torstai 14. tammikuuta 2021

Yrittäjän palkan sivukulut 2018

Vakuutusmaksut maksetaan sekä tehdyn työajan että tekemättömän työajan kuten vuosilomien ja vapaapäivien ym. TyEL-maksu yrityksissä, joiden palkkasumma v. TyEL-vakuuttamisvelvollisuus alkaa 17-vuotispäivää seuraavan kuukauden alusta ja päättyy sen kalenterikuukauden lopussa, kun työntekijä täyttää vuotta. Työntekijän maksut v. Mikäli mahdollista, jokaisen maksun kohdalla on myös annettu esimerkkilaskelma työnantajan palkastasi maksamista sivukuluista, jos kuukausipalkkasi ennen vähennyksiä olisi.

Olen selaillut Procountorin ohjeita sekä hakenut netistä tietoa mutta en ole vieläkään saanut varmuutta yrittäjän palkan sivukuluista ja siitä kuka ne maksaa (minä vai yritys). Suomen yrittäjistäkin tuli jo erottua eli en voi kysyä sieltäkään, joten kysyn täältä. Nyrkkisääntönä kokonaiskustannuksia laskiessa voi bruttopalkan päälle lisätä työnantajan sivukuluina n. Aloita antamalla työntekijän palkka sekä ikä.


Fakta: Paljonko palkan sivukulut käytännössä ovat? Harkitsetko työntekijän palkkaamista? Tarkista Ilmarisen palkkalaskurista oman tilanteesi mukaiset työntekijän palkkaamisen kokonaiskustannukset.


YEL (vakuutuksessa määritellystä yrittäjän työtulosta),v.

Lisäksi yrittäjällä on muualta saatua palkkatuloa 5. Yrittäjän saama palkka yritystoiminnasta on 22. Eläke- ja etuustuloja tai muita päivärahamaksun perusteeseen kuulumattomia tuloja yrittäjällä ei ole. Sopimustyönantaja maksaa säännöllisesti palkkaa ja hänellä on jatkuvasti vähintään yksi työntekijä.


Lopulliseen maksuun vaikuttavat mm. Alla oleva taulukko havainnollistaa, minkä työeläkevakuutuksen piirissä kukin on eri yhtiömuodoissa. Tarkasti asia kerrotaan Varman taulukossa omistajan ja perheenjäsenen työeläkevakuuttamisesta.


Maksua alentavat mahdollinen asiakashyvitys ja hoitokustannusalennus. Lisätiedot ja lähteet kertoimesta katso tämän artikkelin kommentit. Sairauspäivärahaa maksetaan enintään 3arkipäivältä eli noin vuoden ajan. YEL-vakuutusmaksut ja tuleva eläke perustuvat yrittäjän ilmoittamaan työtuloon, jonka eläkeyhtiö on vahvistanut.


Siksi työtulo kannattaa pitää oikealla tasolla. YEL-työtulo vaikuttaa myös muuhun yrittäjän sosiaalitur-vaan. AVUSTAJAN VAKUUTUKSET JA PALKAN SIVUKULUT.


Vähennyskelpoisia ovat myös esimerkiksi vakuutusmaksut ja muut palkan sivukulut. Laske kerroin valmistetulle ja kuljetetulle puutavaralle erikseen, jos niitä on eri. Lisää työntekijöiden bruttopalkkoihin sivukulut kertomalla bruttopalkat 35:llä,.

Sen sijaan jos työn tekee itsenäinen ammatinharjoittaja tai yritys, kotitalouden ei tarvitse suorittaa veron ennakonpidätyksiä eikä maksaa sosiaaliturvamaksuja. Myöskään eläke- ja vakuutusmaksuja ei tarvitse maksaa. Nämä kustannukset sisältyvät ammatinharjoittajan tai yrittäjän laskuun.


Palkan ja työkorvauksen rajanvedossa tosiasiat voivat tukea yhtä lailla yrittäjän kuin työntekijän roolia. Ero näiden roolien välillä on usein hyvin pieni. Asian arvioinnissa huomioon otettavien tosiasioiden merkitys on edelleen muuttunut yrittäjyyttä tukevaan suuntaan.


Sosiaalivakuutusmaksut. Ansiosidonnaisen sosiaalivakuutuksen kustannuksia rahoitetaan työnantajien ja vakuutettujen maksuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit