tiistai 10. maaliskuuta 2020

Tullaa netissä

Useampi koulutettava? Palvelemme sinua yrittäjämaisella asenteella ja osaamisella. Palvelun käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset löydät palvelusta. Käteisasiakas on yritys, jolla ei ole maksunlykkäyslupaa.


Tuontitullauspalvelua voivat käyttää sekä Tullin käteis- että luottoasiakkaat. Tulli turvaa ja palvelee - Tulli valvoo kaikkea Suomen rajat ylittävää tavara- ja ihmisvirtaa. Asioi sähköisesti Tullin verkkopalveluissa. Voit myös kopioida aiempia tullauksia uuden ilmoituksen pohjaksi. Euroopan unionin ulkopuolelta tehdyistä verkkokauppaostoksista pitää tehdä tulliselvitys.


Kun tilatun postipaketin arvo ylittää 22€ pitää maksaa arvonlisävero. Tulli-nimistä veroa aletaan kantaa, kun lähetyksen arvo ylittää 150€. Tulliselvityksen voi tehdä Tullin verkkopalvelussa.


Kun verkkokauppa on EU:ssa, ei tulliselvitystä tarvita eikä lisäveroja koidu. Netissä tullaus lähtee käyntiin siitä, että Posti lähettää postitse ilmoituksen tulliselvitettävästä paketista ja ohjeet tuontitullaukseen. Tämä paperi on tärkeä muistaa säilyttää, sillä tarvitset myöhemmin saapumistunnusta varten (saapumistunnus löytyy sumennetun kohdan alta). Henkilöasiakkaat – tullaa netissä.


Avaa selaimessasi tullin nettisivut ja klikkaa etusivulla näkyvää ” tullaa netissä ” kuvaa ja tämän jälkeen ”tee tuonti-ilmoitus” 2. Tämän jälkeen kirjaudu palveluun käyttäen nettipankkitunnuksiasi. Lue käyttöehdot huolellisesti ja jatka sen jälkeen sivun loppuun sekä klikkaa ”kyllä” hyväksyäksesi ehdot. Tullin toimipaikassa käymisen sijaan vastaanottaja voi nykyään tullata lähetyksen ja maksaa siitä koituvat verot netissä Tullin Nettituonti-palvelussa. Kun nettitullaus on tehty, Tulli lähettää postipaketin suoraan kotiin tai lähipostiin. Kun tuot käytetyn ajoneuvon EU- tai ETA-alueelta Suomeen, sinun ei tarvitse maksaa veroa ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön.


Tee käyttöönottoilmoitus sähköisesti ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön Suomessa. Tullaaminen netissä on nopeaa ja maahantuontiverojen maksaminen käy myös samalla. Kirjaudu OmaPostiin.


Asiakkaan kannattaa selvittää etukäteen tilauksen tullinimike. Etukäteen varmistettu tullinimike nopeuttaa tullausta, jollei tullinimikettä löydy tullin nettipalvelun valintalistalta. Tullimaksun määrä riippuu siitä, millaisen ja minkähintaisen tuotteen ostat. Suomivarastoltamme tilatessa tuotesivulla ilmoitettu tuotteen hinta.


Ulkomaalaisista verkkokaupoista tilaaminen helpottuu 29. Tullikäynti jää historiaan, kun ostaja saa postipakettinsa suoraan kotiin tai lähipostiin. EU:n ulkopuolelta tuoduista tai tilatuista tavaroista täytyy tehdä tulli-ilmoitus. Siihen asiakas tarvitsee vain verkkopankkitunnukset, Postin tai kuljetusyhtiön. Tullin nettivihjelomakkeella voit ilmoittaa ei kiireellisestä epäilyttävästä tai lainvastaisesta toiminnasta, kuten esimerkiksi huumausaineiden tai muiden tavaroiden salakuljetuksesta ja polttoaineen väärinkäyttötapauksesta.


A01Y_ACTION_ID on pakollinen. Voit tullata kolmella tavalla: tullaa netissä tullauspalvelussa, osta tullaus palveluna Postilta tai kuljetusyritykseltä tai tullaa lähetys jossakin tullitoimipaikassa. Lähetys on Tullissa” tai ”Held by Customs” tarkoittaa sitä, että sinun on tullattava lähetys. Vasta kun olet tullannut ja maksanut verot, lähetys vapautuu, ja. Onkohan netissä missään nähtävänä tätä uutta kaavaketta?


Eli jos on niin selviää selittämättä koska kuljettaja tullaa auton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit