maanantai 15. kesäkuuta 2020

Usa lisätulli

Yhdysvallat ja Kiina korottavat panoksia puolin ja toisin, kun syksyn mittaan molemminpuoliset tullimuurit kohoavat entistä korkeammiksi. Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodan tuorein käänne perjantaina syöksi maailman pörssit luisuun. Yhdysvallat ilmoitti asettavansa prosentin tullit noin 3miljardin dollarin eli noin 2miljardin euron tuonnille. Yhdysvallat julkaisi huhtikuun puolivälissä listan sadoista tuotteista, joita mahdollinen lisätulli uhkaa.


Ne on lueteltu tullinimikkeittäin. Yksityiskohtaisella listalla on esimerkiksi helikoptereita, moottori- ja polkupyöriä sekä niiden osia, veitsiä, naisten uimapukuja, käsilaukkuja, kirjoja, kaloja ja muita mereneläviä, oliiviöljy, luumumehu, aprikoosihillo ja viinejä. Tullineuvonnasta voit kysyä neuvoa tullinimikkeestä, tavarasta kannettavista veroista ja maksuista sekä mahdollisista rajoituksista. Mieti jo valmiiksi, millaisesta tavarasta on kyse.


Nyt Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä voimassa olevat miljardin dollarin tuontia koskevat lisätullit ovat prosenttia. Korkein 1prosentin lisätulli asetettiin Yhdysvalloista tuotavalle puuvillalle ja puuvillatuotteille. WTO:n riitojenratkaisuelimen hyväksymä rangaistustullien enimmäismäärä vastaa Yhdysvaltain puuvillatukien aiheuttamaa vahinkoa Brasilialle. Lisäksi Kiina asettaa jälleen voimaan prosentin tuontitullit yhdysvaltalaisille autoille 15.


Jos tilasitte minoksidiilia, se lukee selvästi paketin päällä, Tulli takavarikoi se lääkkeenä, ja verkkokauppa ei palauta mitään maksuja, teille tuli siis sanoisinko v__tun kallis paketti ja pahimmassa tapauksessa lisämaksuja ja sakko lääkkeen. Juu varmaan, kun on vissiin EU:n yhtenäinen vastatoimi joillekin terästulleille, joita USA rupesi keräämään oman teollisuutensa suojaamiseksi. Taitaa nuo EU-kumppanuusmaat kantaa samat tullit, eli ei sieltäkään kautta.


Mut jos venäjälle veisi ja sieltä toisi takaisin (vitsi), niin alkuperä olisi ehkä sopivasti kadotettu. Tiedätkö löytyykö amerikan mallista KKJ:ää? Vantaan honkkari myy tuota jonkun kartan (oliskohan streetdestinations) kanssa nyt 499€.


Kyllähän tuo hinta pistää miettimään. Onkohan sinusta tällä kertaa miestä aista myöntämään olevasi väärässä? Jenkeistä vaatteita tilatessa lähes poikkeuksetta voi mennä tulli sekä lisätulli kun taas Kanadasta tuodessa lisätullia. Se kohdistuu ennen kaikkea Kiinaan, mutta myös Japaniin ja Etelä-Koreaan.


Trump kostaa tullimaksuilla huonosti NATO maksujaan hoitaneille. Lisätulli ei ole sakko, vaan kaupan este. Sakot eivät erittele Nato-maita muista. USA :sta tilaaminen ja tulli. EU:ssa se koskee kaikkia jäsenmaita, koska kyseessä on yhtenäinen vapaakauppa.


Tuoteluokkiin sovelletaan tariffikiintiöitä 2päivän ajan 19. Tietyistä alkuperistä tulevista tuotteista ei kanneta lisätullia (erikseen mainitut kehitysmaat). USA tulee oletettavasti viemään jutun valituselimen. Muista sitten että jenkkien hintoihin lisätään n. Rahti on aika suolasen hintanen, varsinkin jos on kiiru. Oldsin moottorin osia n. Jaa, no ei se asia ihan noin ole.


Voi olla, että Arto myymälässä on ilmaissut itseään epäselvästi tms. Jotta saadaan se kolmas maailmansota aikaiseksi sitten vihdoinkin. Myös Venäjä nostanut valmiuttaan.


Nyt en kyllä Trumpista pidä #128078; – tämä on ensimmäinen lupaus, jonka hän pettää. Vaalipuheissaan hän puhui aivan päinvastoin Syyrian tilanteesta kuin tänään. Wihuri tuo Suomeen Sea Ray- ja Boston Whaler -merkkisiä amerikkalaisia huviveneitä.


Komission suunnitelmien mukaan veneille asetettaisiin noin vuoden kuluttua prosentin lisätulli nykyisen prosentin tullin ja prosentin arvonlisäveron lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit