sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Pingispallon tilavuus

Selvitä tällä laskurilla pallon tilavuus ja pinta-ala antamalla joko pallon säde, halkaisija tai ympärysmitta. Sellasenaan siipien tilavuus vois piisatakkin, mutta palloilla täytettynä. Tuntematta tarkemmin pingispallon painoa, kai se pallon kuoren.


Koska molempien pallojen tilavuus on sama, ei lisämassaa tuo kun pingispallon naru ja pingispallo itse. Laatikossa ei- valkoisia pingispalloja ovat keltaiset ja oranssit pallot. Tynnyrin tilavuus on 3L. Vaa'an henkilökohtainen ongelma on näyttää kumpi astia painaa enemmän. Pingispallon massa on sitä pitelevän narun ja telineen ongelma.


Koska teräskuulaa kannatteleva teline ei koske vaakaan, ei sen massa vaikuta, vaan ainoastaan sen tilavuus. Kun taikina on lähestynyt, se on vaivannut, rullattu makkaraa ja hiljennettävä nopeasti monta taikinaa, joiden koko ei ylitä pingispallon kokoa. Tämä johtuu siitä, että ruoanlaitto ja paistaminen taikina tilavuus kasvaa. Lisään vielä yhden jutun. Ajatelkaa asiaa niin, että teillä on normaali vaaka, jonka päällä on lasillinen vettä.


Laitatte pingispallon kellumaan veden päälle jolloin paino nousee pallon verran. Oletetaan että pingispallon ulkohalkaisija on vanhanmallisessa pallossa 38mm(nykyisin 40mm) Paino 2. Muok: Selvennyksenä: tässä selvitetään painoa, joka muodostuu palloista, joiden yhteenlaskettu tilavuus on 2. Mitataan aluksi pingispallon halkaisi-ja dtyöntömitalla. Leikataan sitten levymäisestä ma-teriaalista suorakulmio, jonka sivut ovat dja πd.


Jos mittauksettehdäänhuolella,niinpallojasuorakulmio painavatyhtäpaljon. Niidenpinta-alatovatsiissamat. Dimensiot tulostettavassa tuotteessa voivat tällä hetkellä olla jo sitä luokkaa, että kappaleen tilavuus on useita kuutiodesimetrejä ja tulostinvalmistajat tarjoavat ABS muovin rinnalle jo muitakin muoveja ja laajan skaalan värejä. Kehitys tässä on siinä määrin nopeaa, että verkko tarjoaa kaikkein parhaiten ajan tasalla olevan tiedon.


Tällä kertaa halusin tehdä jotain ihanan omenaista ja kanelista, ja tämä resepti sisältääkin molemmat niistä. Tää maistuu kardemumman ansiosta ihan pullalta ja omenat tuolla välissä tekevät tästä ihan älyttömän herkullisen ja mehevän kakun. Pieni pingispallon kokoinen robotti, jota ohjataan Sphero Mini app –sovelluksen kautta tai kasvojen ilmeillä. Sphero Mini –robottiin on sisäänrakennettu gyroskooppi, kiihtyvyysanturi sekä led-valot.


Vastasyntyneen vatsalaukun tilavuus on ensimmäisenä vrk vain 6-7ml (pieni marmorikuula) vrk:n iässä tilavuus on 10ml (isompi marmorikuula) vrk:n ikäisen lapsen vatsalaukku on pingispallon kokoinen. Muuten lehtis näytti ihan normaalilta, mutta sen vatsa oli kuin olis pingispallon hotkaissut. Siis aivan järkyttävä pallo.


Suomut oli ihan ok ja muutenkin kala näytti normaalilta. Vesiarvot oli kunnossa ja muilla kaloilla ei näy mitään oireita. Avasin mielenkiinnosta kalan vatsan. Tuli aika kauhea haju ja paljon punertavaa nestettä. Ehkä helpompaa ajatella nin, että on alussa tasapainossa oleva vaaka jossa vain vesiastiat, ja lisää vasemmalle VAIN pingispallon sinne narulla kiinni pohjaan, mitä tapahtuu.


Sama asia toisin päin sanottuna on silloin jos pingispallon ympärille kiristettyä köyttä lisätään tuo metriä,. Vaikka eihän se kohtu kovin suuri elin ole, n 10ml tilavuus. Leikkauksessa kohdusta löytyi myooma, pingispallon kokoinen.


KOSKENKORVA pullolla vähän öljyvuotoa mutta ei eukon mielestä ei mahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit