maanantai 8. kesäkuuta 2020

Viisumi suomeen

Suomeen tai johonkin toiseen Schengen-valtioon tai sinun katsotaan vaarantavan jonkin jäsenvaltion yleistä järjestystä, kansallista turvallisuutta tai kansainvälisiä suhteita. Sinulle jo myönnetty viisumi mitätöidään, jos viisumin myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet kun viisumi. Muuta oleskelua varten sinun on haettava oleskelulupaa.


Suomeen ja muualle Schengen alueelle saapuva Venäjän kansalainen tarvitsee viisumin. Jos matka kestää yli kolme kuukautta, on viisumin sijasta haettava oleskelulupa, vaikka kysymyksessä olisi tilapäinen oleskelu.

Oleskelulupa on hankittava myös alle kolmen kuukauden matkalle, jos henkilö oleskelunsa aikana aikoo tehdä työtä Suomessa. Tällöin tarvitaan myös työlupa. Viisumin tarve ja Suomen hyväksymät matkustusasiakirjat.


Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi. Viisumi on melko uusi keksintö rajavalvonnassa. Viisumit ovat eräänlaisia matkustusasiakirjoja, joita käytetään kun matkustetaan ulkomaille. Viisumityyppi perustuu matkan tarkoitukseen (esim. vapaa-ajan matka tai liikematka) ja vierailun kestoon.


Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan.

Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa. Työskentely Suomessa toisen maan oleskeluluvalla ei ole yleensä mahdollista, ei etenkään jos työsi kestää yli päivää. Joissakin tapauksissa riittää, että sinulla on jonkun toisen Schengen-maan myöntämä oleskelulupa tai viisumi tai oleskelet Suomessa viisumivapaasti. Lue lisää sivulta Työnteko ilman oleskelulupaa.


Kiljahdin iloista ja kysyin, koska hän saapuu Suomeen. Niitä ei juurikaan käytetty ennen kuin toisen maailmansodan jälkeen. Onneksemme hän oli saanut viisumin kolmen kuukauden ajalle, joten aikaa oli hyvin. Mielenkiinnosta kysyin G:ltä, saiko hän mitään tietoa siitä miksi viisumihakemuksessa kesti näin kauan ja miten viisumi nyt myönnettiinkin hänelle – hän sanoi, ettei tiedä. Oleskeluluvan hakeminen.


Ilmainen sähköinen viisumi eli e- viisumi Pietariin, Viipuriin ja muualle Leningradin alueelle sekä Kaliningradiin. E- viisumi toimitetaan joko sähköpostiisi tai kirjepostina (mikäli sinulla ei ole tulostus mahdollisuutta). Värillisen passikuvan, joka on enintään 6kk vanha.


Passissa voi olla vain yksi voimassaoleva viisumi. Mikäli teillä on vanhassa passissa edellinen viisumi vielä voimassa ja olette hakemassa uutta viisumia uuteen passiin, pitää vanha viisumi mitätöidä, jotta saa uuden tilalle. Huomioittehan, että valmiiseen viisumiin ei voi tehdä muutoksia, eikä sen voimassaoloa voi muuttaa!


Karjalan Viisumit, Matkakarjala.

Jos tulet Suomeen erityisasiantuntijan tehtäviin, voit tulla Suomeen myös ilman oleskelulupaa. Visumservice on maailmanlaajuinen markkinajohtaja matkailuun tarkoitettujen viisumipalveluiden tarjoajana. Sinulla pitää olla myös työpaikka, joka täyttää vaatimukset. Miljoonat kansainväliset matkaajat ovat varmistaneet liike- tai lomamatkaan tarkoitetun viisuminsa saannin Visumservice -yrityksen kautta.


Sähköinen viisumi helpottaisi suomalaisten matkustamista - sikäli kuin Suomi on mukana niiden maiden joukossa, joita sähköinen viisumi koskee. Venäjän presidentti on antanut pari viikkoa sitten ukaasin, jossa todetaan että tarkempia määräyksiä tästä vielä annetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit