tiistai 10. marraskuuta 2020

Viroon ilman passia 2018

Vanhentunut passi matkustusasiakirjana ei siis kelpaa, ja myös Tallinnan risteilyllä tulee olla passi mukana. Alla vielä samat ohjeet videon muodossa. Jos Pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja (esim. ajokortti tai muu viranomaisen myöntämä asiakirja).


Matkaseurueen mukana matkustavan alaikäisen henkilöllisyyden todistamiseksi riittää myös Kela-kortti. Tarton rauhan 100-vuotisjuhlallisuuksiin. Muiden maiden kansalaisten on itse tarkistettava kohdemaan suurlähetystöstä tai edustustosta voimassaolevat passi- ja viisumimääräykset ja he ovat itse vastuussa määräysten noudattamisesta. Mikäli pohjoismaiden kansalainen matkustaa ilman passia tai henkilökorttia on suositeltavaa, että hänellä on mukanaan jokin muu viranomaisen myöntämä asiakirja. Viranomaiset voivat tarvittaessa vaihtaa matkustajan henkilöllisyyteen liittyviä tietoja henkilöllisyyden tarkistamiseksi.


Ilmoitus sisältää lähetystunnuksen ja noutopaikan osoitteen. Valmista passia noutaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi ja esitettävä lähetystunnus. Passia ei luovuteta ilman sitä.


Ilman passia kulkeva voi saada jopa 770. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Satunnaiselle matkailijalle lienee helpompaa matkustaa kylmän viileästi Helsinkiin ilman passia ja tehdä katoamisilmoitus Suomessa.


Säilytä lähetystunnus huolellisesti. Voihan siitä rajan yli mennä vaikka kumiveneellä jos ei jää kiinni. Mutta vaikka matka voi onnistua ilman passia , niin kyllä se passi pitää olla mukana (tai henkilökortti).


Eihän EU rajoilla mitään passeja tarkasteta, mutta jos sattuu jotain niin kyllä siitä passittomuudesta tulee hankaluuksia. Kaivan taskusta päivän Iltalehden, joka uutisoi kansanedustaja Salon päässeen laivalle ilman passia tai henkilökorttia. Voisitkohan sitten soittaa tälle herra Erkki Uitille? Eräs toinen henkilö on päässyt hänen avullaan laivaan, vetoan näyttämällä lehtijuttua. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia , kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen.


Tarvitseeko passia viroon Passi tai virallinen henkilötodistus pitää olla, kelakortti ei ole henkilötodistus. Matkustajan on Schengenin sopimuksesta huolimatta pidettävä mukanaan voimassa olevaa matkustusasiakirjaa ( passia tai uudenmallista henkilökorttia). Laivayhtiöt hyväksyvät yleensä rikosilmoituksen puuttuvan passin tai henkilökortin.


Tietoa matkustusasiakirjojen hankinnasta poliisin internetsivuilta: Passi ja henkilökortti. Tapauksia, joissa yritetään matkustaa ilman voimassaolevaa passia ,. Juuri palasin reissulta ja turhaan hommasin passin. Ei missään kysytty, ei edes. Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja Tallinnan matkalle mukaan!


Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Matkustajan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ja ikänsä. Iän todistamiseksi hyväksytään passi, ajokortti, henkilöllisyystodistus tai kuvallinen KELA-kortti. Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Tiedot tarkistetaan lähtöselvityksessä.


Express- passia voi hakea mistä tahansa lupapalvelupisteestä, mutta huom! Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin lupapalvelupisteeseen ja Pasilan poliisitalolle Helsinkiin. Viro : matkustustiedote.


Poliisin jutussa on ohjeet myös nykyaikaisesta passin hakemisesta R-kioskin avustuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit