keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Viimeinen tahto lomake

Elämäsi tärkeimmät asiakirjat yksissä kansissa - kotiin toimitettuna ilman postituskuluja tai heti omalle koneellesi ladattuna. Vihko sisältää hoitotahdon, edunvalvontavaltuutuksen sekä kahdeksan muuta tärkeää asiakirjaa. Hoitotahdon lisäksi voit tehdä elämänlaatutestamentin. Siinä voit kertoa itsellesi tärkeät arkielämän asiat.


Ilmaistut asiat tulee ottaa huomioon tilanteissa, joissa et itse pysty enää ilmaisemaan toiveitasi. Viimeisen toiveen toteuttamiseen liittyvät tyypilliset kysymykset koskevat esimerkiksi valintaa arkkuhautauksen ja tuhkauksen välillä, hautausmaan ja hautapaikan valintaa sekä hautaustoimitusta.

Tahtosi yksissä kansissa - kaikki tarvittavat asiakirjat yhdessä. Sisältö Hoitotahto Hoivatahto Edunvalvontavaltuutus (Helsingin kaupungin laatima lomake ) Varallisuus ja sopimukset Digitaalisen jäämistön perintösuunnittelu Digitaalinen testamentti Hautaussuunnitelma Muistotilaisuussuunnitelma Elinluovutuskortti (Munuais- ja maksaliitto) Yhteensä sivua. Viimeinen tahto yksissä kansissa - kaikki tarvittavat asiakirjat yhdessä. Tuotteen maksamisen.


Tuhkan levitys on aika tarkkaan säännelty: Ennen tuhkan luovuttamista krematoriosta luovutuksensaajan tulee rekisterinpitoa varten ilmoittaa kirjallisesti krematorion ylläpitäjälle tiedot vainajasta sekä tieto siitä, minne yhteen paikkaan vainajan tuhka pysyvästi tullaan sijoittamaan. Avioliiton päättyessä – joko avioeroon tai puolison kuolemaan – voi puolisoiden omaisuutta siirtyä avio-oikeuden nojalla puolisolta toiselle taikka kuolleen puolison perillisiltä eloon jääneelle puolisolle. Mikään ei täällä ole pysyvää.


Ei edes hautapaikka. Miksi siis märehtiä sitä, että hautapaikka uudelleenkäytetään?

Pelkkä paperille kirjoitettu viimeinen tahto allekirjoituksineen ei riitä. Tapaus osoittaakin, että testamenttia tehtäessä tulee olla huolellinen, jotta testamentintekijän tahto tosiasiassa toteutuu ja perinnönjako voidaan toteuttaa ilman kalliita ja pitkiä oikeudenkäyntejä testamentin tulkinnasta. Huonosti tehty testamentti voi helposti johtaa siihen, että perintö jaetaan vastoin testamenttaajan tahtoa.


Testamentti on perittävän viimeinen tahto. Vanhan testamentin voi korvata uudella. Uudessa testamentissa on hyvä todeta, että se kumoaa aikaisemmin tehdyt testamentit. On selkeintä, että viimeiseen testamenttiin on kirjattu tekijän viimeinen tahto kaiken omaisuuden osalta eikä kuoleman jälkeen ole tallella useita testamentteja.


Mikä on keskinäinen testamentti? Jotta viimeinen tahto kuitenkin toteutuisi halutulla tavalla, tulee sisällön olla mahdollisimman yksiselitteinen. Sisällöstä on käytävä selvästi ilmi kuka tai ketkä ovat testamentin saajia, eli kenelle omaisuus halutaan menevän. Sen vuoksi on sattumanvaraista, löytyykö testamentti kuolemantapauksen jälkeen ja voidaanko perittävän viimeinen tahto toteuttaa.


Asianajajaliitto on ehdottanut testamenttien kirjaamista julkiseen rekisteriin, jota ylläpitäisivät maistraatit. Keskinäinen testamentti kehitettiin alunperin aviopuolisoiden väliseksi kuolemanvaraislahjaksi. Tarkoituksena oli turvata eloonjääneen puolison asema. Nykyään keskinäinen testamentti ei koske ainoastaan aviopuolisoita, vaan sen voivat tehdä ketkä tahansa henkilöt. Joskus keskinäisiä testamentteja on tehty jopa useamman henkilön välillä, esim.


Lyhyesti-peltoa on 29. K ei olisi pakoillut pesänjakajan lähettämiä Haastemiehiä. Lomakkeet kätevästi verkkokaupasta.

Käytämme sivustolla korkeatasoista SSL salausta, jolloin verkkomaksaminen ja henkilötiedot ovat suojattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit