tiistai 22. syyskuuta 2020

Virallinen kutsu malli

Kutsu on niitä harvoja asioita, joka herättää intohimoja kaikkien sen suunnitteluun osallistuvien keskuudessa. Virallinen kutsu on myös oiva paikka kertoa kohteliaasti, kenelle kutsu tarkalleen on osoitettu. Kutsuun kannattaa kirjata, jos avecit ovat tervetulleita, tai jos on tarkoitus juhlia tällä kertaa vain aikuisten kesken, ilman lapsia.


Sähköinen vai paperinen kutsu ? Mitä kutsukorteissa tarkoittavat kirjaimet PM?

Jos tilaisuus järjestetään lyhyellä varoitusajalla, pyydetään kutsuttavilta osallistumisvastausta puhelimitse, minkä jälkeen myöntävästi vastanneille lähetetään PM-kortti (P.M. = pour mémoire - muistin virkistämiseksi). KUTSUTEKSTIT - KUTSUKORTIN TEKSTIT - KUTSURUNOT - KUTSUKORTIT - hauska kutsuteksti. Tekstimalli, kutsun tekstimalleja kutsukortteihin. Kutsukortti kutsun malli , kutsukortin mallitekstit, hauska teksti syntymäpäiväkutsuun.


Tällaisia asiakirjoja voivat olla esimerkiksi matkaliput, vahvistettu hotellivaraus, yksityinen kutsukirje ja virallinen kutsu. Kutsu on vapaamuotoinen asiakirja, josta tulee käydä esille kutsuvan yrityksen tai yksityisen henkilön yhteystiedot sekä kutsuttavan tiedot, kuten nimi, syntymäaika, osoite, passin numero, matkan tarkoitus ja kesto. Hääkutsu kannattaa lähettää viimeistään neljä viikkoa ennen häitä.

Kutsun lähettämisajankohta on kuitenkin aina syytä miettiä järjestettävän juhlan mukaan, käytännössä esimerkiksi hääkutsut lähetetään usein 6-viikkoa ennen häitä, mutta pienille päivällisille riittää jos kutsu lähetetään paria viikkoa aiemmin. Se on määritelty seuraavasti. PDF sisältää ohjeita. Laaja esityslista suureen kokoukseen. Sisältää myös pohjaesitykset.


Valmis malli kokouskutsuun. Kutsu , joka vain kertoilee muttei kehota, on kuin postiluukusta jaettu lähikaupan mainos. Viisumia varten on pyydettävä vakuutusyhtiöltä matkavakuutustodistus Venäjän viisumia varten. Se unohtuu todella helposti. Lue kutsusi ja mieti, mitä ja miten kehotat vastaanottajaa toimimaan.


On toistettavissa ja kohdennettavissa. Kukaan ei reagoinut kutsuusi! Suomen rajaviranomaisiin ei pitäisi olla mitään tarvetta olla yhteydessä, mutta jos mielivaltaa harrastavat lentoyhtiön työntekijät ovat ongelma Guatemalassa, niin tästä olisi kiva kuulla lisää mm. Kuoleman jälkeen järjestettävässä perunkirjoituksessa laaditaan perukirja.


Perukirja on virallinen asiakirja, johon kirjataan tiedot vainajasta, kuolinpesän osakkaista ja kuolinpesän varallisuudesta. Jos kutsuttuja on kaksi, olisi kutsussa hyvä olla molempien nimet.

Mikäli kutsu on kahdelle ja kortissa vain yhden nimi, ei kutsuttu voi välttämättä tietää, kenet on tarkoitus ottaa mukaan. Kokous voi kuitenkin yksimielisesti päättää, että päätökset hyväksytään, vaikka kutsu on tullut esimerkiksi päivän liian myöhään. Kaikkien läsnäolijoiden siis on hyväksyttävä tämä menettely eikä asiaa voida päättää äänestämällä. Juhliin on esitettävä aina jonkinlainen kutsu.


Juhlan luonteesta riippuen kutsun voi esittää puhelimitse, sähköpostilla tai kutsukortilla. Pienimuotoisiin juhliin riittää puhelinsoitto, jolloin vastauksenkin saa ehkä saman tien. Suuriin kutsuihin on parasta panna mustaa valkoiselle.


Jollyroomilta saat laajan valikoiman tuotteita lastenjuhliin ! Meiltä löydät kutsukortit , joiden avulla kutsut lapsen kaverit juhlimaan. Valikoimassamme on useita. Joo, ja sitten tuli kutsu ”Linnan lasten ” juhliin elokuussa ja tilauslomake saman porukan toimittaman kirjan suhteen.


Malli esityslistasta, joka sijaitsee kokouskutsun sisällä. Kokouksessa tarvitaan kokouskutsun ja esityslistan lisäksi myös muita asiakirjoja. Näistä mainittakoon esim. Päätöksentekoon saatetaan tarvita myös lukuisia muita asiakirjoja, sopimuksia, määräyksiä jne.


Asiakirjamallit ovat tiedostoja, joiden pohjalta voi luoda määrämuotoisia asiakirjoja. Ne sisältävät valmiit muotoilumääritykset, kuten tekstin rivivälin, otsikoiden kirjasinkoon ja sivun marginaalien leveyden. Suomeen ja muualle Schengen alueelle saapuva Venäjän kansalainen tarvitsee viisumin. Jos matka kestää yli kolme kuukautta, on viisumin sijasta haettava oleskelulupa, vaikka kysymyksessä olisi tilapäinen oleskelu. Oleskelulupa on hankittava myös alle kolmen kuukauden matkalle, jos henkilö oleskelunsa aikana aikoo tehdä työtä Suomessa.


Tällöin tarvitaan myös työlupa. Valtakirjat Avoin asianajovaltakirja Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten Valtakirja asunto-osakkeen myymiseen Perintä Maksumuistutus Maksukehotus Haastehakemus riidaton laskusaatava Haastehakemus huoneenvuokrasaatava ja häätö. Kielitoimiston ohjepankki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit