustiedot maksutta YTJ -yrityshausta. Siirry YTJ -yrityshakuun.


Laajemmat kaupparekisteritiedot, esimerkiksi hallituksen kokoonpanon, yrityksen toimialan tai osakepääoman suuruuden, saat PRH:n Virre-tietopalvelusta. Perustiedot yrityksistä ovat maksuttomia. Muut tiedot voi helposti maksaa verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.


YTJ -palvelussa voit valtuuttaa asiamiehen tekemään ilmoituksia yrityksen puolesta. Asiamies voi tehdä ilmoituksen myös ilman valtuutusta, mutta silloin vastuuhenkilön pitää allekirjoittaa ilmoitus erikseen. Lue lisää valtuuttamisesta.


Se on eri rekisteri, kuin PRH:n ylläpitämä Yritys- ja yhteisörekisteriin, YTJ , johon Y-tunnukselliset yritykset ja yhteisöt rekisteröidään. Ilmoitus on maksuton. Rahanpesulain mukaisesti PRH merkitsee kaupparekisteriin yrityksesi edunsaajiksi hallituksen jäsenet, toimitusjohtajan tai muun vastaavassa asemassa olevan henkilön. Tämä on yhdistysrekisterin tietopalvelu. Tietopalvelusta saat helposti rekisteritiedot yhdistyksistä, uskonnollisista yhdyskunnista ja kauppakamareista.


Suomen Yritysrekisteri on suomalaisten yritysten, yritysnimitysten ja taloustietojen tietopankki josta tietojen hakeminen on helppoa. Patentti- ja rekisterihallitus PRH yrityksestä kaiken olennaisen yhteystiedoista alkaen aina talous- ja päättäjätietoihin asti. Asiasta on kovasti rummutettu, ja kävin minäkin sitä katsomassa uteliaisuuttani. Mutta ei se niin helppoa ollutkaan, että olisin vain voinut lukea listausta velallisista. Ensiksi en tahtonut löytää koko rekisteriä.


Uusi yritys saa Y-tunnuksen heti, kun yrityksen jättämä perustamisilmoitus on kirjattu YTJ -järjestelmään. Osakeyhtiöt voivat tehdä perustamisilmoituksen joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi tilikauden muutos sekä osoitteen tai yhteystietojen vaihtuminen. Muutokset tulevat voimaan, kun ne on rekisteröity.


Uudistuksen yhteydessä kaikki yhdistykset ja uskonnolliset yhdyskunnat saivat Y-tunnuksen. Lisäksi kaikki tietojärjestelmät ja palvelut uudistettiin. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä.


Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit