keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Viro juomavesi

Yleinen turvallisuustilanne. Turvallisuustilanne Virossa on vakaa eikä maassa asuviin suomalaisiin kohdistu välittömiä turvallisuusuhkia. Maan tavanomaiset riskit ovat ennakoitavissa ja viranomaisten kyky hoitaa mahdollisia kriisitilanteita on hyvä.


Viro on noiden maiden joukossa. Delfi perustaa artikkelinsa suositun brittiläisen Citybase Apartments –huoneenvuokrasivuston selvitykseen, jossa kullekin Euroopan maalle on annettu suositus vedenkäytön suhteen.

Selvityksen mukaan Baltian maista vain Latviassa vesijohtovesi on juomakelpoista. Katso sanan juomavesi käännös suomi- viro. Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä! Virossa vierailevat turistit tuntevatkin olonsa Viron kaduilla turvalliseksi sekä päiväsaikaan että iltaisin.


Taskuvarkaat ovat ongelma toreilla, joten arvotavaroiden jättämistä hotelliin suositellaan. Rahat on hyvä pitää poissa näkyviltä.

Raskaasti yleistetty kartta jenkkien käyttöön. Monissa maissa kaupungeissa vettä voi hyvin juoda, maaseudulla välttämättä ei. Tai voi olla, että paikallisesti vesi on juotavaa, ja jossain muualla taas ei. Tällä hetkellähän Helsingissä ja Sipoossa pitää keittää juomavesi , että se siitä juotavuudesta. Hanavesi on yhtä kuin juomavesi.


Suomessa kyllä, mutta monessa muussa maassa ei. Afrikassa ei missään, Etelä-Amerikassa ei missään, Aasiassakin vain kuudessa maassa. Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskusten (CDC) viimevuotisten laskelmien mukaan maailmassa on vain maata, joissa hanavesi on juomakelpoista. Pullovesi on itsestään selvä matkamiehen kaveri. Joskus juomapöpö iskee silti salakavalasti.


Lento lähti anivarhain. Pikasuihku aamuneljältä hotellissa, hammaspesu ja aamiainen kentällä. Lähellä voi olla joskus enemmän. Maan valtteja ovat sen luonnonkauniit maisemat ja värikäs historia, joka on jättänyt jälkensä kaikkialle.


Aika paikassa Viro.

Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana matkustuskohteen viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat. Laivayhtiöt ja satamaviranomaiset on velvoitettu tekemään matkustusdokumenttien satunnaistarkastuksia ISPS-säännöstön mukaisesti (International Ship and Port Facility Security Code). Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä.


Caravaanipuiston kahvilassa ovat saatavissa erilaiset päivittäistavarat, matkamuistot, caravaanitarvikkeet ja virkistysjuomat. Kahvilassa voi käyttää myös maksutonta wifi-yhteyttä. Likainen juomavesi voi aiheuttaa matkaripulia, mutta sen välityksellä voi saada pahimmillaan esimerkiksi lavantauti-, kolera- tai hepatiitti A -tartunnan.


Isobritannialainen Citybase Apartments -asuntofirma julkaisi selvityksen, josta käy ilmi missä Euroopan maissa hanavettä ei kannata juoda. Kuressaaren venesatamasta on vain 2metrin matka lähimpiin nähtävyyksiin ja majoituspaikkoihin. Laituripaikkoja on lähes 130. Arvonlisävero on käytetyin kulutusvero. Suomen yleinen arvonlisäverokanta on kansainvälisessä vertailussa korkeahko.


Juomavesi täyttää eurooppalaiset standardit, mutta vanhojen putkistojen takia sitä ei suositella juotavaksi keittämättä. Koko Baltia on punkkivaara-aluetta. Ota matkalle mukaasi Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit