keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Yksinkertainen kannattavuuslaskelma pohja

Kannattavuuslaskelman avulla voit hahmottaa, minkälaiseen liikevaihtoon sinun tulisi pyrkiä. Lataa kannattavuuslaskelma täältä (MS Excel). Huomioithan seuraavat asiat täyttessäsi laskelmaa: Makrot täytyy sallia, jotta kaavat toimivat oikein. Lähde liikkeelle tavoite-tuloksesta: rahamäärä, jonka tarvitset vähintään kuussa elämiseen. Se on työkalu, joka auttaa sinua hahmottamaan yritystoiminnan kuluja sekä paljonko sinulla on oltava myyntiä, jotta saat katettua sekä yritystoiminnan että henkilökohtaisen elämisesi kulut.


Täytä pohja kuukausitasolla, vuositaso lasketaan automaattisesti. Kannattava yritys tuottaa yhteiskuntaan lisäarvoa ja omistajalle voittoa. Kaikenlaisten laskelmien laatiminen voi tuntua turhauttavalta yritystoiminnan alkuvaiheessa. Tässä postauksessa kerron lyhyesti mitä kannattavuuslaskelma tarkoittaa ja sivun.


Jos selviää, että yritystoiminta ei olisi kannattava, ei ole järkevä laatia edes muita laskelmia ja voi alkaa miettimään uutta liikeideaa. Muita laskelmia ei kannattaa laatia ensin, koska ne laskelmat voi osoittautua hyödyttömäksi, jos kannattavuuslaskelma näyttää yrityksen olevansa pitkällä aikavälillä tappiollista. KANNATTAVUUSLASKELMAT. Yrityksen kannattavuuslaskelma on tärkeä työkalu, jolla yrittäjä voi suunnitella ja seurata yrityksen toiminnan kannattavuutta. Tämän työkalun avulla voit yrittäjänä hahmottaa, paljon sinun on myytävä tuotteita ja palveluita, jotta toimintasi on kannattavaa ja pidemmän päälle kestävää.


Pohja ja ohjeet liiketoimintasuunnitelman laatimiseen löytyvät täältä ja opasvideot alta. Esimerkki: Liiketoimintasuunnitelman pohja ja malli – Doc ja pdf. Tämä artikkeli oli vain lyhyt johdanto siihen, mikä on liiketoimintasuunnitelma. Jos haluat katsoa, miltä liiketoimintasuunnitelma käytännössä näyttää, verkko on täynnä valmiita pohjia, malleja ja esimerkkejä.


Alle olemme listanneet niistä muutaman. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti luomalla yksi apusarake (4), johon laaditaan lisäarvolaskelma jakson yksi määrin ja jakson kaksi hinnoin. Etukäteen tehtävät kannattavuuslaskelmaennusteet auttavat yrityksen kannattavuuden arvioinnissa ja pakottavat yrittäjän pohtimaan yrityksen toimintaa. Yritykset käyttävät usein tuotteidensa hinnoittelussa apuna hinnoittelukertoimia.


Hinnoitte-lukertoimen idea on periaatteessa yksinkertainen. Tuotteen hinta saadaan kertomalla tuotteen muuttuvat yksikkökustannukset, kuten tuotteen ostohinta tai tuotteen materiaalikustannukset hinnoittelukertoimella. Halusin arvioida investointimahdollisuuden kannattavuutta ja riskisyyttä sekä tehdä laskelmia vaihtoehtoisista skenaarioista.


Totesin, että yksinkertainen Excel-taulukko sopii tähän kaikkein parhaiten. Lisäksi minulla on riittävä taloudellinen pohja lähteä mukaan. Tälle sivulle koottu runko on tehty näiden kahden pohjalta. Arvioiden ja laskelmien tekeminen, kannattavuuslaskelma ,. ELY-keskukset haluavat rahoitusta koskevien päätösten pohjaksi hyvin. Valmis pohja ei suinkaan ole pakollinen, vaan lts:n voi laatia itsekin.


LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Kirjoita alla olevien otsikoiden alle otsikossa kysytyt tiedot. Joissakin kohdissa on otsikoiden alle laitettu lisäohjeita mitä kohtiin on tarkoitus vastata. Säästölaskurilla pystyy katsomaan paljonko säästää polttoainekuluissa, kun siirrytään käyttämään E85-polttoainetta.


Säästölaskuri kertoo myös fossiilisten hiilidioksipäästöjen vähenemisen siirtymällä E85-polttoaineen käyttäjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit