maanantai 21. syyskuuta 2020

Valtakirja yhtiökokoukseen pohja

Katso valtakirjapohjat tästä. Valtakirja voi olla avoin tai yksilöity. Jos valtuutusta ei haluta pitää voimassa, otetaan valtakirja takaisin. Lataa valtakirja tästä! Yksilöity valtakirja eroaa avoimesta valtakirjasta siten, että se valtuuttaa hoitamaan vain valtakirjassa erikseen määriteltyjä tehtäviä.


Kokouksen osanottajien joustavaksi toteamiseksi pyydetään valtakirja toimittamaan heti kokoukseen tultaessa toimitusjohtajalle. Valtuutetun nimikirjoitusta ei tarvita. Messukeskuksen salissa 101. Yhtiökokoukseen ilmoittaudutaan rekisteröintilinkin kautta 18. Edustaja tarvitsee valtakirjan tai valtuutuksen voidakseen osallistua yhtiökokoukseen.


Jos näin on, niin kyllä on erikoinen pykälä. Jos minä omistan osakkeista ja menen yhtiökokoukseen , saan äänestää :lla (olettaen, että kaikki on paikalla). Jos annan valtakirjan kaverille, joka ei ole osakkeenomistaja, hän voikin äänestää samoilla osakkeilla. Eihän se uusi pykälä voi tarkoittaa tätä? Toinen henkilö valtuutetaan antamalla hänelle siihen tarkoitukseen sopiva valtakirja.


Jos osakkeenomistaja ei pääse itse yhtiökokoukseen paikalle, on hänellä aina oikeus käyttää oikeuttaan valtuutetun välityksellä. Kysymyksessä ei ole siis yksittäinen yhtiökokouskutsun pohja , vaan moderni suomalainen teknologia, jolla laadit yhtiösi asiakirjat helpommin. Kutsut on toimitettava viimeistään viikko ennen kokousta. Kokouskutsu on yksityisessä osakeyhtiössä toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään viikko ennen yhtiökokousta. Kun omistajia on useampia, tulee yhtiökokouksessa läsnäolevilla olla poissaolevilta valtakirja.


Lisäksi omistajien tulee olla yksimielisiä, jotta he voivat käyttää osakkaan oikeuksia, puhe- ja äänivaltaa. Kootusti valmiit linkit turvallisiin asiakirjamalleihin, ei enää turhaa etsimistä, kaikki samasta paikasta ja elämä helpottuu. Taloyhtiön osakkeenomistajien kannattaa valmistautua tulevaan yhtiökokoukseen hyvissä ajoin sekä riittävän huolellisesti. Siten osakas saa paremmin äänensä kuuluviin yhtiökokouksessa ja siellä tehtävissä päätöksissä.


Nämä ohjeet, mallit ja muistilistat on tarkoitettu yleiseksi hyödyksi. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja , tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Ellei yhtiöjärjestyksessä ole muuta määrätty, kokouskutsu on toimitettava aikaisintaan kahta. Haluatko pysyä kartalla, mitä taloyhtiömaailmassa tapahtuu? Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Matti Mallikas ja Tiina Tarkka.


Todettiin, että kutsu yhtiökokoukseen on toimitettu osakkaille yhtiöjärjestyk-. Sopimuskoneen yhtiökokouskutsun malli sisältää kymmenet eri kohdat, joista yhtiökokouksissa tyypillisesti päätetään – voit hiirenklikkauksin valita omaan kutsuusi sopivat kohdat. Se ei ole siis yksittäinen pohja tai lomake, vaan älykäs kutsupohja, joka helpottaa sinua kutsumuodollisuuksissa. Tämä kutsumalli on englanniksi. Prokura on kaupallinen valtakirja , jonka voi antaa kaupparekisteriin merkitty elinkeinonharjoittaja.


Osakeyhtiössä prokuran voi antaa vain hallitus, kun taas henkilöyhtiöissä sen antamiseen tarvitaan kaikkien vastuunalaisten yhtiömiesten yhteinen päätös. Prokuristi saa toimia päämiehen puolesta ja kirjoittaa tämän toiminimen. Isännöintiliitto julkaisee selkeitä ja havainnollisia oppaita, joiden avulla osakkaiden ja asukkaiden on helppo ymmärtää taloyhtiön arkea ja toimia oikein. Oppaat vastaavat yleisimpiin osakasta tai asukasta.


Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit