maanantai 7. syyskuuta 2020

Verotiliote

OmaVerossa voit hoitaa lähes kaikki veroasiat. Kirjaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Katso-tunnisteella. Jos asioit toisen puolesta, tarvitset valtuuden. Verotili-palvelu on suljettu.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Kun ennakonpidätysvelka, sotuvelka ja ALV velka syntyvät, ne kirjataan asianomaisille kirjanpidon velkatileille, kuten tähänkin asti. Sitten kun verot maksetaan, kirjataan ne kyseiseiltä velkatileiltä pois. Ilmoitettaessa ja maksettaessa täsmällisesti, näyttää verohallinnon lähettämä verotiliote saldoa 0. Tarkista verotiliote kuukausittain, sillä se on ainoa varoitus ennen häiriömerkinnän julkaisua alv:n ennakonpidätysten ja sosiaaliturvamaksujen osalta.


Esimerkki: kun vero erääntyy 12. Myös Katso-roolien nimet muuttuvat vuodenvaihteessa. Näkyvissä on myös verotilin loppusaldo, joka eroaa verotiliotteesta, koska verotiliote on tietyltä menneeltä päivältä kun taas tässä taulukossa näkyy uusimmatkin tekemäsi kirjanpitokuukaudet.


Verovelvollisen katsotaan saaneen tiliotteen tietoonsa yleistä eräpäivää seuraavana kymmenentenä päivänä. Voit myös syöttää päivämäärän, jolta verotilin saldo lasketaan. Sellaisella yrityksellä jolla on maksuvaikeuksia saattaa verotiliote olla 2-sivua täynnä tapahtumia.


Itse kirjaan verotiliotteen ihan samoin kun pankkitilinkin, eli jokaisen tapahtuman jokaiselta tiliotteelta jokaisena kuukautena. Silloin verotiliote täsmää aina. Ja verotiliote kirjataan erikseen pankkitiliotteen tapaan, esim. Hyvityskorot kirjataan sellaiselle tilille, josta veroilmoitukselle siirrossa tietää, että niistä ei tarvitse maksaa tuloveroa ja verotilin korot päinvastoin sellaiselle tilille, josta näkee, että ne eivät ole vähennyskelpoisia.


Miten ilmoitat jatkossa? Verohallinto ei enää postita paperista verotiliotetta automaattisesti. Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan! Maksetun veron kohdentamisessa on näissä tapauksissa hyvänä apuna viivästyskoron alkupäivän täsmääminen maksupäivän kanssa.


Verovelvolliselle toimitetaan kuukausittain verotiliote , josta ilmenevät tiliotejakson tilitapahtumat, tilin saldo täsmäytyspäivänä ja muut tarvittavat tiedot. Tiliote on nähtävissä Verohallinnon internet-palvelussa reaaliaikaisena. Verovelvolliselle lähetetään kuukausittain verotiliote , josta käyvät ilmi muun muassa tiliotejakson tilitapahtumat ja tilin saldo täsmäytyspäivänä. Arvonlisäveron palautukset. Toimitettu verotiliote Soili Laaksolle.


Sähköpostiviesti Soili Laaksolle. Huolehdittu TyEL -vakuutusmaksun palauttamisesta yhtiön pankkitilille. Eli kun vero erääntyy 12.


Jos yrittäjästä ei kuulu mitään päivään, verovelka julkaistaan. Myöhässä maksettaville veroille ja muille verotilille merkityille velvoitteille peritään viivästyskorkoa, joka on verotuksessa vähennyskelvoton. Yllätys on ollut ikävä, sillä virheellinen tieto maksamattomista veroista voi saada yrityksen yhteistyökumppanit epäileväisiksi. Yksinkertaisessa voit tietysti tehdä palautuvasta alvista tositteen (esim verotiliote ) kirjanpitoon, koska ne näkyvät tiliotteella.


Mutta palautuva alv ei ole tuloa, tuloa on alarajahuojennus. Alarajahuojennus kirjataan muihin tuloihin. Tilinpäätös, tase-erittelyt, poistot - askarruttaako?


Yrittäjän oman toiminnan merkitys kirjanpitäjän laskussa on suuri. Kirjanpitäjän työtä helpottaa paljon, mikäli kuitit on järjestetty ennen kirjanpitäjälle toimittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit