keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Valkovenäjälle ilman viisumia

Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen, konsulaatin myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja maassa oleskeluun. Tämä viisumivapaus koskee kaikkia EU kansalaisia. Enään viisumia ei saa lentokentältä, jos matkustajalla on Suomen passi. Suomi, Ruotsi tai Iso-Britannia – pääsee 1maahan tai itsehallintoalueeseen ilman viisumia ,. Enää viisumia ei saa lentokentältä, jos matkustajalla on Suomen passi.


EU:n kansalaiset jotka saapuvat Minskiin lentäen voivat olla maassa ilman viisumia päivää.

Tämä johtuu siitä että Suomessa on viisumihakupiste. Maan presidentti allekirjoitti päätöksen maanantaina. Valko -Venaja ei vaan jata mua rauhaan, eilen taas muistui mieleeni etta sinnehan mun pitaa menna Olen nyt Varsovassa hieman pidemman ajan, joten minulla on mahdollisuus hakea normaaliviisumia, ei siis mitaan pikatoimitusta.


Viisumivapaus tulee voimaan kuukauden kuluttua. Jos maahan saavutaan tulliliiton (KAZ, RUS, BY) ulkopuolella rekisteröidyllä ajoneuvolla, on kulkuneuvossa oltava tiemaksupääte ja ladattava siihen valmiiksi myös ennakkomaksu maksullisten teiden käyttöä varten. Ilman laitetta tai viallisen laitteen kanssa liikkuvan auton käyttämisestä voi saada suuren sakkorangaistuksen. Tulee hankkia vahvistus lentoyhtiöltä siitä, että lennolle on mahdollista päästä ilman viisumia - kyseinen käytäntö saattaa vaihdella.


Yli päivän kestoisille matkoille vaaditaan viisumi.

Hakijan tämänhetkinen passi. Krasnaja Gorkan kylä on kilometrin päässä pääkaupungista Minskistä. Kaikkiaan maan kansalaiset pääsevät maahan viideksi päiväksi ilman viisumia.


Maalistassa ovat mukana kaikki EU-maat. Itsenäisten maiden lisäksi maa myöntää viiden päivän viisumivapauden myös niille Latvian ja Viron asukkaille, joilla ei ole oman maan kansalaisuutta. Eli ehdottomasti ei suositella kokeiltavaksi tällaista.


Kokonaan ilman viisumia voi käydä jos tulee Venäjältä ja poistuu sinne. Riski sama kuin kohdassa b) eli jos joku kontrolloi maassa ollessa, on matkailija suomeksi sanottuna kusessa. Duumassa on jo hyväksytty ensimmäisessä käsittelyssä laki, joka mahdollistaisi suurille kansainvälisille lentokentille saapuvien ulkomaalaisten oleskelun maassa kolmen vuorokauden ajan ilman viisumia. Henkisesti kaukana, mutta todellisuudessa niin lähellä, että sitä on vaikea ymmärtää.


Se on kohde, jonne harva on edes ajatellut matkustavansa, ainakaan ennen viime vuotta. Tällä hetkellä verkkopalvelun kautta voi tilata vain viisumin Venäjälle, mutta jatkossa viisumeiden tilaaminen onnistuu myös muihin alla oleviin maihin. Tilaa viisumi sähköisesti SoloVisa online-palvelusta tai käy toimistossamme. Aloitamme tilauksesi käsittelyn, kun kaikki viisumia varten tarvittavat asiakirjat ovat saapuneet meille.


Ilman viisumia sinne ei ole asiaa. Venäjän viisumi ei oikeuta edes maan läpikulkuun. Muutoinkin saa varautua monen sortin paperisotaan, mutta rajalla ei ole kuitenkaan kyykyttäjiä.


Syntyi käsitys, että byrokratia ei ollut henkilökohtaista.

Minskissä korkeitaan viisi päivää ilman viisumia , kun saavut ja poistut lentokentän kautta, 4) vaihda paikallista valuuttaa lentokentällä, tai nosta automaatista, 5) ota bussi Minskiin, tai maksa hieman enemmän, ja mene taksilla (jonka voit tilata myös netin kautta etukäteen), 6) mene majoitukseen, 7) lähde kaupungille. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit