torstai 17. joulukuuta 2020

Vuorotteluvapaan sijainen palkka

Muun työn tekeminen vuorotteluvapaan aikana on siten ristiriidassa järjestelmän tarkoituksen kanssa. Työntekoa vapaan aikana ei ole kuitenkaan kielletty. Tällöin korvaus perustuu niin sanottuun soviteltuun päivärahaan. Jos olet kokoaikatyössä, voit sopia työnantajasi kanssa vuorotteluvapaasta, joka voi kestää yhtäjaksoisesti vähintään 1ja enintään 1kalenteripäivää.


Vuorotteluvapaan kesto. Lähetä hakemuksesi vasta, kun viimeinen vapaata edeltävä täyden palkanmaksukauden palkka on maksettu.

Täytä hakemuksesi sähköisesti työttömyyskassan omassa WebKassa-palvelussa ja liitä siihen tarvittavat todistukset pdf-muodossa. Tutustu niihin tarkemmin Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan sivuilta. Edellä sanottua ei edellytetä, jos sijainen on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias, tai alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi).


Pidentämisestä on kysymys silloin, kun esim. Työhistoria-aikaa laskettaessa otetaan lisäksi huomioon työhön rinnastettavana aikana äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainrahakaudet, erityishoitorahakaudet, hoitovapaa-aika sekä varusmies- ja siviilipalvelusaika. Työskentely, palkka ja muut tulot vuorotteluvapaalla.


Mahdolliset palkka - ja muut työtulot kuitenkin vähentävät vuorottelukorvausta. Sijaiseksi voidaan palkata henkilö, joka on.

TE-toimisto tutkii sen, että sijainen täyttää nämä edellytykset. Työntekijä ja työnantaja sopivat yhteisesti työntekijän vuorotteluvapaasta. Työtekijä voi käyttää vapaan haluamallaan tavalla.


Jos vuorotteluvapaasi kestää alle 1päivää, vapaata voidaan pidentää enintään 1päivään, jos sovit tästä työnantajasi kanssa vähintään kaksi kuukautta ennen alun perin sovitun vuorotteluvapaan päättymistä. Et voi jäädä vuorotteluvapaalle enää silloin, kun eläkkeen alaikärajaan on aikaa alle vuotta. Työnantajan on palkattava sijainen vuorotteluvapaan ajaksi.


Et siis voi aloittaa vuorotteluvapaata sen kalenterikuukauden päättymisen jälkeen, jonka aikana täytät iän, joka vastaa työntekijän eläkelain mukaista vanhuuseläkkeen alkamisen alaikärajaa vähennettynä kolmella vuodella. Vapaan aikana saadut palkka - tai muut työtulot sekä eräät sosiaalietuudet vaikuttavat korvauksen määrään. Semmosta kyselisin, että voiko sellaisesta määräaikaisesta työstä irtisanoutua jos työsopimus on vuorotteluvapaan sijainen , kun tavallaan TE-keskus maksaa osan mulle ja osan sitten työnantaja ja todennäköisesti sama juttu on myös sillä ketä on vuorotteluvapaalla. Jos sijainen palkataan perehdyttämistarkoituksessa, voidaan hänet palkata jo ennen vuorotteluvapaan alkamista. Jos sijainen muutoin palkataan työhön ennen vuorotteluvapaan alkamista, järjestely ei perustu lakiin eikä oikeutta vuorottelukorvaukseen synny.


Vapaan täytyy olla vähintään päivää ja se voi olla enintään 3päivää. Jos haluat pitää vuorotteluvapaan useammassa erässä, täytyy yhden erän pituuden olla vähintään päivää. Voit jäädä vuorotteluvapaalle, jos sinulla on vähintään vuoden työhistoria ennen vuorotteluvapaan alkamista. Jos jäsenyysehto ei täyty tulee korvaus hakea Kelalta.


Opettajalle tulee tuntia lisätyötä. Lisätyö korvataan §:n momentin mukaisesti. Työtehtäviin saattaa kuulua myös uinninvalvontaa ja liikunnanohjausta valitun henkilön taitojen mukaan.

Sijoituspaikkana on Impivaaran uimahalli, mutta henkilön tulee olla käytettävissä myös muissa uimalaitoksissa. Yhden päivän työttömyys riittää, jos sijainen on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias tai alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi. Työntekijälle kertyy työsuhteen aikana vuosilomaa, jonka ajalta maksetaan palkka.


Palkka : Yksityisen sos. Lomapäivien lukumäärä ja loman ajalta maksettava palkka tai korvaus lasketaan vuosilomalain sekä työnantajaa sitovan työehtosopimuksen perusteella. Jos työntekijälle ei kerry vuosilomaa, hänellä voi olla oikeus vapaaseen. Opintovapaalle siirtymiseen ei tarvitse tehdä erillistä sopimusta, kuten esimerkiksi vuorotteluvapaan kanssa.


Opintovapaata kuitenkin haetaan kirjallisesti opintovapaahakemuksen avulla työnantajalta. Tämä on lähinnä kirjallista sopimusta, mikä sinun täytyy tehdä opintovapaan suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit