perjantai 15. tammikuuta 2021

Yhdistyksen ensimmäinen tilikausi

Tilaatteko kimpassa? Kysy meiltä ryhmätarjous. Toimintaa aloitettaessa tilikausi voi olla lyhyempi tai pidempi (korkeintaan kuukautta) ajanjakso.


Poikkeavaa tilikautta ei tarvitse kuitenkaan merkitä yhdistyksen sääntöihin. Ensimmäinen tilikausi alkaa perustamiskirjan allekirjoittamisesta. Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman,. Säätiön ensimmäinen tilikausi alkaa rekisteröimispäivästä, jollei perustettava säätiö ole tosiasiallisesti aloittanut toimintaa jo aiemmin.


Ensimmäiselle tilikaudelle ei tarvitse laatia avaavaa tasetta. Kun ilmoitat tilikauden päättymispäivän, ota huomioon, että ensimmäinen tilikausi saa olla enintään kuukautta. Merkitse lomakkeen tähän kohtaan se päivä, jona ensimmäinen tilikausi päättyy. Perustamispäivän ja ensimmäisen tilikauden päättymispäivän välinen aika on yhdistyksen ensimmäinen tilikausi. Jos esimerkiksi perustat yrityksen elokuussa, ensimmäinen tilikausi voi ulottua elokuusta aina seuraavan vuoden loppuun asti – tällöin ensimmäisen tilikauden pituus olisi kuukautta, jonka jälkeen tilikaudet alkaisivat rullata normaalisti kuukauden jaksoissa.


Esimerkki 1: Yritys A, jonka tilikausi on kalenterivuosi, aloitti 1. Yrityksen ensimmäinen tilikausi on 1. Dark Mayn ensimmäinen tilikausi oli kuukauden mittainen Vuorossa yksi haastavimmista aiheista toiminimen pyörittämisessä: kirjanpito. Hallitus voi määrätä henkilön yksin kirjoittamaan yhdistyksen nimen. TILIKAUSI JA TILINTARKASTUS. Kirjanpidon kokonaisuus muodostuu yrityksen tuotoista, kuluista, omaisuudesta, omista varoista ja veloista.


Silloin kun yhdistys on vielä rekisteröimätön, se ei ole oikeuskelpoinen. Esimerkiksi, jos yhdistys on perustettu syyskuussa ja sen tilikaudeksi on säännöissä määrätty kalenterivuosi, kannattaa ensimmäinen tilikausi päättää vasta perustamista seuraavan vuoden lopussa. Perustamiskirja Vanhempainyhdistyksen perustamiskokouksessa allekirjoitetaan niin sanottu perustamiskir-ja.


Sen voivat allekirjoittaa kaikki perustajajäseniksi haluavat (yli 15-vuotiaat) henkilöt. Perustiedot-ikkunaan Poista tilikausi -painike,. Tulosteissa ylätunnisteen ensimmäinen rivi tulostuu liian.


Yhtiön tilikausi Yhtiön tilikausi on 1. Yhtiöjärjestys Yhtiöjärjestys on tämän perustamissopimuksen liitteenä 1. Pitääkö olla yhteydessä jonnekkin viranomaistahoon, tai tehdä esim. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista. Voinko vain aloittaa esim. Teoksen on julkaisssut Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomo ja sen kirjoittanut yhdistymaailman guru FK Kari. Katelaskelma esitetään yleensä absoluuttisena ja suhteellisena.


Absoluuttinen laskelma tarkoittaa rahamääräistä laskelmaa. Suhteellisessa laskelmassa katelaskelman erät suhteutetaan kokonaistuottoon eli liikevaihtoon, joka saa arvon 1 ja muut erät ilmoitetaan prosenttiosuuksina tästä. Vastaavasti yhdistyksen ensimmäinen tilikausi alkaa yhdistyslain 1:§:ssä tarkoitetun perustamiskirjan allekirjoituspäivästä.


Toisin kuin osakeyhtiössä, aatteellisessa yhdistyksessä ei ole olettamaa voiton tuottamisesta eikä sitä kerryttävän liiketoiminnan harjoittamisesta. Työn teorettisessa viitekehyksessä käytiin läpi mikä on yhdistys ja mitä laki vaatii yhdistyksen kirjanpidolta. Kirjanpitovelvollisen ensimmäinen tilikausi alkaa sinä päivänä, jona kirjanpitovelvollisuus syntyy. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistys käyttää nimeä Finnish Unix Users’ Group tai lyhennystä FUUG. Lisää ensimmäinen vienti Enter-näppäimellä tai klikkaamalla Lisää vienti-painiketta (F8).


Kirjoita ensimmäiseen sarakkeeseen tilinumero. Jos et muista numeroa, niin kirjoita tilin nimen muutama ensimmäinen kirjain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit