tiistai 19. tammikuuta 2021

Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Koulutuksessa käydään kattavasti läpi tilinpäätöksen laatimiseen liittyviä peruskysymyksiä. Seuraava koulutuspäivä: 12. Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä ilmoitettavat tiedot. Yleensä tilinpäätös on tehtävä viimeistään neljän kuukauden kuluessa tilikauden loppumisesta. Oleellinen asia on, että yhdistyksen tilinpäätös antaa oikeat ja selkeät tiedot yhdistyksen taloudellisesta asemasta sekä toiminnan tuloksista. Esimerkiksi jos tilikausi päättyi 31. Jos viimeinen jättöpäivä olisi lauantai tai pyhäpäivä, veroilmoituksen saisi jättää seuraavana arkipäivänä.


Yhdistykselle tekee vapaaehtoistyötä iso osa jäsenistä. Tarkastuskertomuksessa on mainittava, mitä tilinpäätöstä se koskee. Jos yhdistyksessä on useita toiminnantarkastajia, he voivat antaa yhteisen kertomuksen. Kertomuksessa on oltava lausunto siitä, sisältääkö tilinpäätös olennaisilta osin yhdistyksen tuotot, kulut, varat, oman pääoman, velat ja yhdistyksen antamat vakuudet.


Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Hallituksen jäsen, yhdistyksen toimihenkilö ja toiminnantarkastaja on vel­vollinen korvaamaan vahingon, jonka hän on toimessaan tahallisesti tai huolimattomuudesta aiheuttanut yhdistyk­selle. Sama koskee tätä lakia tai yhdistyksen sään­töjä rikkomalla yhdistyksen jäsenelle tai muulle ai­heutettua vahinkoa.


Tiedät, miten digitaalisuutta voidaan hyödyntää yhdistyksen talouden suunnittelussa ja tilinpäätöksessä. Sisältö: Miten yhdistyslaki huomioiden laaditaan yhdistyksen talouden peruslaskelmia ja mitä pitää huomioida niiden talouden suunnittelussa? Miten laaditaan pienen yhdistyksen kirjanpito ja tilinpäätös ? Toimintakertomus on tilinpäätöksen yhteyteen kuuluva erillinen asiakirja, jolla on tarkat sisältövaatimukset.


Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Jos kalenterivuoden aikana on päättynyt useita tilikausia, verotus päättyy viimeistään kuukauden kuluttua siitä, kun viimeisin tilikausi on päättynyt. Koska yhdistyksen toiminta-ajatus perustuu säännöissä määrätyn tarkoituksen toteut-tamiseen eikä taloudellisen edun tavoitteluun, yhdistyksen taloudellinen prosessi eroaa suuresti kaupallisista yhteistöistä. Kaupallisten yhteisöjen, kuten osakeyhtiöiden, tulot koostuvat pääosin liikevaihdosta, jota yhdistyksillä ei ole. Tilintarkastajana toimi Markku Koivumäki (KHT) sekä varatilintarkastajana Yngve Hämäläinen (HTM) PricewaterhouseCoopers oy:stä. Tulevat tapahtumat.


Taloushallinnon palvelut (ostolaskut, kirjanpito, palkanlaskenta ja tilinpäätös ) ostettiin Wasa Tilit Oy:ltä. Näiden tulostavoitteiden toteutumista arvioivat viras-ton yksiköt. Toiminnantarkastuskertomus on jätettävä hallitukselle viimeistään kaksi viikkoa ennen sitä yhdistyksen kokousta, jossa tilinpäätös on määrä vahvistaa.


Yhdistyksen tilinpäätös 2017

Monien järjestöjen säännöissä määrätään, että toiminnantarkastajan on saatava tilinpäätös ja siihen liittyvät dokumentit käsiinsä kuukausi ennen yhdistyksen kokousta. Mallisäännöt PDF-tiedostona. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n paikallisyhdistyksen mallisäännöt Ennakkotarkastettu 17. Y, rekisterinumero 206.


Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen! Kauden aikana pelattiin hyväkuntoisella kentällä yhteensä lähes 28. Tällaisessa tilanteessa anna veroilmoituksen liitteenä tilinpäätös. Täydennä sitä myöhemmin tilintarkastuskertomuksella ja yhtiökokouksen tiedoilla.


Katso myös kysymys 16. Paperilla veroilmoituksen voi antaa vain erityisestä syystä. Uusi kirjanpitolaki tuo kuitenkin helpotuksia pienyritysten ja mikroyritysten kokoluokissa oleville yhtiöille, sillä tilinpäätöksen liitetiedoissa ei enää vaadita niin paljon tietoja kuin aikaisemmin.


Myöskään paperista sidottua tasekirjaa ei enää tarvitse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit