keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Virheen korjaaminen

Vähäisen virheen korjaamisessa on tärkeää huomata, että vain verokauden arvonlisävero voi olla negatiivinen. Muiden oma-aloitteisten verojen virheen korjaaminen ei saa johtaa siihen, että verokaudelta maksettava kyseisen veron määrä olisi negatiivinen. Korjaa virheellinen tieto heti, kun huomaat virheen.


Virheen korjaaminen on aina työnantajan tai muun suorituksen maksajan vastuulla. Voit korjata tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja niin kauan, kuin niitä säilytetään tulorekisterissä. Tiedot säilytetään tulotietojärjestelmässä vuotta. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tällaisen käytön. On hyvä muistaa, ettei ostajalla ole oikeutta vaatia virhettä vastaavaa hinnanalennusta tai purkaa kauppaa, jos virheen korjaaminen tai virheettömän tavaran toimittaminen on mahdollista, ja virheen oikaiseminen tai vastaavan tavaran toimittaminen on mahdollista toteuttaa kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja on ilmoittanut virheestä.


Negatiivisten päivämäärien ja kellonaikojen korjaaminen. Hinnanalennuksen on vastattava suuruudeltaan virheen merkitystä. Opastuksen avulla voit ratkaista Windows Updaten ongelmia käyttämällä virhekoodia, jonka sait, kun päivitit Windows-versiosi.


Asiavirheen korjaaminen edellyttää, että asia käsitellään uudelleen ja asiassa annetaan uusi päätös. Kirjoitusvirhe korjataan korvaamalla virheen sisältävä toimituskirja korjatulla toimituskirjalla. Asianosaiselle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi ennen kirjoitusvirheen korjaamista, jollei se ole tarpeetonta. Virheen paljastuessa saattaa tulla tutkittavaksi näiden prosessien asianmukaisuus sekä toimitusjohtajan ja kunkin hallituksen jäsenen huolellisuus oikeellisuuden varmistamisessa ennen kuin he ovat allekirjoittaneet tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen. Usein tavaran korjaaminen on kummallekin osapuolelle yksinkertaisin tapa oikaista virhe, joten myös toinen korjauskerta voi tulla kyseeseen, jos myyjä tarjoutuu tekemään uusintakorjauksen viipymättä.


Jos vikaa ei saada yrityksistä huolimatta korjattua, on selvitettävä mahdollisuutta tavaran vaihtamisesta virheettömään. Myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen virheen korjaamiseen, jos siitä aiheutuisi myyjälle kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa. Myyjän korjausvelvollisuus edellyttää, että ostaja on reklamoinut virheestä kohtuullisen ajan kuluessa.


Ostajalla on pääsääntöisesti oikeus vaatia myyjältä, että virhe korjataan. Jos virhettä ei voida korjata tai korjaaminen aiheuttaa suhteettoman suuria kustannuksia verrattuna virheen merkitykseen ostajalle, myyjällä on oikeus torjua ostajan korjausvaatimus. Lisäksi myyjän tulee korvata virhe niin, että tavara saatetaan sopimusta vastaavaan eli siihen kuntoon, missä sen olisi pitänyt kaupantekohetkellä olla. Myyjän velvollisuuksiin ei kuitenkaan kuulu oikaista virhettä, jos virheen korjaaminen aiheuttaa myyjälle kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa.


Hallintolaki sääntelee virheiden korjaamista. Tämän lisäksi erityislainsäädännössä löytyy virheen korjaamista koskevia määräyksiä – silloin kun näin on, sovelletaan erityislainsäädäntöä hallintolain asemesta näissä tilanteissa. Rekisterinpitäjän on toteutettava kaikki mahdolliset kohtuulliset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että käsittelyn tarkoituksiin nähden epätarkat ja virheelliset henkilötiedot poistetaan tai oikaistaan viipymättä. Toinen virheistä tulee korjata tai yhteyttä ei saa etäkantoihin.


Kolmannen virheen korjaaminen on valinnaista, sillä virhe ei estä Aleph-ohjelman käyttöä. Suosittelemme kuitenkin korjaamaan myös tämän toisen virheen , sillä se vaikuttaa virtuaalinäppäimistön asetuksiin. Edellä käsitelty virheen oikaiseminen on yleensä ensisijainen seuraamus. Jos virheen oikaisu ei tule kyseeseen, on ostajalla oikeus vaatia joko hinnanalennusta tai kaupan purkua. Virheen oikaisu eli virheen korjaaminen ei tule kyseeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa myyjä on yrittänyt korjata virhettä, muttei ole siinä onnistunut.


Päätöksessä tulee ilmoittaa, että sillä oikaistaan aiemmin annettua päätöstä. Päätös on valituskelpoinen, joten siihen on liitettävä valitusosoitus. Mikäli vauriot eivät ole vakavia, korjaukseksi riittää julkisivun taustan hyvä tuuletus. Tilannetta helpottaa lisäksi se, ettei ulkoverhouksen taakse pääse merkittävää määrää lunta eikä vettä. Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin.


Tässä kohteessa virheen korjaaminen edellyttää savupiipun osittaista purkamista ja välipohjarakenteen korjaamista. Lähellä olevat palava-aineiset kantavat ja muut rakenteet siirretään ko. DoP) mukaisen suojaetäisyyden päähän savupiipun pinnasta.


Ostaja ei saa virheen vuoksi purkaa kauppaa, ellei hän ilmoita purkamisesta myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän on havainnut virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita, taikka sen ajan päättymisestä, joka myyjällä saattaa §:n mukaan olla käytettävissään virheen korjaamista tai uutta toimitusta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit