perjantai 11. syyskuuta 2020

Yhdistyksen säännöt julkisuus

Vastaus Jäsen Ovatko rekisteröidyn yhdistyksen säännöt julkiset ja muidenkin kuin jäsenten saatavissa? Etenkin kun selvitetään toimiiko yhdistys sääntöjensä mukaisesti, ja kun henkilö harkitsee liittymistä. Perusilmoituksessa, johon on liitettävä yhdistyksen perustamiskirja ja säännöt , on ilmoitettava yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan ja yhdistyksen nimenkirjoittajan täydellinen nimi, henkilötunnus, kotikunta ja kansalaisuus sekä mahdollinen nimenkirjoitusoikeutta koskeva §:n momentissa tarkoitettu rajoitus. Puheenjohtajan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen, jollei säännöissä toisin määrätä. Miten saat rekisteriotteet, säännöt ja muut yhdistyksen tiedot?


Löydät yhdistysten, kauppakamarien ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteritiedot yhdistysrekisterin sähköisestä tietopalvelusta. Yhdistyksen perustaminen tapahtuu sitä varten koolle kutsutus-sa kokouksessa. Kokoukseen voidaan kutsua paljon ihmisiä tai se voidaan pitää hyvin pienimuotoisena. Yhdistysrekisteri hyväksyy yhdistyksen säännöt.


Myös sääntömuutokset tulee tehdä yhdistysrekisterin kautta. Pienen yhdistyksen kannattaa laatia tase niin yksi tyiskohtaiseksi, että tase-erittelyyn jää mahdollis imman vähän purettavia kohtia. Tase-erittelyyn liittyen yhdistyksen tulee pitää omis ta mas taan ka lus tos ta luetteloa. Kalustoluettelossa tule ilmetä ainakin esineen nimi hankintahinta ja hankintavuosi.


Hallinnon tarkastus suoritetaan yhdistyksen toimintaan nähden riittävässä laajuudessa. Harkittaessa yleisöltä salassa pidettävän tiedon antamista ennalta määritellylle tiedonsaajalle julkisuus - tai salassapito-olettaman sisältävän säännöksen osoittamissa rajoissa on pidettävä huolta siitä, että tiedonsaajalla on tämän lain mukainen vaitiolovelvollisuus ja että tietoja annetaan muille kuin viranomaisille ja. Merkityksellistä on menettelyn yhteensopivuus yhdistyksen säännöistä ilmenevän käyttötarkoitukseen kanssa, jäsenten tietoisuus ko. Valtaosassa yhdistyksistä riittää siis, että valitaan toiminnantarkastaja.


Näiltä osin yhdistyslaki muuttui 01. Jos yhdistyksen säännöt on merkitty rekisteriin sitä ennen, pienessä yhdistyksessä voidaan valita toiminnantarkastaja(t), vaikka sen säännöissä puhuttaisiinkin tilintarkastajasta tai tilintarkastajista. Hakemuksen julkisuus. Säätiö varaa oikeuden julkaista hakijoiden nimet, hankkeen lyhyen kuvauksen ja tarkoituksen sekä myönnetyn avustuksen summan. Hylättyjen hakemusten tietoja ei julkaista.


Uudet säännöt ja valtuuskunnan vaali- ja työjärjestys. Kuntaliiton valtuusto päätti kokouksessaan 12. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään? Kirjanpidon tärkein tehtävä on tuottaa tietoa yritykselle itselleen. Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta.


Jollei yhdistyksen säännöissä ole toisin määrätty, jokaisella vuotta täyttäneellä jäsenellä on äänioikeus ja jokaisella äänioikeutetulla yksi ääni. Allitus vAstAA yhdistyksen toiminnAstA jA tAloudestA. Eroamisilmoitus tulee merkitä hallituksen tai yhdistyksen yleiskokouksen pöytäkirjaan riippuen siitä. Joissain tapauksissa on hyvä lisätä maininta, jos tieto ei ole julkiseksi luokiteltua, mutta saatavilla erikseen määrätyille tahoille.


Julkiseen tarjouskilpailuun osallistuvan on hyvä ymmärtää siitä seuraava julkisuus lähtökohtana. Asianosaisen oikeus tiedonsaantiin on vielä laajempi, sillä esimerkiksi valitusta aikovalla on oltava mahdollisuus saada tieto muustakin kuin julkisesta asiakirjasta, jos se on voinut vaikuttaa hänen asemaansa. Standardit ovat saatavina painettuna kirjana ja online-julkaisuna ST-Akatemian verkkokaupasta.


Yhteistoiminta eli yt-neuvottelut. Yt- eli yhteistoimintaneuvottelut perustuvat yhteistoimintalakiin. Yt-lain tarkoituksena on edistää yrityksen ja sen henkilöstön vuorovaikutusta sekä kehittää yrityksen toimintaa yhdessä.


Julkisuus - ja salassapitonäkökohtien huomioon ottaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit