torstai 26. maaliskuuta 2020

Toiminimi työnantajana

Suunnittele unelmalomasi tänään! Yksityinen elinkeinonharjoittaja, josta käytetään puhekielessä nimitystä toiminimiyrittäjä, tekee kaikki sitoumuksensa ja solmii sopimukset omalla nimellään. Vaikka liiketoiminnasta tehdään erikseen kirjanpito ja sille on saatettu rekisteröidä erillinen nimikin, ei toiminimi ole yrittäjästä erillinen ”oma” oikeushenkilönsä. Toiminimen voi valita vapaasti tai se voi olla yrittäjän oma nimi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.


Toiminimellä on oma y-tunnus ja se voi laskuttaa ja toimia käytännön liiketoiminnassa kuten muunkin muotoiset yritykset. Oletko palkkaamassa työntekijöitä tai maksamassa työkorvausta? Tarkista, mitä asioita sinun työnantajana pitää hoitaa. Miten toiminimi perustetaan helposti? Tässä artikkelissa kerromme sinulle toiminimen perustamisesta niin kansantajuisesti kuin vain on mahdollista.


Vaikka verkko on täynnä tietoa aiheeseen liittyen, useat oppaat ja kirjoitukset on sotkettu niin byrokraattisilla ja vaikeaselkoisilla termeillä, että heikompi tippuu kyydistä. Toiminimi – verotus, perustaminen ja muut käytännön asiat. Vähentyneen byrokratian ansiosta toiminimi on hyvä vaihtoehto aloittavalle yhden henkilön yritykselle. Tästä löydät kaiken tarvitsemasi tiedon toiminimellä yrittämisestä helposti yhdestä paikasta. Mikäli työnantajan tulee ottaa tapaturmavakuutus, tulee hänen maksaa myös työttömyysvakuutus (TVR-maksu).


Työntekijän eläkevakuutus on myös pakollinen työnantajan vastuulla oleva vakuutus. Totta kai toiminimi eli yksityinen elinkeinonharjoittaja voi ottaa työntekijän. Suomessa on ainakin yksi luvanvarainen elinkeinoala, jota ei voi edes harjoittaa muussa yritysmuodossa kuin yksityisenä elinkeinonharjoittajana, ja kyllä vain apteekeissakin on palkattua henkilökuntaa :-) Rajoitukset, joista olet ehkä kuullut, liittyvät.


Vastuusi ja velvoitteesi työnantajana eivät tietenkään rajoitu vain palkanmaksuun. Joudut huolehtimaan erinäisistä työnantajakuluista, rekrytointiprosessista sekä toimimaan esimiehenä. Jo ennen mahdollista palkkaamista pääset tekemään tarkkoja laskelmia rekrytoinnin kannattavuudesta.


Töitä siis riittää! Suomessa työntekijän asema on kaikesta huolimatta todella hyvin turvattu, ellei satu työskentelemään niin suuressa firmassa että yt-menettelyllä saadaan porukkaa pihalle. Työnantajana otat riskin ja vastuun työntekijäsi sairastumisesta, perheen sairastumisesta, perheenlisäyksestä ja vaarallisista harrastuksistakin. Mikäli hän toimii työnantajana , niin työnantajasuoritusten maksaminen käsitellään myös samassa OmaVerossa. Kun toiminimi -yrittäjä antaa tilitoimistolle valtuuden hoitaa veroasioita, niin tilitoimisto pystyy palvelemaan aikaisempaa paremmin veroasioiden hoitamisessa, sillä OmaVeron avulla tilitoimisto pystyy hoitamaan asiakkaansa puolesta lähes kaikkia veroasioita.


Jos olet vasta aloittelemassa uraasi työnantajana , työnantajamaksut eivät ole välttämättä ehtineet tulla tutuiksi. Kun palkkaat yritykseesi työntekijöitä, sinulla on kuitenkin velvollisuus huolehtia erilaisten työnantajamaksujen maksamisesta. Minulla on toiminimi.


Jos osallistun ammattitaidon ylläpitämisen kannalta tarpeelliseen koulutukseen, voinko vähentää kulut elinkeinotoiminnan tuloista? Muun elinkeinotulon ulosmittaus. Yksityisen elinkeinonharjoittajan muuta elinkeinotuloa kuin toistuvaa elinkeinotuloa on epäsäännöllinen elinkeinotulo, esimerkiksi ammatinharjoittajan tai vähittäistavarakauppiaan asiakkailtaan saama tulo. Yrittäjän vastuut ja velvollisuudet työnantajana.


Työnantajan velvollisuudet, työntekijän palkkaaminen, palkanmaksu, työsuhdelomakkeet Työnantajan ABC - yrittajat. Sivun meta description. Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön perustamisilmoitus Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön on tehtävä perustamisilmoitus ennen toiminnan aloittamista. Eläketurva on osa suomalaista sosiaaliturvaa. Sen piiriin kuulumme, kun työskentelemme tai asumme Suomessa.


Työnantajana sinun tehtävänäsi on järjestää eläketurva ja muu sosiaaliturva työntekijöillesi ja yrittäjänä itse itsellesi. Sen järjestät helposti, kun maksat tarvittavat sosiaalivakuutusmaksut, jotka selviävät. Jos sinulla on kysymyksiä liittyen palkkaamiseen, asiakas­palve­lumme auttaa sinua mielellään.


Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, joten myös palautteesi on meille erittäin tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit