keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Yhdistyksen kokous sähköpostilla

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Mitä sähköinen kokous vaatii? Sähköistä kokousta varten yhdistyksen hallituksella on oltava käytössään salasanoilla suojattu verkossa oleva alue, jossa voi keskustella siten, että jokaisen keskustelijan voi tunnistaa.


Miten kokous järjestetään? Kokous voidaan järjestää online-kokouksena, jossa kaikki ovat samanaikaisesti paikalla.

Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen kokous hallituksen esityksestä. Jos yhdistyksen varsinaisena tarkoituksena on valtiollisiin asioihin vaikuttaminen (tarkoittaa lähinnä poliittisia puolueita), osallistumisoikeus voi olla vain kokouksen aikana. Kokouskutsu on asiakirja, jolla kokous kutsutaan koolle.


Käytännössä etäosallistuminen voidaan toteuttaa ennen kokousta esimerkitse kirjeitse, tekstiviestillä, sähköpostilla tai internetin kautta. Nuoriso- ja perhejäsenellä on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta.


Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kutsua vain Suomen Reserviupseeriliiton jäsenyhdistyk­sen puheenjohtajana aikaisemmin toiminut henkilö.

Koska yhdistyksen kokous ei ole mikään pysyvä toimielin eikä oikeuskirjallisuuden mukaan toimielin ensinkään, niin kyllä eroilmoitus hallituksen jäsenyydestä tehdään yhdistyksen hallitukselle - muutenhan eroaminen ei olisi lainkaan mahdollista kesken kauden. Ylimääräisiä kokouksia pidetään, jos hallitus tai yhdistyksen kokous katsoo sen tarpeelliseksi tai jos sitä kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä nimetyn asian käsittelyä varten kirjallisesti hallitukselta vaatii. Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä perusteluineen kirjallisesti tai sähköpostilla hallitukselle vähintään päivää ennen kokousta. Toimintakalenteriin listataan kaikki sen toimintakauden tapahtumat sekä päivämäärät. Olennaista on se, että kaikki asianomaiset tavoitetaan.


Esityslista kannattaakin lähettää osallistujille kokouskutsun yhteydessä. Alun perin kysymykseen vastasi Laila Moi, meillä tehtiin sääntömuutos, jossa kokous kutsutaan koolle sähköpostilla ja yhdistyksen tilojen ilmoitustaululla. Tämä on SF-Caravan Rutusakki ry:n blogi.


Yhdistys jatkaa Rutusakki-kerhon toimintaa 22. Todetaan, että yhdistyksella ei ole tällä hetkellä sääntöjen mukaista hallitusta, sillä yhdistyksellä ei ole puheenjohtajaa eikä varapuheenjohtajaa. Kokous on pidettävä päivän kuluessa vaatimuksen esittämisestä.


Vaatimus kokouksen pitämisestä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Kehitysvammatuki ry:n on kansalaisjärjestö, joka toimii kehitysvammaisten ihmisten, heidän perheidensä ja läheistensä edunvalvonta- ja tukiyhdistyksenä sekä edistää kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä. Hallituksen tulee kutsua yhdistyksen kokous koolle vähintään neljätoista (14) päivää ennen kokousta lähettämällä kutsukirje tai sähköpostilla niille jäsenille jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa tai ilmoittamalla Salon Seudun Sanomissa. Patentti- ja rekisterihallitus.


Kutsu yhdistyksen kokoukseen. Toimeenpanevana elimenä on hallitus.

Varsinainen kokous pidetään ennen huhtikuun loppua. Kevät- ja syyskokouksen kutsuu koolle hallitus. Jäseniltä perittävän liittymis- ja vuosijäsenmaksun suuruudesta päättää yhdistyksen varsinainen kokous.


Joensuun seudun Palveluskoira-yhdistys ry (JOSEPA) on perustettu 20. Josepa on reilun sadan jäsenen erittäin aktiivisesti toimiva ja elinvoimainen palveluskoirayhdistys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit