tiistai 12. tammikuuta 2021

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on tasapainossa, kun tuloja ja menoja on yhtä paljon. Negatiivinenkaan tulos ei ole automaattisesti vaarallinen, eikä sitä esimerkiksi pidä yrittää salata, mutta se pitää ottaa huomioon seuraavan vuoden talousarviossa ja. Talous Yhdistyslain §:n mukaan hallituksen on hoidettava lain, sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti yhdistyksen asioita. Lain tulkinnan mukaan huolehtiminen yhdistyksen taloudesta ja omaisuuden hoidosta kuuluu hallitukselle.


Opas yhdistyksille Lue lisää. He tarkastavat, että menotositteet liittyvät yhdistyksen toimintaan. Jos yhdistyksellä on erilaisia jaostoja, kuten naistenkerho tai seniorikerho, jokainen jaosto vastaa omasta toiminnastaan ja taloudestaan. Jaosto saa rahoituksen toimintaansa yhdistyksen hallitukselta. Osion sisältösivut löydät sivun vasemmasta palstasta.


Aatteellisuus kirjataan yhdistyksen tarkoitusta koskevaan sääntöpykälään. Yhdistystoimijan perusviranomainen on Patentti- ja rekisterihallitus (PRH). PRH:n kanssa asioidaan kun: yhdistystä perustetaan sääntöjä päivitetään nimenkirjoittatietoja päivitetään yhdistys purkautuu Sivun.


Terveys ja Talous ry:n yhdistykset eri puolella Suomea Lähde mukaan alueesi Terveys ja Talous ry:n yhdistyksesi toimintaan! Yhdistykset järjestävät jäsenistölleen koulutus- ja virkistystoimintaa, opintomatkoja ja aktiviteetteja. Koulutuksia on myös oman alueen terveyskeskuksille. Yhdistyksellä on oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä.


Hallituksen on lain ja sääntöjen sekä yhdistyksen päätösten mukaan huolellisesti hoidettava yhdistyksen asioita. Talousarviosta käytetään myös nimitystä budjetti. Hallituksen on huolehdittava siitä, että yhdistyksen kirjanpito on lainmukainen ja varainhoito on luotettavalla tavalla järjestetty. Toiminnantarkastajan on tarkastettava yhdistyksen talous ja hallinto yhdistyksen toiminnan edellyttämässä laajuudessa sekä annettava tarkastuksestaan kirjallinen toiminnantarkastuskertomus tilinpäätöksestä päättävälle yhdistyksen tai valtuutettujen kokoukselle.


Yhdistyksen talous

Suomen taloushistoriallinen yhdistys edistää ja tekee tunnetuksi Suomessa harjoitettavaa talous - ja sosiaalihistoriallista tutkimusta. YHDISTYKSEN HALLINNOINTI JA TALOUS Osioon on koottu perustietoa yhdistyksen hallinnon ja taloudenhoidon tueksi. Perustaminen Hallinnolliset tehtävät Talous. Hallituksen tulee siis toimia talousasioissa vuosikokouksessa laaditun talousarvion mukaisesti.


YHDISTYKSEN TALOUS Talouden suunnittelu prosessina Kirjanpito Verotus Yhdistys työnantajana Talouden suunnitteluprosessi Toimintasuunnitelma Budjetti Seuranta. Toiminnantarkastajan tehtävänä on tarkastaa yhdistyksen talous ja hallinto siinä laajuudessa kuin se on tarpeen yhdistyksen koko ja toiminnan luonne huomioon ottaen. Toiminnantarkastus on laillisuustarkastusta eikä toiminnan tarkoituksenmukaisuuden tarkastusta tai arviointia.


Yhdistyksen talous

Tässä luvussa esitellään lyhyesti kokoukseen liittyvät hallinnolliset asiat sekä hallituksen tehtävät ja vastuu. Jäsenyyt-tä hakevalle kerrotaan jäsenyyteen perustuvista oikeuksista ja velvollisuuksista. Jäsenen on tiedettävä mihin hän yhdistyksen jäsenenä sitoutuu. Hyvä talous luo edellytykset perustoiminnan toteuttamiselle ja kehittämiselle. Hallitus vastaa taloudenhoidosta yhdistyksen kokoukselle.


Talouden suunnittelu ja taloudenhoito ovat molemmat hyvin tiukasti sidoksissa yhdistyksen toiminnan suunnitteluun sekä toiminnan arviointiin ja toimintakertomuksiin. Leikkimielisesti voidaan sanoa, että johtokunnan tekemät virheet käy puheenjohtaja istumassa. Johtokunnan jäsenten tulee ymmärtää myös, että he ovat kaikki henkilökohtaisella omaisuudellaan vastuussa yhdistyksen taloudesta.


Yhdistyksen talous

Vaikka yhdistyksellä olisikin elinkeinotoimintaa, se ei välttämättä tee yhdistyksen koko toiminnasta veronalaista. Veronalaisuus voi rajoittua vain elinkeinotoimintaan yhdistyksen muun toiminnan ollessa verovapaata. ARKISTOINTI Tältä sivulta löydät ohjeita yhdistysten arkistointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit