tiistai 2. maaliskuuta 2021

Yrittäjän laaja vapaaajan tapaturmavakuutus

Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. Kuka tarvitsee yrittäjän tapaturmavakuutuksen? Sinulla täytyy olla yrittäjän eläkelain mukainen eläkevakuutus eli YEL-vakuutus , jotta voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen. Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.


Yrittäjän laaja tapaturmavakuutus on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös urheillessasi ja ulkomaan-matkoillasi. Vapaa-ajalle on valittavissasi myös suppeampi yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Yrittäjän laaja vapaa-ajan vakuutus ja Yrittäjän vapaa-ajan tapaturmavakuutus ovat työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisia vakuuksia, jotka tuovat turvaa yrittäjän vapaa-ajalle. Vapaa-ajan vakuutus edellyttää samasta vakuutusyhtiöstä otettua yrittäjän työajan tapaturmavakuutusta.


Työhön liittymättömiä vakuutuksia ovat puolestaan esimerkiksi kuolemanvaravakuutus, vapaa-ajan tapaturmavakuutus , työkyvyttömyysvakuutus ja erillisenä vakuutuksena otettu vakuutus vakavan sairauden varalle. Työnantaja voi kuitenkin jäljempänä käsiteltävin edellytyksin maksaa verovapaasti myös näiden vakuutusten maksuja. Huomioi, että yrittäjän tapaturmavakuutus EI korvaa sellaisia sairauksia, jotka eivät johdu tapaturmasta eivätkä ole ammattitauteja. Onko yrittäjän tapaturmavakuutus turhake? Vapaa-ajan tapaturmien osalta myös monet urheilulajit jäävät korvausvelvollisuuden ulkopuolelle.


Yrittäjä on aina voinut valita, ottaako hän itselleen työtapaturmavakuutuksen vaiko eikö. Tämän vuoden alkuun asti lähes kaikki ottivat yrittäjän tapaturmavakuutuksen, koska siitä sai merkittävän hyödyn: tapaturman sattuessa yrittäjä sai sekä ansionmenetyskorvausta tapaturmavakuutusyhtiöltä että sairauspäivärahaa Kelalta. Tapaturmavakuutus on turvanasi kaiken aikaa, se on voimassa niin työssä, koulussa kuin vapaa-ajalla. Mikäli tapaturma on sattunut työssä tai koulussa, tulee niistä kuitenkin hakea korvausta ensisijaisesti koulun, kunnan tai työnantajan lakisääteisestä vakuutuksesta. Laaja tapaturmavakuutus on useammankin piirun verran parempi tapaturmavakuutus , jonka kehitimme asiakkaidemme toiveiden perusteella.


Se korvaa myös esimerkiksi sellaisia vammoja, joiden taustalta löytyy tavallista, iän tuomaa rappeumaa. Varmista, että saat parhaan hoidon heti, jolloin paraneminenkin alkaa nopeasti. Vakuutusturva kuntoon helposti. Vahingon sattuessa hyvään hoitoon pääsee sujuvasti ja sairauspäiviä tulee näin vähemmän. Turvaa tärkeimpäsi Fenniassa.


Jos työkyky alenee pysyvästi, vakuutus turvaa yrittäjän toimeentulon vielä eläkepäivilläkin. Vapaa-ajan harrastuksissa, kuten liikunnassa tai hirvimetsällä sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Mitä yrittäjie tapaturmavakuutus ei korvaa? Lisäksi työntekijän vapaa-ajan vakuutuksiin sovelletaan ehtoja: Pohjolan tapatur-mavakuutusehdot työntekijän vapaa-ajalle. Pro on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella, ammatillisella vastuuvakuutuksella sekä järjestötehtävissä voimassa olevalla järjestövakuutuksella.


Lisäksi jäsenvakuutukseen kuuluvat ammatillinen vastuuvakuutus ja aktiivien lisävakuutus. Olen myös yrittäjä ja minulla on vain tavallinen tapaturmavakuutus. Sanoivathan he vakuutusyhtiössä että yrittäjän tapaturmavakuutus on paljon kattavampi.


Yrittäjien vakuutukset ovat aivan järjettömän hintaisia. Mitäpä hyötyä siitä on jos ei kuitenkaan korvata mitään. Sinussa on mahdollisuuksia. Ammatista tai koulutustaustasta riippumatta. Silloin jos töitä ei ole, saat turvaa YTK:sta.


Palvelemme nopeasti ja mutkattomasti kaikissa ansioturvaan liittyvissä asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit