keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Ylen budjetti 2019

Yle-veron osuus kokonaistuotoista oli 9prosenttia eli lähes 4miljoonaa euroa. Ohjelmiin ja sisältöihin eri medioissa Yle käytti yli 3miljoonaa euroa. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Paljonko hyödyt palkkojen veroalesta vai jäätkö maksajaksi? Mun budjetti -kone listaa budjettiesityksen vaikutukset lompakkoosi.


Yle listasi budjettiesityksen käytännön vaikutuksia. Palkkaveroale hyödyttää erityisesti pienituloisia. Maksajia ovat tupakoijat, autoilijat ja suurituloiset. Paisuva yleisradioyhtiö ei ole mikään luonnonlaki.


Esimerkiksi Tanskassa paikallisen yleisradion rahoitusta karsitaan ja tehtäviä rajataan tiukasti. Rahoituksen leikkaaminen Tanskan mallin mukaisesti on yksi tapa. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Yhden griippenin lähtöhinta oli muistaakseni miljoonaa. Lakkauttamalla Yle saamme samalla rahalla griippeniä vuodessa.


Ylen budjetti 2019

Kymmenen vuoden päästä meillä olisi griippeniä. Eli lakkautetaan Yle ja muutetaan yle vero hävittäjäveroksi. Tasavallan presidentti nimitti 10. Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokrattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Studioon tulevaisuudentutkija Aleksi Neuvonen, Demos Helsinki, tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja, Ellun kanat ja toiminnanjohtaja Kaisa Vatanen, Kalevi Sorsa -säätiö.


Word sarkaimet

Word for Office 3Outlook for Office 3Word for Office 3for Mac Outlook for Office 3for Mac Wordin. Kirjoita mittaus SARKAIN kohdan. Jo perussarkaimilla pärjää, mutta mahdollisuuksien tietäminen ja osaaminen auttaa varmasti työskentelyä. Mysö sarkaimet on harvoin tiedetty ominaisuus. Kun haluat asettaa omat sarkaimet , ei standardisarkaimia tarvitse poistaa aluksi, sillä Word poistaa automaattisesti asetetun sarkaimen vasemmalta puolelta standardisarkaimet.


Word sarkaimet

Asetettuja sarkaimia Word ei poista automaattisesti. Vierailija: Miten? Nyt näkyy vain valkoinen paperi. Sarkaimet on pakolliset. Tarvitsen reunoille ne mitat.


Line numbers ja Apply to pitää olla word document. Mutta mitä tarkoitat sarkainmerkeillä? Haluatko vaihtaa sarkaimet vai, kun siellähän näkyy viivaimessa wordin oletussarkaimet. Se viivainhan tässä juuri puuttuu, jotta voi esim.


Voit lisätä omia sarkaimia seuraavasti. Napsauta hiiren vasemmalla painikkeella sarkainmerkki painiketta niin monta kertaa, että löydät haluamasi merkin. Ensin Tyhjennä kaikki, painikkeesta Tyhjennä kaikki. Sitten laita kohtaan Oletussarkaimet: cm. Paina sen jälkeen OK.


Asetukset on tehtävä sekä asiakirjassa, että ylätunnisteessa. Tekstin leveys on noin cm. Fontti on Times New Roman, fonttikoko ja riviväli 0. Tässä videossa otetaan käyttöön Wordin alatunniste ja perehdytään samalla hieman sarkainten sielunelämään.

tiistai 29. joulukuuta 2020

Yrityskirje malli

Kaupunki palveluna- eli City as a Service - malli on uudenlainen tapa vastata kasvaviin ja monimuotoistuviin palvelutarpeisiin. Kari Elkelä Tutkijasta tutkijaksi työelämäkerta Olen asettanut tälle työelämäkerralle kolme tavoitetta: informatiivisuus, hauskuus ja rehellisyys, joista viimeinen on julmin. Viherkerroin on kaavoituksessa ja pihasuunnittelussa käytetty työkalu, jolla on mahdollista lisätä tonttien istutuksia ja hulevesirakenteita.


Alun perin Berliinissä kehitetty malli on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti, ja se on otettu käyttöön myös useissa suomalaisissa kaupungeissa. Opiskeluoikeuden eväämisestä päättää koulutuspäällikkö. Varhaisen mukaantulon malli poissaoloihin puuttumisessa Opiskelijan velvollisuuksiin kuuluu osallistua opetukseen. Jos opiskelija joutuu olemaan poissa opetuksesta, opiskelijan pitää ilmoittaa poissaolosta välittömästi ryhmänohjaajalle tai opettajalle, jonka tunnilta hän joutuu olemaan poissa. Kuntakokeilusta kuuluu 2. KUNTAKOKEILUSTA KUULUU SISÄLLYSLUETTELO 1. Tavoitteet ja saavutukset 3. Hän on punahiuksinen, 29-vuotias, tatuoitu, lävistetty, 1senttimetriä pitkä ja käyttää kokoa 52.


Kyllä, tällainen nainen on lyönyt itsensä läpi perinteisen näköisiä malleja ihannoivassa. Muistan selkeästi, kun projektityöskentelyä aloitettaessa vaikein vaihe oli se, jossa meillä oli jo alustava sopimus yhteistyöstä, mutta oli aika sopia sen tarkasta sisällöstä.

maanantai 28. joulukuuta 2020

World map

World map

When you have eliminated the JavaScript , whatever remains must be an empty page. The map above is a political map of the world centered on Europe and Africa. Representing a round earth on a flat map requires some distortion of the geographic features no matter how the map is done.


World map

More about the world. Find Any City on a map ;. Countries That Drive on the Left. Learn about how countries are governed and who governs them. Fascinating facts about the planet we live on. A free collection of continent, country, globe, usa and world images.


All right reserved. A clickable maps of world countries, cities and regions. Build your own mapping portal and publish it to the world or to just a few collaborators. However Compare Infobase Limited and its directors do not own. This site contains various forms of free information including maps, tabular data sets, and written descriptions about world missions and bible translation status.


WorldMap is open source software. A new website is now live: Historical Map Chart ! The Detailed Africa , Detailed Asia, and Oceania maps are now live! Drag and drop countries around the map to compare their relative size. Is Greenland really as big as all of Africa?


A great tool for educators. Our range of maps is continuously extended and updated.

perjantai 25. joulukuuta 2020

Yksityinen myy yritykselle verotus

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Elinkeinonharjoittajan verotus. Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns.


Käyttöoikeus päättyy, jos veroilmoitus tai tehty verotuspäätös peruutetaan. Kaupan kohteena voivat olla yhtiön osakkeet tai osuudet, jolloin myyjänä on osakas, tai yrityksen liiketoiminta, jolloin myyjänä on yritys. Verot maksaa myyjä. Täytyykö myymästään tavarasta maksaa jotain veroa? Onko myyntisummalla merkitystä?


Jos yksityishenkilö myy jonkun tavaran, vaikkapa tietokoneen, joko yritykselle tai toiselle yksityishenkilölle, on merkitystä sillä, onko tuote uusi vai käytetty. Vastaus Nimetön Yritys haluaa. Kun autoa on käytetty sekä liiketoiminnan ajoihin että yksityisajoihin, auton myynti on arvonlisäveroton. Jos yritys myy ainoastaan verotuksen ulkopuolisia tavaroita tai palveluita, se ei ole arvonlisäverovelvollinen. Hän on kunnostanut autoa ja ajanutkin sillä pari kesää.


Jaakon on ilmoitettava tämä tulo omassa verotuksessaan. Jos suomalainen yritys myy tavaraa toisessa EU-maassa arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkitylle yritykselle ja tavara kuljetetaan Suomesta toiseen EU-maahan, myynti on veroton yhteisömyynti. Suomalaisella yrityksellä tulee olla näyttö tavaran kuljetuksesta, esimerkiksi kuljetusliikkeen lasku tai muu vastaava.

torstai 24. joulukuuta 2020

Vuokralaisen velvollisuudet

Huoneiston kunnon valvomiseksi ja remonttitarpeen kartoittamiseksi. Käynnistä pitää vuokralaisen kanssa sopia etukäteen, ilman lupaa vuokranantaja ei saa tulla. Mitä jos ei yllättävän tilanteen vuoksi joskus pystykään maksamaan vuokraa ajallaan?


Ota tällöin heti yhteys vuokranantajaan ja kerro tilanteesi. Osa huolellista hoitoa on asunnon säännöllinen siivoaminen sekä puhtaanapito. Tästä oppaasta löydät tietoa ja vinkkejä aina vuokra-asunnon etsimisestä vuokrasuhteen päättymiseen. Sinulla on velvollisuus. Laaja tietopaketti mm.


Vuokran määrä lukee vuokrasopimuksessa. Joskus eteen tulee tilanne, jossa vuokranantaja päättää myydä omistamansa asunnon. Tällöin herää kysymys siitä, miten myynti vaikuttaa asunnossa asuvan vuokralaisen ja vuokranantajan väliseen vuokrasuhteeseen.


Omalla kustannuksella saa tehdä pie. Jos vuokranantaja ei huolehdi tarvittavista korjauksista, on vuokralaisella oikeus purkaa sopimus. Näin myös siinä tapauksessa, että asunnossa asuminen aiheuttaa asukkaalle terveydellistä vaaraa. Velvollisuuksista tärkein on tietenkin vuokran maksaminen — se ei kuitenkaan ole ainoa.


Oikeuksiakin toki on, kuten oikeus nukkua yönsä rauhassa. Kokemuksia asumisesta. Mitä asuinalueita et voi suositella pahimmalle vihamiehellesikään? Missäpäin on mukavinta asustella?

keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Yhdistyksen kirjanpito kirja

Luotettava ratkaisu sähköiseen taloushallintoon. Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Kirja ei ole vielä ilmestynyt. Käytännön kirjanpito on selkeä ja toimiva kirjanpidon perusteos, josta varmasti löydät monenlaiset kirjanpito ohjeet.


Yhdistyksen kirjanpito kirja

Liitteenä on kirjanpitolaki ja -asetus sekä osia elinkeinoverolaista, osakeyhtiölaista, avoimia ja kommandiittiyhtiöitä koskevista laeista sekä arvonlisäverolaista ja asetuksesta. Yhdistyksen ja säätiön talous, kirjanpito ja verotus. Lisätietoja kirjanpito - ja tilinpäätöspalveluista sekä niiden tilaamisesta saa asiakaspalvelusta. Keskisuuren yhdistyksen tai organisaation kirjanpito. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään?


Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Minulla on oman toiminimeni tositteet mapissa ja sinne tulostin myös kirjanpidon. Lisäksi kirjanpito on Dropboxissa.


Teen myös sellaisia kirjanpitoja, joissa tositteet on skannattu ja koko kirjanpito ja tositteet ovat tietokoneella ja lisäksi Dropboxissa ja olen varmuuden vuoksi myös vuoden lopussa kopioinut tilikauden koko materiaalin CD:lle. Ilmainen kirjanpito ohjelma saattaa olla jo koneellasi. Pienehköön kirjanpitoon käy varsin hyvin taulukkolaskenta ohjelma, esim. Exel tai Works tietokantaohjelma, Open Office ohjelmistopaketti sisältää myös ilmaisen tietokantaohjelman.

tiistai 22. joulukuuta 2020

Yhdistyksen tilinpäätöksen julkisuus

Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Tilinpäätöksen käsittely. Julkisuus ei kuitenkaan koske salaisen äänestyksen tai vaalin äänestyslippuja, joten niitä ei tule liittää julkisiin pöytäkirjoihin.


Lakiin perustuvaa nähtäväksisaantioikeutta ei kuitenkaan ole yhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirjoihin. Jos yhteisö laatii vuosikertomuksen tapaisen dokumentin (esimerkiksi yhdistyksen laatima toimintaa kuvaava kertomus), jota ei julkaista yhdessä tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen kanssa, on suositeltavaa nimetä tällainen dokumentti väärinkäsitysten välttämiseksi joksikin muuksi kuin toimintakertomukseksi. Osakeyhtiön ja osuuskunnan kohdalla tilinpäätöksen ilmoittamisen laiminlyönti voi johtaa yrityksen poistamiseen kaupparekisteristä. Poistomenettelyyn voi joutua sekä toimimaton että toimiva osakeyhtiö tai osuuskunta. Lue lisää poistomenettelystä, kun tilinpäätöstä ei ole ilmoitettu.


Kaupparekisteriin on toimitettava rekisteröitäväksi hallituksen jäsenen tai toimitusjohtajan ilmoitus tilinpäätöksen vahvistamisen päivämäärästä ja yhtiön voittoa koskevasta yhtiökokouksen päätöksestä (ks. kysymys 2). Tämän vuoksi nido lomakkeeseen yhtiökokouksen pöytäkirja tai pöytäkirjanote.

maanantai 21. joulukuuta 2020

How many states are on the pacific coast in the west?

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Ne hyväksytään yhdistyksen sääntömääräisessä kokouksessa. Toimintasuunnitelma ja talousarvio ovat vuositasolla yhdistyksen toiminnan keskeisimmät ohjausvälineet.


Hyvän toimintasuunnitelman voi kirjoittaa monella tavalla. Tärkeää on, että se kuvaa selkeästi yhdistyksen toiminnan rakenteita ja sisältöjä. Niistä määrätään laissa ja säännöissä.


Silloin kun yhdistyksessä on käytössä kahden kokouksen malli , puhutaan kevät- ja. Tulo ja menoarvio malli Talouden suunnittelu Marta. Meillä on tavoitteita ja unelmia, joiden toteuttaminen vaatii usein säästöjä. Kukkaron herraksi -ohjelmassa. Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1. Tulo - ja menoarvio on laskelma, jolla arvioidaan oman talouden tasapainoa esimerkiksi vuoden ajalta.


How many states are on the pacific coast in the west?

Monet lainanantajat vaativat arvion haettaessa isompia lainoja, sillä sen avulla on helpompi arvioida hakijan kykyä selviytyä lainan kuluista. Arvio on hyödyllistä tehdä vaikkei lainaa olisi hakemassakaan, sillä kun listaa omat tulonsa ja kulunsa pidemmältä aikaväliltä, on helpompi. Mainitse hankkeen mahdollinen oma tuotto sekä muut samaan hankkeeseen haetut ja jo saadut apurahat sekä muut varmistuneet tulot. Hyväksytään toimikauden tulo - ja menoarvio sekä päätetään yhdistyksen.

perjantai 18. joulukuuta 2020

Vuosiilmoitus osingosta 2018 sähköisesti

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Anna tiedot sähköisesti , jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaa tulonsaajaa. Vuosi-ilmoitus annetaan vuosittain tammikuun loppuun mennessä edelliseltä kalenterivuodelta.


VHp yleisestä tiedonantovelvollisuudesta § ja momentit). Palkkojen vuosi-ilmoitusten jättöpäivä lähenee. Muista, että kun ilmoitus annetaan sähköisesti , se täytyy jättää viimeistään 3. Työnantajan vuosi-ilmoituksen lisäksi myös samana päivänä 3. Osinkojen vuosi-ilmoitus koostuu yhteenvedosta ja erittelyistä.


Sekä yhteenveto että erittelyt on aina annettava. Silloin osingonsaajan katsotaan nostaneen osingon. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Jos vuosi-ilmoitus annetaan paperilomakkeella, ilmoitus on annettava osingon nostettavissaolovuotta seuraavan kalenterivuoden tammikuun loppuun mennessä.


Vuosi-ilmoituksen tiedot on annettava sähköisesti , jos vuosi-ilmoitus koskee viittä tai useampaatulonsaajaa. Velvollisuus antaa tiedot sähköisesti ei koske luonnollista henkilöä eikä kuolinpesää, ellei kyse ole elinkeinotoimintaan taikka maa- tai metsätalouteen liittyvästä toiminnasta. Listaamattomasta yhtiöstä nostetusta osingosta on veronalaista pääomatuloa, jos osinko on enintään osakkeen matemaattisesta arvosta.


torstai 17. joulukuuta 2020

Yksityistie haku

Toiminto käynnistää haun antamillasi hakuehdoilla. Rajauksen maksimikoko on km, joka lasketaan rajauksen ympäri piirretyn suorakaiteen piirin mukaan. Jos tällaisesta lakkauttamisesta aiheutuu kulkuyhteyksien katkeaminen, uudet kulkuyhteydet on järjestettävä antamalla niitä varten tarpeelliset oikeudet.


Syötä kenttään kiinteistötunnus. Rakennus-Riola Oy on kokenut rakennusalan ammattilainen. Tämä laki koskee kaikkia yksityisiä teitä, sellaisia teitä lukuun ottamatta, joita vain asianomaisen kiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää.

Perusparannusavustuksen haku hankkeissa, joissa ELY-keskus on mukana. Valtionavustus miljoonaa. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK kouluttaa nuoria ja aikuisia sekä tekee soveltavaa tutkimusta ja kehitystyötä. Sähköinen haku aukeaa noin kuukautta aiemmin, jolloin palvelupisteistä ja kaupungin nettisivuilta on saatavana paperisia lomakkeita.


Vaasan kaupunki myöntää vuosittain kunnossapitoavustuksia järjestäytyneille tiekunnille kuntatekniikan johtajan päätöksen mukaan. Tiedot yrityksistä, tuotteista ja palveluista helposti ja nopeasti fonecta.

Vuorotteluvapaan sijainen palkka

Muun työn tekeminen vuorotteluvapaan aikana on siten ristiriidassa järjestelmän tarkoituksen kanssa. Työntekoa vapaan aikana ei ole kuitenkaan kielletty. Tällöin korvaus perustuu niin sanottuun soviteltuun päivärahaan. Jos olet kokoaikatyössä, voit sopia työnantajasi kanssa vuorotteluvapaasta, joka voi kestää yhtäjaksoisesti vähintään 1ja enintään 1kalenteripäivää.


Vuorotteluvapaan kesto. Lähetä hakemuksesi vasta, kun viimeinen vapaata edeltävä täyden palkanmaksukauden palkka on maksettu.

Täytä hakemuksesi sähköisesti työttömyyskassan omassa WebKassa-palvelussa ja liitä siihen tarvittavat todistukset pdf-muodossa. Tutustu niihin tarkemmin Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassan sivuilta. Edellä sanottua ei edellytetä, jos sijainen on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias, tai alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään yksi vuosi).


Pidentämisestä on kysymys silloin, kun esim. Työhistoria-aikaa laskettaessa otetaan lisäksi huomioon työhön rinnastettavana aikana äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainrahakaudet, erityishoitorahakaudet, hoitovapaa-aika sekä varusmies- ja siviilipalvelusaika. Työskentely, palkka ja muut tulot vuorotteluvapaalla.


keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Yrityksen siirtäminen puolisolle

Myy asunnonpuolikas puolisolle alimpaan verottajan hyväksymään hintaan ja tee kauppasummasta nollakorkoinen velkakirja jossa on uskottava lyhennysohjelma. Sitten puolisosi siirtää rahaa kuukausittain tilllesi velan lyhentämiseksi. Tuon pitäisi pitää verottaja tyytyväisenä.


Itselleen, puolisolleen tai alle 14-vuotiaalle perheenjäsenelle ei voida maksaa palkkaa. Varojen siirtäminen yksityistalouteen tapahtuu yksityisnostoina. Koska palkanmaksu ei ole mahdollista, ei yrittäjä voi ottaa itselleen luontoisetuja (esim. lounasetu ja autoetu) tai vähentää henkivakuutusmaksujaan yrityksen verotuksessa. Emme ole epähuomiossa aikanaan vaatineet veroilmoituksella alijäämähyvityksen siirtämistä minun hyväkseni.


Olisin voinut hyödyntää sitä omassa verotuksessani. Voiko alijäämähyvityksen siirtämistä puolisolle vaatia jälkikäteen. Pääsäännön mukaan yrittäjän pääomatuloa on määrä, joka vastaa prosenttia (verovelvollisen niin vaatiessa tai prosenttia) yrityksen nettovarallisuudelle lasketusta tuotosta. Näin laskettu pääomatulo-osuus verotetaan prosentin verokannan mukaan. Avioehtosopimuksella voidaan myös määrätä, että puolisolla ei ole avio-oikeutta tiettyyn toiselle puolisolle kuuluvaan omaisuuteen, esimerkiksi tämän perintönä saamaan maatilaan.


Tämä määräys merkitsee sitä, että puolisoiden kesken jaetaan tasan kaikki muu omaisuus paitsi avioehtosopimuksessa mainittu maatila.

maanantai 14. joulukuuta 2020

Yrittäjyys artikkeli

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy! Suomalainen Noora Buser tutki väitöskirjassaan tiedon merkitystä innovaatioihin.


Yrittäjyys artikkeli

Hänen mukaansa yritykset eivät ymmärrä, että parhaat ideat tulevat, kun ihmiset keskustelevat ja tekevät oivalluksia. Uutta tietoa tytöistä: ennen he halusivat olla kampaajia, mutta nyt heillä on mielessään myös yrittäjyys ja poliisin työ 22. Yle Uutiset Suomessa koulutus­alat ja työmarkkinat eriytyvät vahvasti sukupuolen mukaan.


Samoin kuin urheilussa ja muissa taitolajeissa, yrittäjyydessäkin jollakulla voi olla sisäsyntyisiä ominaisuuksia, luonteenpiirteitä tai kotoa saatuja tapoja, jotka tekevät toisista luontaisemmin yrittäjiä kuin toisista, hän kuvailee. Kuinka yrittäjyys vaikuttaa henkilökohtaiseen talouteesi 20. Yrityksen perustaminen - Kuinka varmistat yrityksesi kasvun? Milloin yrittäjä saa palkkaa? Linjaukset laadittiin laajan asiantuntijaverkoston yhteistyönä.


Yrittäjän budjetin suunnittelu 28. Ne yltävät varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Ilman riittävää yrittämisintoa yhteiskunnan työllistämismahdollisuudet heikkenevät. Kun yritystoiminta on saatu hyvin käyntiin, ei moni enää vaihtaisi yrittäjästä palkansaajaksi.


Yle kritiikki

Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot. Taidekritiikin tulevaisuus on haastava, mutta polarisoituvassa maailmassa kritiikki on sivistyksen ytimessä, kirjoittaa Kalle Kinnunen.


Kritiikki on sivistyksen ytimessä, Kalle Kinnunen kirjoittaa. Mitä on kritiikki ?

Ankarin kritiikki annetaan taide- ja musiikkikoulutuksessa, ja puuseppämestarien suusta muotoilualalla. YLE -keskustelusta puuttuu silmiinpistävästi yksi taho: journalismi-yliopistot, alan tutkijat ja professorit. Kritiikkiä tarvitsevat kaikki: tekijät, katsojat ja tv-yhtiöt.


Tv- kritiikki on palvelujournalismia, jossa katsojat ovat ensisijaisia palveltavia, sanoo Virtanen. Mutta olemme tietoisia, että tekijätkin kaipaavat palautetta. Nykyään kritiikki ei erittele, analysoi eikä paneudu ohjelmiin tarpeeksi, lataa ohjaaja Matti Ijäs.


Jos YLE :n toiminta tulee verovaroin rahoitettavaksi, lienee kansalaisilla silloin myös oikeus sanoa sanottavansa sen suhteen, miten nuo rahat käytetään.

Ainakin demokraattisesti toimivassa maassa olisi näin.

torstai 10. joulukuuta 2020

Ytj yhdistysrekisteri

Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta.


Tutustu hakuohjeeseen. Yhdistysrekisteri Rekisterissä 16. Verohallinnon perustiedot. PRH pitää yhdistysrekisteriä, johon merkitään rekisteröityjä yhdistyksiä koskevia tietoja.


Rekisteriin merkitään esimerkiksi yhdistyksen säännöt ja nimenkirjoittajat eli henkilöt, joilla on oikeus toimia yhdistyksen puolesta. Katso yrityksen perustiedot maksutta YTJ -yrityshausta. Siirry YTJ -yrityshakuun.


Laajemmat kaupparekisteritiedot, esimerkiksi hallituksen kokoonpanon, yrityksen toimialan tai osakepääoman suuruuden, saat PRH:n Virre-tietopalvelusta. Perustiedot yrityksistä ovat maksuttomia. Muut tiedot voi helposti maksaa verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.


YTJ -palvelussa voit valtuuttaa asiamiehen tekemään ilmoituksia yrityksen puolesta. Asiamies voi tehdä ilmoituksen myös ilman valtuutusta, mutta silloin vastuuhenkilön pitää allekirjoittaa ilmoitus erikseen. Lue lisää valtuuttamisesta.


Se on eri rekisteri, kuin PRH:n ylläpitämä Yritys- ja yhteisörekisteriin, YTJ , johon Y-tunnukselliset yritykset ja yhteisöt rekisteröidään. Ilmoitus on maksuton. Rahanpesulain mukaisesti PRH merkitsee kaupparekisteriin yrityksesi edunsaajiksi hallituksen jäsenet, toimitusjohtajan tai muun vastaavassa asemassa olevan henkilön.

keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Yhdistyksen hallituksen kokous

Varaa heti - Agoda takaa hinnan! Paras valikoima ja parhaat hinnat. Ota yhteyttä tänään! Kun yhdistyksen kokous on päättänyt yhdistyksen purkamisesta, hallituksen on huolehdittava momentissa tarkoitetuista purkautumisesta johtuvista selvitystoimista, jollei yhdistyksen kokous ole valinnut hallituksen tilalle tehtävään yhtä tai useampaa muuta selvitysmiestä.


Hallituksen puheenjohtajien toimikausi on järjestöissä yleensä vuoden.

Vaikka hallituksen puheenjohtajan (ja hänen ollessa estyneenä varapuheenjohtajan) tehtävä on luonnollisesti johtaa hallituksen kokouksia, on järjestön säännöissä voitu määrätä jotain muuta yhdistyksen kokousten puheenjohtamisesta. Myös yhdistykseen kuulumaton voi toimia yhdistyksen kokouksen puheenjohtajana. Periaatteessa niitä pidetään riittävän usein, jotta yhdistyksen asiat tulee hoidettua kunnolla. Tässä luvussa esitellään lyhyesti kokoukseen liittyvät hallinnolliset asiat sekä hallituksen tehtävät ja vastuu.


Tarkastuksen yhteydessä palautetaan mieleen mitä edellisessä kokouksessa päätettiin. Yhdistyksen hallinto. Sääntömääräiset kokoukset ovat yhdistyksen tärkeimpiä kokouksia.


Niistä määrätään laissa ja säännöissä.

Yrittäjän veroprosentti

Pääsäännön mukaan yrittäjän pääomatuloa on määrä, joka vastaa prosenttia (verovelvollisen niin vaatiessa tai prosenttia) yrityksen nettovarallisuudelle lasketusta tuotosta. Näin laskettu pääomatulo-osuus verotetaan prosentin verokannan mukaan. Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää?


Tähän vaikuttaa tietysti paljon se, onko tarkoitus ottaa voitot ulos mahdollisimman pian vai mieluummin minimoida verojen maksamista pitkällä aikavälillä. Verotus kohdistuu nettotuloon, ts. Jos yrittäjä ei ole arvonlisäverovelvollinen, ei hän myöskään laskuta arvonlisäveroa. Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista. Eläkkeensaajan tuloveroaste kertoo maksettavien tuloverojen ja veronluonteisten maksujen osuuden eläkkeestä kyseisellä tulotasolla.


Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Työnantajamaksut kevenevät ja kilometrikorvaus nousee.


Vuodenvaihteessa otetaan käyttöön myös tulorekisteri. Tulos verotetaan yrittäjän ansio- tai pääomatulona. Jos olet kuitenkin vasta aloittamassa yrittäjyyttäsi, suosittelemme harkitsemaan ammattilaisen apua esimerkiksi veroasioihin liittyviin velvollisuuksiin liittyen.


maanantai 7. joulukuuta 2020

Yrittäjän velvollisuudet

Käsittelemme koulutuksessa uuden työaikalain ja sen muutosten vaikutusta palkkahallintoon. Mitä muutoksia säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin on tulossa? Mitään rakettitiedettä yrittäjyys ei ole, ja yritystoiminnasta ovat selvinneet hyvin monenlaisella taustalla ja erilaisella koulutukselle varustetut eri-ikäiset ihmiset.


Sinäkin selviät, kun muistat nämä velvollisuudet. Ongelmien välttämiseksi yrittäjän tulee ennen yritystoiminnan aloittamista ottaa selkoa velvollisuuksistaan. Eläkevakuutuksia saa joko vakuutusyhtiöstä tai eläkekassasta. Yritystoimintaa aloittaessa yrittäjän ensimmäinen velvollisuus on selvittää, tarvitaanko kyseiselle toiminnalle lupa tai täytyykö sen aloittamisesta toimittaa ilmoitus viranomaisille.


Velvoitteista taloudelliset velvollisuudet koskettavat kaikkia yrittäjiä toimialasta riippumatta. Useat yrittäjän velvollisuudet ovat myös sellaisia, että hoitamalla ne hyvin ja huolella, varmistat myös yrityksesi menestyksen. Netvisorin Senior business analyst Marja-Liisa Lohtander on tehnyt vuosia töitä yritysten parissa. Työnantajan velvollisuudet , työntekijän palkkaaminen, palkanmaksu, työsuhdelomakkeet Työnantajan ABC - yrittajat.


Yrittäjän vastuut ja velvollisuudet työnantajana. Jos yrittäjän tulot ovat pienet, hän saa päivärahan vähimmäismääräisenä.

Vr asiakirjat

VR :n tilat, joissa käsitellään henkilötietoja, on toimitilaturvallisuusohjeiden mukaisesti suojattu kulunvalvonnalla. Vain erikseen nimetyt henkilöt pääsevät niihin käsiksi. Tarkempi ohjeistus löytyy Trafin verkkosivulta. Viisumihakemukseen tarvitset liitteeksi seuraavat asiakirjat : Allekirjoitettu viisumianomuskaavake. Passi, jonka tulee olla voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen.


VR Transpointin kuljetuksissa käytetään 22. Virallinen passikuva, joka on alle puoli vuotta vanha. Vakuutusyhtiön antama todistus siitä, että matkavakuutuksesi on voimassa. Asiakirjat hävitetään tietoturvaohjeiden mukaisesti. Sähköisessä muodossa olevat asiakirjat ja tiedot on suojattu VR :n tietoturvakäytännön mukaisesti käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla sekä ulkoista tunkeutumista vastaan palomuureilla.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. VR -Iso-Heikkilä: tällä hetkellä kpl vapaita toimitiloja, tutustu tästä! Kauppalehden toimitilahaku löytää vapaat myytävät ja vuokrattavat toimitilat helposti ja. Uimaharjun, Kelvän ja Heinäveden rautatieasemat tontteineen ovat parhaillaan Senaatti- kiinteistöjen myyntilistalla.


Mikäli postitat asiakirjat , suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä, jotta voit seurata lähetyksen kulkua.

perjantai 4. joulukuuta 2020

Yrityksen nimen rekisteröinti

Ennen rekisteröintiä PRH tutkii ehdotetun nimen rekisteröitävyyden. Esimerkiksi seuraavat asiat ovat keskeisiä: Toiminimilain mukaan yrityksen nimen on oltava yksilöivä ja erottauduttava aikaisemmista nimistä. Tutki etukäteen, onko uudelle yritykselle pohtimasi nimi rekisteröitävissä. Huomioithan, että yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa vasta, kun sitä koskeva ilmoituksesi on saapunut vireille. Kun rekisteröit yrityksesi nimen , muut eivät saa käyttää sitä.


Yrityksen nimen valitseminen.

Saat antaa PRH:lle varsinaisen toiminimiehdotuksesi sekä sille kaksi varavaihtoehtoa. PRH tekee lopullisen päätöksen siitä, saatko rekisteröityä nimi-ideasi omaan käyttöösi. Jos kuitenkin haluat rekisteröidä toiminimellesi erillisen nimen , tapahtuu se rekisteröitymällä kaupparekisteriin ja maksamalla käsittelymaksu (sähköinen ilmoitus 60€, paperinen 115€). Tällöin saat nimellesi suojan, eli kukaan muu ei saa käyttää samaa toiminimeä elinkeinotoiminnan harjoittamiseen.


Perusilmoituksen saa tehdä sellainenkin yritys, joka ei ole siihen velvollinen. Esimerkiksi luoton vakuutena käytettävä yrityskiinnitys voidaan vahvistaa vain rekisteröidyn yrityksen omaisuuteen. Rekisteröinti on tehokkain tapa suojata yrityksen toiminimi.


keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Yhdistyksen talousarvio

Hallitus laatii esityksen talousarvioksi ja yhdistyksen kokous hyväksyy sen valmistelevassa yleiskokouksessaan (yleensä syksyllä). Hallituksen on hoidettava taloutta yhdistyksen kokouksen hyväksymän talousarvion mukaisesti. Talousarvion toteutumista on seurattava sekä tilikauden aikana että sen päätyttyä. Suurempien poikkeamien syyt on selvitettävä ja käsiteltävä hallituksen. Jos yhdistyksessä toimintasuunnitelma on tapana valmistella marraskuussa seuraavalle vuodelle, myös talousarvio valmistellaan marraskuussa.


Jos taas toimintasuunnitelma valmistellaan tammikuussa, talousarviovalmistelukin tehdään tammikuussa.

Näin tuloslaskelmasta on helppo nähdä, onko talousarvio toteutunut. Kuka vastaa yhdistyksen taloushallinnosta ja kirjanpidosta? Yhdistysten hallitus on tärkein toimija taloushallinnossa. Tämä johtaa usein siihen, että talousarvio kopioidaan hyvin vähäisin muutoksin edelliseltä vuodelta eikä se vastaa todellisuutta ollenkaan. Toisaalta yhdistyksen jäsenetkin osoittavat asiaan juuri niin paljon mielenkiintoa, että heillä ei todellisuudessa ole minkäänlaista kontrollia yhdistyksen rahan käyttöön.


Yhdistyslain edellyttämä taloudenhoito On tärkeää, että yhdistyksen taloutta seurataan myös vuoden aikana (kuinka paljon rahaa on kulunut, kuinka paljon rahaa on jäljellä).

Yhdistyksen käteiskassan kirjanpito

Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Kaikki tositteet laitetaan mappeihin aikajärjestyksessä.


Samalla tavalla pidetään kirjaa käteiskassan käytöstä, eli kirjataan menot ja tulot selvästi omaan kassakirjanpitoon. Yhdistyksen täytyy tehdä jokaiselta tilikaudelta tilinpäätös. Tilikausi on yleensä yksi kalenterivuosi (kk). Käteiskassoista pidetään erillistä maksuperusteista kirjanpitoa, joka liitetään esimerkiksi neljännesvuosittain yhdistyksen kirjanpitoon. Järjestetään tapahtuma, jossa kuluu euroa.


PK-yritysten ja yhdistysten kirjanpito ja varsinkin tilinpäätösten teko on onneksi vähän yksinkertaisempaa kuin suuryritysten. Pienet yritykset saavat käyttää hyväkseen erinäisiä helpotuksia. Lisäksi jokaisen yhdistyksen on laadittava omat säännöt, jotka ovat kuin yhdistyksen selkäranka, josta käy esille yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot.


Projektit taloushallinnossa Projektit ja hankkeet ovat erillinen osa yhdistyksen toimintaa, vaikka ne perustuvatkin yhdistyksen sääntöjen :ään Projekteilla ja hankkeilla on oltava erillinen kirjanpito. Kannattaa lisäksi pitää luetteloa laskuista, joista yhdistys ei ole vielä saanut maksua. Hallituksen on huolehdittava siitä, että yhdistyksen kirjanpito on lainmukainen ja varainhoito.


tiistai 1. joulukuuta 2020

Yse 1998

Laadunvarmistus Tilaajan tavoitteena on, että urakka valmistuu sovittuna ajankohtana, sovitulla hinnalla ja ennen kaikkea sovitun laatuisena. YSE -ehtoja, kun rakennuttajan teke-mät sivu-urakat alistetaan pääurakoitsijalle. YSE -eh-toja ei ole tarkoitettu kuluttajakauppaan, sillä kulut - tajansuojasäännöksiä ei niissä ole otettu huomioon. Sopimustekniikka rakennusalalla YSE 98. Koulutuksen edellisen ohjelman löydät tästä.


Yse 1998

Tampere, Sokos Hotel Ilves. Selonoton perusteella ei synny minkäänlaista sopimussuhdetta tilaajan ja tarjouksen antajan välillä. Rakentaja, rakennuttaja - tiedätkö, mitä olet sopimassa ja millä ehdoilla?


Urakkasopimukset-kirjassa annetaan yleiskuva rakennuttamisesta ja urakoitsijoiden valinnasta sekä avataan urakkasopimusten ongelmakohtia yleisten sopimusehtojen pykäläjärjestyksessä. Rakennushankkeen maksujen etupainotteisuus, urakoitsijan henkilökohtainen vastuu kun oma pääoma menetetty? Niissä ei ole siis huomioitu kuluttajansuojalain säännöksiä. Nämä sopimusehdot on tarkoitettu elinkeinonharjoittajien välisiin rakennusurakkasopimuksiin. Rakennusura-kan yleisillä sopimusehdoilla on myös merkitystä alan yleisenä käytäntönä, käytön yleisyyden vuoksi.


Yleiset sopimusehdot eivät ole laki. Niiden kaikkia ehtoja pitää noudattaa vain, jos niin on sovittu.

Suositut tekstit