torstai 12. marraskuuta 2020

Vireillä olevat avioerot

Avioeron voi saada kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen tai sen jälkeen, kun puolisot ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Ovatko vireillä olevat avioerot julkista kamaa? Eli voiko jostakin saada tiedon siitä, onko tietyllä henkilöllä avioero vireillä vai ei? Ihmiset ovat taipuvaisia valehtelmaan näistä asioista ja haluaisin tietää totuuden. Tästä syystähän lehdistökin tietää aina vireillä olevat avioerot.


Kokeilin itse, kun oli oma ero vireillä ja myös kun ero oli astunut voimaan. Katsotaan vielä lopuksi avioeroa lyhyesti, koska se on niin keskeinen teema avioerohakemuksesta puhuttaessa. Päivän uutisia seuratessa jokainen tietää, että nykyisin avioerot ovat hyvin yleisiä. Suomessa tällä hetkellä noin puolet aviopareista eroaa.


Tuomioistuimessa vireillä olevat asiat. Jos tuomioistuimessa on tämän lain voimaan tullessa vireillä kihlauksen purkamiseen perustuvaa vaatimusta koskeva asia, avioliiton pätevyyttä tai purkamista, asumuseroa taikka puolisolle suoritettavan elatusavun vahvistamista tai muuttamista koskeva asia, on sovellettava aikaisempaa lakia. Että tokikin tuo mun exän silloinen naisystävä olis voinut ajatella ihan samoin kuin ap tässä.


Eikä välttämättä olis kaikilla pokkaa soittaa ja kysyä ex vaimolta, että no mites, onko ero jo vireillä ? Yli 60-vuotiaiden avioerot sekä kaltoinkohtelu ovat aiheita, joista keskustellaan Turun seudulla tänä vuonna aiempaa enemmän. Itse käräjäoikeudessa työskennelleenä voin vakuuttaa, että avioero on julkista tietoa KAIKILLE. Pelkällä nimellä voit kysyä, onko vireillä avioerohakemusta ja koska sellainen on jätetty.


Tai onko tuomittu avioeroon joskus aikaisemmin. Se on ihan julkista tietoa, eikä kysyjän henkilöllisyyttä kysytä lainkaan, ei edes nimeä. En lainkaan ymmärrä miksi jotakuta kiinnostaa käynnissä olevat oikeusjutut. Minusta kyseessä on jo sairas uteliaisuus ja mielenkiinto asioihin, jotka eivät ulkopuolisille kuulu. Ei ole tarkoitus julkistaa nimiä, vaan ainoastaan katsoa tietoja jotka on lain mukaan julkisia (eli tavallaan julkistettu jo).


Viestintäviraston määritelmän mukaisia valtakunnallisia siirrettävissä olevia operaattoririippumattomia numeroita, joihin ei sisälly. EU-ministerivaliokunta keskusteli kokouksessaan 26. Eurooppa-neuvoston (18. – 1.) päätelmien pohjalta. Päätelmien mukaan EU:n tavoitteena on muuttovirtojen. Tällä on kielteisiä vaikutuksia myös työssä olevien kotitalouksien velanhoitomahdollisuuksiin.


Saulus-Lähetys järjesti Helsingissä Tieteiden talolla debatin 28. Avioliitto - ihmisen seksuaalisuus - lapset muuttuvassa maailmassa. Tapio Puolimatka ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.


Tässä valmistelussa on luonnollisesti otettu huomioon vireillä olevat sosiaalihuollon lainsäädäntöön vaikuttavat kokonaisuudet, kuten hallituksen rakennepoliittinen ohjelma ja perhehoitolain valmistelu, sekä eräiden työryhmien, kuten toimiva lastensuojelu -selvitysryhmän, ehdotukset. Kyllä nuo avioerot ovat rakentamisen yhteydessä tuttuja, itsekin olen kokenut saman. Helposti menee unelmat uusiksi kun kaikki ei projektissa menekään putkeen.


Sitä painetta vaan ei parisuhde helposti kestä, kun arki on suurelta osin sen valtavan ongelmapesän kanssa pyörimistä. Reklamaatioita, haasteita, vastauksia niihin jne. Big Things that have Happened in Lowell in Just Six Months! Good things are happening in Lowell ! Read on to learn about big things that have happened in. Lowell är Europas näst största aktör inom kredithanteringstjänster såsom fakturering, inkasso, köp av förfallna eller osäkra fordringar samt omfattande.


Johtolanka-näyttelyssä esillä olevat teokset valitsi kansainvälinen työryhmä, joka koostui tekstiilitaiteen, kuvataiteen ja muotoilun asiantuntijoista Suomen dekkariseura myöntää Vuoden johtolanka -palkinnon Eva Frantzille romaanista Kahdeksas neito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit