tiistai 26. kesäkuuta 2018

Irtisanoutuminen koeajalla malli

Olemme koonneet sinulle tietoa asioista joita irtisanoutuessa tulee ottaa huomioon sekä listanneet vaihtoehtoja irtisanoutumisen jälkeiselle ajalle. Koeajalla irtisanoutuminen Lakipuhelin neuvoo. Jos sinulla on vielä kysyttävää liittyen koeajalla irtisanoutumiseen, ota yhteyttä lakimiehiimme.


Hyvä irtisanomisilmoitus malli on löydettävissä netistä. Hyvä työsopimuksen irtisanomisilmoitus malli sisältää ainakin seuraavat asiat: nimi, yhteystiedot, vastaanottajan tiedot, tieto irtisanoutumisesta, aika, paikka ja allekirjoitus.

Jos itsestä tuntuu, voi irtisanomisilmoitukseen ottaa myös todistajien allekirjoitukset. Koeaikapurun kynnys on matalammalla kuin ”normaalin” työsuhteen irtisanomisen tai purkamisen. Jossain määrin yksinkertaistetusti voidaankin sanoa, että työnantaja (tai vastaavasti työntekijä) voi purkaa työsopimuksen koeajalla , kun siihen on syytä. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siten, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen päättymään irtisanomisajan kuluttua.


Irtisanoutuminen on mahdollista myös suullisesti, esimerkiksi keskustelemalla työnantajan kanssa. Usein irtisanoutuminen tapahtuu kuitenkin suullisesti esim. Irtisanomisaika Työsopimuslaissa on yleiset säännökset irtisanomisajoista.

Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Työntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen. Lienee selvää, että raskauden perusteella työsuhdetta ei voida irtisanoa tai purkaa, koeaikana tai muutoin. Jollei muusta sovita, työntekijän noudatettavat irtisanomisajat työsuhteen jatkuttua keskeytyksettä ovat: 1. Kuitenkin on hyvä huomioida se, miten raskautta arvioidaan juridisesti.


Jos työntekijä on raskaana ja työsuhde puretaan koeajalla , työnantajan oletetaan purkaneen työsuhteen raskauden perusteella. Et tarvitse työsopimuksen irtisanomiseen perusteita, pelkkä halu päättää työsuhde riittää. Oikeaa syytä ei hyvältä pomolta saa tietää ikinä.


Toisaalta itse voit marssia koeajalla pomosi luokse ja sanoa että ei oo mun juttu tai ilmoittaa syyksi koeajan, tällöin ei mitään irtisanomisaikoja ole eli voit lähteä sen saman tien hevon vittuun duunipaikaltasi. Lisätietoa asiasta Työsopimuslain ensimmäisestä luvusta, 4. Puramme työsopimuksesi päättymään heti. ILMOITUS TYÖSOPIMUKSEN PURKAMISESTA KOEAIKANA. Purkamisen perusteena on työsopimuksen mukainen koeaika. Työsuhde päätetään joko irtisanomalla tai purkamalla työsopimus.


Irtisanottaessa työsuhde päättyy irtisanomisajan kuluttua.

Työsuhde voidaan päättää myös purkamalla se koeaikana. Jos työsuhde puretaan, työsopimus päättyy heti. Jos kyseessä on määräaikainen työsopimus, sitoo se työntekijää sekä työnantajaa sopimuskauden loppuun, eikä työsopimusta voi keskeyttää tai purkaa ellei sopimuksessa ole erillisiä purkamisehtoja. Laki suojaa työntekijää, joten työnantajalla on oikeus irtisanoa työntekijä vain painavista syistä.


Tällainen syy on esimerkiksi, jos tarjolla oleva työ vähenee tai loppuu. Koeaikapurku ei edellytä työsopimuslain mukaista irtisanomis- tai purkuperustetta, mutta sitä ei saa tehdä syrjivällä tai epäasiallisella perusteella. Yleisimmät syrjintäperusteet ovat raskaus ja terveydentila. Hyväksyttyjä koeaikapurun perusteita ovat esimerkiksi työn suorittamiseen liittyvät puutteet tai. Tosiaan olen vasta kuukauden tässä työssä ollut, eikä tosiaankaan vastaa odotuksiani yms yms.


Olen siis 4kk:n koeajalla , eli voinko irtisanoa itseni vaikka samantien? Sanoa vaikka torstaina etten tule perjantaina töihin. Onko kellään kokemusta?


Työsopimuksen voi päättää kahdella tavanomaisella tavalla: irtisanomalla ja purkamalla. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit