maanantai 23. maaliskuuta 2020

Viroon ilman passia 2019

Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja). Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Vanhentunut passi matkustusasiakirjana ei siis kelpaa, ja myös Tallinnan risteilyllä tulee olla passi mukana.


Alla vielä samat ohjeet videon muodossa. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi. Noudata tavanomaista.


Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Viking Line pidättää oikeuden kieltäytyä kuljettamasta henkilöitä, joilla ei ole tarvittavia asiapapereita. Me käytiin just niin, että vauvalla ei ollu passia.


Olis pitäny ottaa pikapassi ja olis maksanu liikaa. Eihän se toki hyväksyttävää ole, mutta ei nykyään juuri suurempi rikos kuin että menisi Tukholmaan ilman passia. Sielläkin pitäisi pystyä osoittamaan henkkarit ja kansalaisuus.


Passia säilytetään noutopisteessä vuorokautta, minkä jälkeen se toimitetaan asiakirjan myöntäneelle poliisiasemalle. Saat ilmoituksen, kun passi on palautunut asemalle noudettavaksi. Jollei asiakirjaa ole noudettu poliisiasemalta vuoden kuluessa sen myöntämisestä, asiakirja voidaan tuhota. Passin myöntäminen aiempaa passia peruuttamatta (ns. kaksoispassi) Uusi passi voidaan poikkeustapauksissa myöntää aiempaa passia peruuttamatta, jos esimerkiksi voimassa oleva passi on ulkomaan viranomaisen hallussa tai ulkomaan viranomaisen passiin tekemät merkinnät estävät matkustamisen toiseen maahan.


Matkustajan on Schengenin sopimuksesta huolimatta pidettävä mukanaan voimassa olevaa matkustusasiakirjaa ( passia tai uudenmallista henkilökorttia). Tarvitseeko passia viroon Passi tai virallinen henkilötodistus pitää olla, kelakortti ei ole henkilötodistus. Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja Tallinnan matkalle mukaan! Hyvä, että matkanteko helpottuu ja jonotus vähenee, Tallinkin Galaxy-laivalla torstai-iltana Tallinnaan matkannut Jukka Kuronen iloitsee. Viro : matkustustiedote.


Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia , kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. Helsingin käräjäoikeus antoi joulukuussa poikkeuksellisen tuomion sakkorangaistuksen täytäntöön panosta. Ilman passia kulkeva voi saada jopa 770.


Satunnaiselle matkailijalle lienee helpompaa matkustaa kylmän viileästi Helsinkiin ilman passia ja tehdä katoamisilmoitus Suomessa. Jos passia ei entuudestaan ole eikä sen puoleen henkilökorttiakaan, mukaan on varattava ajokortti ja muita asiakirjoja, joilla voi todistaa henkilöllisyytensä. Passeja on erilaisia ja eri hintaisia. Peruspassin saa noin € hintaan: täysin sähköinen hakemus on € ja € palvelupisteessä asioituna. Mikä on passin hinta?


Lue tärkeää tietoa passi- ja viisumisäännöistä TUIn lomakohteissa. Passi- ja viisumisäännöt vaihtelevat maittain. Tarkista passisi voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Express- passia voi hakea mistä tahansa lupapalvelupisteestä, mutta huom! Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin lupapalvelupisteeseen ja Pasilan poliisitalolle Helsinkiin.


Poliisin jutussa on ohjeet myös nykyaikaisesta passin hakemisesta R-kioskin avustuksella. Nämä kysymykset koskevat vain ekinokokki- eli heisimatolääkitystä, eläimen täytyy täyttää lisäksi muut tuontivaatimukset. Lääkitys ekinokokkoosia vastaan vaaditaan ainoastaan koirilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit