keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Ylen budjetti 2019

Yle-veron osuus kokonaistuotoista oli 9prosenttia eli lähes 4miljoonaa euroa. Ohjelmiin ja sisältöihin eri medioissa Yle käytti yli 3miljoonaa euroa. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Paljonko hyödyt palkkojen veroalesta vai jäätkö maksajaksi? Mun budjetti -kone listaa budjettiesityksen vaikutukset lompakkoosi.


Yle listasi budjettiesityksen käytännön vaikutuksia. Palkkaveroale hyödyttää erityisesti pienituloisia. Maksajia ovat tupakoijat, autoilijat ja suurituloiset. Paisuva yleisradioyhtiö ei ole mikään luonnonlaki.


Esimerkiksi Tanskassa paikallisen yleisradion rahoitusta karsitaan ja tehtäviä rajataan tiukasti. Rahoituksen leikkaaminen Tanskan mallin mukaisesti on yksi tapa. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Yhden griippenin lähtöhinta oli muistaakseni miljoonaa. Lakkauttamalla Yle saamme samalla rahalla griippeniä vuodessa.


Ylen budjetti 2019

Kymmenen vuoden päästä meillä olisi griippeniä. Eli lakkautetaan Yle ja muutetaan yle vero hävittäjäveroksi. Tasavallan presidentti nimitti 10. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokrattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Studioon tulevaisuudentutkija Aleksi Neuvonen, Demos Helsinki, tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja, Ellun kanat ja toiminnanjohtaja Kaisa Vatanen, Kalevi Sorsa -säätiö.


Marinin hallituksessa on ministeriä. Kyse on vain siitä, miten tämä kerääminen toteutetaan. Ensi vuoden budjetointia ollaan jälleen tekemässä. Kuten niin monena vuotena aiemminkin, esitys tulee jälleen olemaan alijäämäinen ja velkaa tullaan ottaamaan edelleen.


Ylen rahoitus budjettiin? Perusteena tälle oli valtiontalouden tilanne. Titta på Yle Uutisluokka - Yle Uutisluokka: Kouluruoan budjetti ei kasva Hyvinkäällä i Yle Arenan. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio. Tampereen yliopiston tiedotusopin emeritusprofessori Kaarle Nordenstreng kannattaa Verkkoapilan haastattelussa Yleisradion rahoituksen turvaamista suoraan valtion budjetista.


Professorin mielestä se on järkevin ja sosiaalisesti oikeudenmukaisin tapa rahoittaa Yleä. Muut median tuet ja maikkarituki lopetetaan. Ylikansallisilta some-yhtiöiltä jotka toimii oligopolistisesti, edellytetään sananvapaussuunnitelmaa, lähtökohtana täysi sananvapaus ja ulkomaisen hybridivaikuttamisen estäminen.


Somali vai suomalainen 7. Budjetti kansanedustajien ruodittavana 7. Miten lapsuusaika vaikuttaa terveyteen aikuisena 8. Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto 8. Sääsatelliitti ilmoitti palosta hätäkeskukseen 7. Miltä budjetti näyttää,.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit